Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Wijnproeverij op de Vesuvius

Wil jij heerlijke lokale wijnen proeven aan de voet van de Vesuvius bij een prachtig wijnhuis? Lees dan snel verder en boek jouw wijnproeverij op de vulkaan Vesuvius. Ideaal als je verblijft buiten de stad, aan de Amalfikust of in Sorrento, maar ook heel goed bereikbaar vanuit Napels. Maak kennis met de lekkerste wijnen van de regio Campanië en Napels.

wijnproeverij vesuvius

Over de wijngaard

Je bent voor de wijnproeverij te gast bij het wijnhuis van een familie die net na de Tweede Wereldoorlog in Italië een kleine wijnmakerij op de Vesuvius begon. Hun wijnmakerij groeide hard, en een van de zoons besloot na jaren een verandering door te voeren. Ze openden hun deuren voor toeristen. Om toeristen hun lekkere wijn te laten proeven en ze rond te leiden op de wijngaard. En ze besloten hun wijnen alleen nog maar te verkopen op de wijngaard zelf. Je zult wijnen proeven die gemaakt zijn op de Vesuvius zelf. Bovendien zijn ze alleen daar te te koop.

De wijngaard bestaat uit negentien hectare. En de bodem waarop de druiven groeien is zanderig, vulkanisch en rijk aan kalium. Er zijn meer dan 4000 wijnstokken waar de druiven aan groeien te vinden. De druiven die er groeien zijn de PiedirossoCaprettone, en Aglianico. Deze druiven behoren tot de oudste gecultiveerde druiven, die dateren van vóór de Romeinse tijd. Het uitzicht vanaf de wijngaard is ook prachtig, want je staat er ruim 200 meter boven zeeniveau. Je ziet de kustlijn van Sorrento, het eiland Capri, de golf van Napels en natuurlijk de Vesuvius. Kortom, een prachtige locatie om meer te leren over deze specifieke wijnen en heerlijke te lunchen.

Wat kun je verwachten

Je begint de proeverij met een korte rondleiding door de wijngaard. Een medewerker vertelt je in het Engels meer over de wijn, hoe deze gemaakt wordt en de bijzondere invloed die de vulkanische grond heeft op de wijn. Daarna ontspan je op het terras met een heerlijke Napolitaanse lunch. Tijdens de traditionele lunch proef je 5 verschillende wijnen die passen bij de gerechten.

Bij de wijnproeverij is inbegrepen:

Onze eigen ervaring

Sinds we hier wonen komen wij al op deze wijngaard, samen maar ook altijd als er vrienden en familie op bezoek zijn. We voelen ons altijd erg welkom. De wijnen zijn heerlijk, de lunch is perfect en het uitzicht vanaf de locatie is fantastisch. Het is een unieke plek in de omgeving waar we dus erg graag komen. Daarnaast is het de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukke stad. Hieronder lees je in een aantal reviews wat andere gasten vonden van de lunch met wijnproeverij.

Ervaringen van onze klanten

Colinda
via Google Reviews
Lees verder
Met 3 vriendinnen een weekendje Napels, tour geboekt bij Ontdek Napels en Iris nam ons mee naar de leuke straatjes van Napels. De laatste dag nog een wijnproeverij geboekt wat zeker een aanrader is. Heerlijk weekendje gehad. zeker voor herhaling vatbaar.
Luna
Via Google Reviews
Lees verder
Via ontdek Napels hebben wij de wijnproeverij aan de Vesuvius ontdekt. Dit is een echte aanrader. De mensen zijn er super lief en de wijn is fantastisch. De wijnproeverij valt perfect te combineren met een rondleiding in Pompei (gids is sterk aangeraden). Na een voormiddag Pompei werden we gebracht naar de wijngaard. De chauffeur is heel vriendelijk maar spreekt enkel maar Italiaans. De wijnproeverij was voor ons echt een superervaring en één van onze hoogtepunten van heel onze reis.
Heleen
via Google Reviews
Lees verder
Gisteren de wijnproeverij gedaan. Leuke ervaring, mooie wijnen en uitgebreide lunch. Zeker aan te bevelen.
Danique
via Google Reviews
Lees verder
Via Joël en Iris de Quartieri Spagnoli tour en de wijnproeverij op de Vesuvius gedaan, beiden waren erg geslaagd! Als rustdag hebben we gebruik gemaakt van de rooftop met jacuzzi’s. Alle 3 de activiteiten waren perfect geregeld.
Brintly
via Google Reviews
Lees verder
De wine tasting was super! Enorm van genoten! Zeker aan te raden!

Prijs & info wijnproeverij met lunch op de Vesuvius (2024)

De wijnproeverij met lunch elke dag beschikbaar tussen 11:00 uur en 15:00 uur

Aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Reserveren is niet vrijblijvend
ontdek napels