Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels

Dagtrips vanuit Napels

In Napels zul je je niet snel vervelen, er is genoeg te doen in deze fantastische stad. Zo kun je kastelen bezoeken, onder de grond gaan, dwalen in de smalle straatjes tijdens onze tours, heerlijk eten en nog veel meer. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat als je hier langere tijd bent, een dagtrip buiten Napels ook leuk is om te doen. Welke dagtrips vanuit Napels zijn er? Wat kun je doen en wat is haalbaar in een dag? Wij tippen je een aantal van onze favoriete dagtrips in de omgeving van Napels. We kunnen je trouwens ook helpen bij je Reisplanning.

Dagtrips vanuit Napels met het openbaar vervoer

Napels heeft een groot treinstation met treinen die in de regio rijden, maar die ook veel verder gaan. Waar je met de trein een dag naartoe kunt vanuit Napels lees je hieronder.

Rome met de trein vanuit Napels

Misschien niet de stad waar je aan denkt als je in Napels bent. Maar Rome is maar een uur met de trein vanaf hier. Perfect dus als daguitstap vanuit Napels om te doen. Rome is de stad van de eeuwige liefde en dat merk je wel als je er bent. Een fantastische stad waar je in een dag al veel kunt zien. Zoals bijvoorbeeld het colosseum en Vaticaanstad. En voor lunch natuurlijk een pasta alla carbonara. Hoe regel je een dagtrip naar Rome? Via de website van Italo.it kun je tickets voor de trein kopen. De trein vertrekt vanaf centraal station Garibaldi. Een retourtje Rome kost ongeveer €50 als je op tijd boekt. Een van de beste dagtrips vanuit Napels!

Rome

Daguitstap naar Pompeii en Herculaneum

Natuurlijk mogen Pompeii en Herculaneum niet in deze lijst ontbreken. Vanuit Napels ben je met de trein in 15 minuten in Herculaneum en in Pompeii in 40 minuten. Lees hier alles over het bezoeken van Herculaneum. En hier over het bezoeken van Pompeii. Twee Romeinse steden die door de vulkaan Vesuvius verwoest zijn, waarvan de opgravingen te bezoeken zijn.

Herculaneum

Dagtrip naar de Vesuvius

Als je Pompeii of Herculaneum bezoekt kun je dit mooi combineren met een bezoek aan de Vesuvius. Vanaf Pompeii en Herculaneum rijden er shuttlebussen naar de vulkaan, maar je kunt ook een georganiseerde tour vanuit Napels naar de Vesuvius boeken. Klik hier over alle informatie over je bezoek aan de Vesuvius. Het uitzicht vanaf de vulkaan zal je niet teleurstellen.

De vulkaan Vesuvius

Dagtrip naar Sorrento vanuit Napels

Sorrento ligt op een uur en tien minuten met de trein vanuit Napels. In Sorrento is het rustiger. Het heeft een gezellig centrum en je kunt er gemakkelijk zwemmen. Sorrento ligt op een klif en beneden kun je er zonnen en zwemmen. Ook proef je in Sorrento de lekkerste limoncello, dit beroemde drankje komt hier namelijk vandaan.

Hoe kom je in Sorrento? Pak de trein vanaf centraal station Garibaldi naar Sorrento. Dit is de Circumvesuviana trein. Een stoptrein die twee keer per uur rijdt tussen Napels en Sorrento.

Sorrento

Dagtrip naar Reggia di Caserta vanuit Napels

Één van de mooiste koninklijke paleizen van Europa vind je in de buurt van Napels. De Reggia di Caserta vind je in de plaats Caserta, naast het treinstation. Het 18de eeuwse paleis is geïnspireerd op het Franse paleis van Versailles en het koninklijke paleis van Madrid. En ook dit paleis staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En dus zeker een bezoekje waard. Hier lees je meer over het paleis. 

Hoe kom je bij de Reggia di Caserta? Pak de trein vanaf centraal station Garibaldi naar Caserta. Na 45 minuten arriveer je op het station. Dan is het nog 5 minuten lopen naar het paleis.

Dagtrips vanuit Napels met de auto of scooter 

Dagtrip naar de Amalfikust

Vanuit Napels rij je in 1,5 tot 2 uur naar de wereldberoemde Amalfikust. Een prachtige kustlijn die van Positano tot aan Vietri Sul Mare loopt. Aan de Amalfikust vind je mooie strandjes, idyllische dorpjes en waanzinnige uitzichten. Het is enorm leuk om de Amalfikust op een Vespa scooter te ontdekken. Mocht je geen auto of scooter hebben, dan bieden wij ook een dagexcursie naar de Amalfikust aan. Lees meer over de dagexcursie naar de Amalfikust. Wil je zelf met een scooter naar de Amalfikust, lees dan hier meer over vespa scooter huren Napels. Een van de beste dagtrips vanuit Napels.

Amalfikust

Dagtrip naar Campi Flegrei

Net buiten Napels vind je een bijzonder gebied: de Campi Flegrei (brandende velden). In dit grote vulkanische gebied vind je niet alleen mooie natuur, maar ook veel historie. Je kunt er duiken naar de oude Romeinse stad Baia, het vissersdorpje Pozzuoli bezoeken met haar oude amfitheater en nog veel meer. Wij bieden ook naar de Campi Flegrei dagexcursies aan. Lees meer over de Campi Flegrei excursie

Dagtrip naar Paestum

Vanuit Napels ben je in 1.5 tot 2 uur rijden in Paestum. Hier vind je een van de belangrijkste archeologische parken van Italië. De Griek-Romeinse ruïnes die je hier vindt zijn pas in de 18de eeuw ontdekt. De eeuwenoude tempels van Paestum zullen gegarandeerd indruk op je maken. Behalve de opgravingen kun je in de omgeving van Paestum ook verschillende boerderijen bezoeken waar mozzarella gemaakt wordt. En natuurlijk kun je deze ook proeven. Een super dagtrip vanuit Napels.

Paestum

Dagtrips vanuit Napels met de boot 

Met de ferry kun je vanuit Napels gemakkelijk de drie eilanden in de baai van Napels bereiken. De eilanden Capri, Procida en Ischia liggen allemaal op ongeveer een uur van Napels.

Dagtrip met de boot naar Procida

Procida is het kleinste eiland van de drie. Het is een kleurrijk eiland met een prachtige vissershaven, de Marina Corricella. Je loopt hier langs vissersbootjes, visnetten en gezellige restaurantjes. Bezoek ook het uitzichtpunt bij Terra Murata. Procida is het perfecte eiland als je maar een dag hebt. Lees hier de beste tips voor een bezoek aan het eiland Procida.

Marina Corricella

Dagtrip met de boot naar Capri

Capri is het meest exclusieve eiland voor de kust van Napels. Vanuit Napels zie je dit eiland altijd schitteren in de zee. Capri is vooral onder beroemdheden een populaire vakantiebestemming, maar is zeker ook geschikt voor een dagtrip. Op Capri kun je winkelen, maar ook een boottocht maken naar de blauwe grotten en de Faraglioni. Op zoek naar meer rust? Ga dan naar het dorpje Anacapri. Lees hier de beste tips voor een bezoek aan Capri.

Dagtrip met de boot naar Ischia

Ischia is het grootste eiland bij Napels. En wordt ook wel het groene eiland genoemd. Je kunt op Ischia heerlijk zwemmen en liggen op één van de vele stranden. Maar ook genieten van de natuur op Monte Epomeo en relaxen in de termen. En natuurlijk nog veel meer. Ischia is meer geschikt om een aantal dagen te verblijven maar ook als je maar één dag hebt is het een leuke bestemming. Lees hier meer over het groene eiland Ischia. 

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels