Wijnproeverij op de Vesuvius

Wil jij heerlijke lokale wijnen proeven aan de voet van de Vesuvius bij een prachtig wijnhuis? Lees dan snel verder en boek de wijnproeverij op de Vesuvius. Ideaal als je verblijft buiten de stad (aan de Amalfikust of Sorrento), maar ook goed bereikbaar vanuit Napels. Maak kennis met de wijnen van de regio Campanië en Napels.

wijngaard Napels

Over de wijngaard

Je bent voor de wijproeverij te gast bij het wijnhuis van een familie die net na de Tweede Wereldoorlog in Italië een kleine wijnmakerij op de Vesuvius begon. Hun wijnmakerij groeide hard, en een van de kleinzoons besloot na jaren een verandering door te voeren. Ze openden hun deuren voor toeristen. Om toeristen hun lekkere wijn te laten proeven en ze rond te leiden op de wijngaard. En ze besloten hun wijnen alleen nog maar te verkopen op de wijngaard zelf. Je zult wijnen proeven die gemaakt zijn op de Vesuvius zelf. Bovendien zijn ze alleen daar te te koop.

De wijngaard bestaat uit negentien hectare. En de bodem waarop de druiven groeien is zanderig, vulkanisch en rijk aan kalium. Er zijn meer dan 4000 wijnstokken waar de druiven aan groeien te vinden. De druiven die er groeien zijn de Piedirosso, Caprettone, en Aglianico. Deze druiven behoren tot de oudste gecultiveerde druiven, die dateren van vóór de Romeinse tijd. Het uitzicht vanaf de wijngaard is ook prachtig, want je staat er ruim 200 meter boven zeeniveau. Je ziet de kustlijn van Sorrento, het eiland Capri, de golf van Napels en natuurlijk de Vesuvius. Kortom, een prachtige locatie om meer te leren over deze specifieke wijnen en even te relaxen.

 • positive review Wat een fantastische manier om Napels te ontdekken met deze twee toppers! Wij hebben een wandeltour gedaan door de stad... read more

  Los Bannink Avatar
  Los Bannink
  26/07/2021

  positive review Wij namen de eerste dag bij ons verblijf direct een tour bij Iris en dat was de beste keus die... read more

  Roelie Piekaar Avatar
  Roelie Piekaar
  15/10/2020
 • positive review Wij hebben de instawalk en de wijnproeverij gedaan. Allebei een dikke aanrader! Iris is heel leuk en vertelde ons veel... read more

  Bibi Boogers Avatar
  Bibi Boogers
  27/08/2020
lunch wijnproeverij napels

Wat kun je verwachten?

Je begint de proeverij met een korte rondleiding door de wijngaard. Een medewerker vertelt je in het Engels alles over de wijn, hoe deze gemaakt wordt en de bijzondere invloed die de vulkanische grond heeft op de wijn. Daarna ontspan je op het terras met een heerlijke Napolitaanse lunch. Tijdens de traditionele lunch proef je 5 verschillende wijnen. Bij elke gang krijg je een andere wijn geserveerd die perfect bij het eten past.

Bij de wijnproeverij is inbegrepen

 • Een korte rondleiding over de wijngaard.
 • Proeverij van 5 verschillende wijnen.
 • Een lunch bestaande uit: antipasti (salami, prosciutto, bruschetta, ricotta, provolone, casatiello napoletano). Spaghetti met verse tomaten en basilicum als primo piatto. En als toetje een pastiera napoletana.
 • Gratis shuttle rit vanaf Pompeii (Porta Marina) of pick up vanaf treinstation Torre Annunziata Oplonti
 • Gratis parkeren op hun eigen terrein als je met de auto bent.

Lees in deze blog meer over de wijn proeven aan de voet van de Vesuvius.

Over de wijnproeverij op de Vesuvius

Taal: Engels
Duur: ongeveer 2 uur
Prijs: €32,- per persoon
Start: dagelijks tussen 11:00 uur en 16:00 uur
Deze tour is perfect te combineren met een bezoek aan de Vesuvius en een bezoek aan Pompeii. Je kunt hier ook gemakkelijk zelf naar toe rijden met de auto.

Aanvragen

Geef aan hoe laat je ongeveer de wijnproeverij wilt doen. De wijngaard sluit om 16:00 uur.

Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.