Wijnproeverij op de Vesuvius

Wil jij heerlijke lokale wijnen proeven aan de voet van de Vesuvius bij een prachtig wijnhuis? Lees dan snel verder en boek jouw wijnproeverij op de vulkaan Vesuvius. Ideaal als je verblijft buiten de stad, aan de Amalfikust of in Sorrento, maar ook goed bereikbaar vanuit Napels. Maak kennis met de lekkerste wijnen van de regio Campanië en Napels.

wijngaard Napels

Over de wijngaard

Je bent voor de wijnproeverij te gast bij het wijnhuis van een familie die net na de Tweede Wereldoorlog in Italië een kleine wijnmakerij op de Vesuvius begon. Hun wijnmakerij groeide hard, en een van de zoons besloot na jaren een verandering door te voeren. Ze openden hun deuren voor toeristen. Om toeristen hun lekkere wijn te laten proeven en ze rond te leiden op de wijngaard. En ze besloten hun wijnen alleen nog maar te verkopen op de wijngaard zelf. Je zult wijnen proeven die gemaakt zijn op de Vesuvius zelf. Bovendien zijn ze alleen daar te te koop.

De wijngaard bestaat uit negentien hectare. En de bodem waarop de druiven groeien is zanderig, vulkanisch en rijk aan kalium. Er zijn meer dan 4000 wijnstokken waar de druiven aan groeien te vinden. De druiven die er groeien zijn de Piedirosso, Caprettone, en Aglianico. Deze druiven behoren tot de oudste gecultiveerde druiven, die dateren van vóór de Romeinse tijd. Het uitzicht vanaf de wijngaard is ook prachtig, want je staat er ruim 200 meter boven zeeniveau. Je ziet de kustlijn van Sorrento, het eiland Capri, de golf van Napels en natuurlijk de Vesuvius. Kortom, een prachtige locatie om meer te leren over deze specifieke wijnen en even te relaxen.

lunch wijnproeverij napels

Wat kun je verwachten?

Je begint de proeverij met een korte rondleiding door de wijngaard. Een medewerker vertelt je in het Engels meer over de wijn, hoe deze gemaakt wordt en de bijzondere invloed die de vulkanische grond heeft op de wijn. Daarna ontspan je op het terras met een heerlijke Napolitaanse lunch. Tijdens de traditionele lunch proef je 5 verschillende wijnen die passen bij de gerechten.

Bij de wijnproeverij is inbegrepen:

 • Een korte rondleiding over de wijngaard.
 • Proeverij van 5 verschillende wijnen.
 • Een lunch bestaande uit: antipasti (salami, prosciutto, bruschetta, ricotta, provolone, casatiello napoletano). Spaghetti met verse tomaten en basilicum als primo piatto. En als toetje een pastiera napoletana.
 • Gratis shuttle rit vanaf Pompeii (Porta Marina) of pick up vanaf treinstation Torre Annunziata Oplonti
 • Gratis parkeren op hun eigen terrein als je met de auto bent.

Lees in deze blog meer over de wijn proeven aan de voet van de Vesuvius.

Tafel bij de wijnproeverij op de vesuvius

Ervaringen van klanten en onszelf

Sinds we hier wonen komen wij al op deze wijngaard, samen maar ook altijd als er vrienden en familie op bezoek zijn. We voelen ons altijd erg welkom. De wijnen zijn heerlijk, de lunch is perfect en het uitzicht vanaf de locatie is fantastisch. Het is een unieke plek in de omgeving waar we dus erg graag komen. Hieronder lees je in een aantal reviews wat andere gasten vonden van de lunch met wijnproeverij.

positive review Wat een fantastische manier om Napels te ontdekken met deze twee toppers! Wij hebben een wandeltour gedaan door de stad... read more
Los Bannink Avatar
Los Bannink
7/26/2021
positive review Wij hebben de instawalk en de wijnproeverij gedaan. Allebei een dikke aanrader! Iris is heel leuk en vertelde ons veel... read more
Bibi Boogers Avatar
Bibi Boogers
8/27/2020

Over de wijnproeverij op de Vesuvius

Elke dag beschikbaar tussen 10:30 uur en 16:00 uur

 • Taal: Engels
 • Duur: ongeveer 2 uur
 • Prijs: €38,- per persoon en €25 voor kinderen tussen de 5 en 17 jaar
 • Vervoer opties:
  A) Gratis shuttlebus vanaf Pompeii ingang Porta Marina Grande of vanaf treinstation Torre Annunziata Oplonti. Je kunt gebruik maken van de gratis shuttlebus, als je met minder dan 8 personen bent.
  B) Betaalde privé transfer vanuit Napels (vanaf 4 personen) georganiseerd door ons (vanaf €229).

Deze tour is perfect te combineren met een bezoek aan de Vesuvius en een bezoek aan Pompeii. Je kunt hier ook gemakkelijk zelf naar toe rijden met de auto of scooter.

Aanvragen

Het is geen probleem als je een half uur eerder of later arriveert.

Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.