Nederlandstalige gids Pompeii

Ben je op zoek naar een Nederlandstalige gids voor Pompeii? Wij regelen het voor je! Onze Nederlandse collega Eveline* heeft al jaren ervaring als officiële Pompeii gids. Ze kan je alles vertellen over de geschiedenis van de oude Romeinse stad aan de voet van de Vesuvius.

Pompeii Vesuvius Napels

Over Pompeii

24 augustus 79 na Christus barst de Vesuvius uit. Vulkanische as, stenen en en puin verwoesten de Romeinse stad Pompeii, die aan de voet ligt van de nu wereldberoemde vulkaan. Een groot deel van de inwoners van Pompeii weet tijdig te vluchten, maar een aantal Romeinen zijn te laat en worden bedolven onder de regen van gesteente en as. Twee dagen later is de uitbarsting voorbij en is Pompeii verandert in een grote ruïne. Eeuwen later worden de eerste resten van de stad pas gevonden. Vanaf de 18de eeuw doen archeologen er opgravingen. Veel van de belangrijke vondsten die in Pompeii gedaan zijn vind je nu in het archeologisch museum van Napels. Vergeet daarom niet een bezoek aan het archeologisch museum te plannen als je in Napels bent!

Pompeii Porta Marina Superiore
Pompeii Porta Marina Superiore

Pompeii bezoeken

Je kunt Pompeii makkelijk bezoeken vanuit Napels. Met de trein of met georganiseerd vervoer ben je vanuit Napels in ongeveer 30-45 minuten in Pompeii. Lees hier meer over Pompeii bezoeken.

Pompeii en Vesuvius bezoeken

Je kunt een bezoek aan Pompeii ook goed combineren met een bezoek aan de Vesuvius. De krater van de beroemde vulkaan ligt op slechts 10 km afstand. Wil je niet met het openbaar vervoer? Bekijk dan de dagexcursie die je naar Pompeii, de Vesuvius en een lunchplek brengt.

Pompeii en Herculaneum bezoeken

Wil je naast Pompeii ook Herculaneum bezoeken? Neem dan contact met ons op voor een gecombineerde tour (prijs vanaf €250,-). Zo heb je in Herculaneum ook een Nederlandstalige gids die je alles vertelt over de geschiedenis.

Napels en Pompeii: Nederlandstalige rondleidingen door locals

Ben je naast een Nederlandstalige gids in Pompeii, ook op zoek naar een Nederlandstalige gids in Napels? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze tours die wij (Iris & Joël) geven in Napels. Tijdens onze tours voel je je even een echte local in Napels.

Over de Pompeii Tour

De Pompeii Tour is een privé tour, je hebt de gids dus helemaal voor jullie zelf.

GroepsgrootteGroepsprijs
2 personen€125
3 t/m 5 personen€135
6 t/m 9 personen€150
vanaf 10 personen€190

Aanvragen

Het is geen probleem als je de exacte datum voor de tour nog niet weet.

*Mocht Eveline niet beschikbaar zijn dan wordt de tour door een andere Nederlandstalige gids uitgevoerd.

Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.