Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Tickets Napoli voetbal

Ben je op zoek naar tickets voor voetbalwedstrijden van SSC Napoli? Op deze pagina lees je hoe de ticketverkoop voor SSC Napoli werkt.

 

Ticketverkoop voor SSC Napoli

Tickets voor wedstrijden van SSC Napoli gaan normaal gesproken 1 à 2 weken van tevoren in de verkoop. Op dat moment worden ook de prijzen pas bekend gemaakt. Voor het Serie A seizoen 2023/2024 gaan kaarten voor Napoli’s thuiswedstrijden per 2 wedstrijden tegelijk in de verkoop. Dat betekent dat kaarten voor sommige wedstrijden soms al langer dan 1-2 weken van tevoren te koop zullen zijn. Check altijd goed de kalender, het speelschema met alle wedsrijden vind je hier.

 

FIDELITY CARD EN BEPERKINGEN TICKET VERKOOP

Vanaf het seizoen 2023/2024 is de Napoli clubcard, de zogenaamde Fidelity Card verplicht om tickets te kunnen kopen. In zeldzame gevallen is de verkoop nog verder beperkt, voor alleen inwoners van Italië. Het maximum aantal tickets dat per persoon aangeschaft mag worden is normaal gesproken 4.

FIDELITY CARD SSC NAPOLI KOPEN

Je kunt vanuit Nederland of België een Fidelity Card kopen. Ga hiervoor naar TicketOne, de officiële ticketpartner van SSC Napoli. In deze tutorial video van de club wordt uitgelegd hoe je de Fidelity Card koopt. Wanneer je de clubcard online hebt gekocht ontvang je direct via mail een tijdelijke clubcard, met daarin de codes die nodig zijn om online tickets te kopen. De fysieke clubcard krijg je later via de post thuisbezorgd.

Tickets voor het seizoen 2023/2024

Napoli speelt in het seizoen 2023/2024 in de Serie A (en start als kampioen) en in de Champions League. Tickets koop je via Ticketone, het officiële verkoopkanaal van SSC Napoli. Wij regelen voor dit seizoen geen tickets voor wedstrijden van Napoli.

Vakken in het stadion

In het Diego Armando Maradona stadion heb je vier verschillende tribunes, verdeeld over twee ringen. Vanaf de tweede ring (superiore) heb je beter zicht dan vanaf de eerste ring (inferiore), omdat het veld niet verlaagd is. Als we tickets voor je regelen, dan zullen deze in principe voor de Distinti vakken zijn.

Tribuna
De meest exclusieve plekken in het stadion vind je op de Tribuna Posillipo en Tribuna Nisida op de lange zijde. Aan deze kant vind je ook de perstribune.

Distinti
Aan de overkant van de Tribuna vind je de Distinti (in het blauw op de plattegrond), de andere lange zijde tussen de twee Curve. Dit is de plek waar je in principe zult zitten als we tickets voor je regelen. Op de eerste of de tweede ring. In deze vakken wordt vaak verwacht dat je op de plek gaat zitten die op je kaartje staat.

 

 

Curve
Dit zijn de volksvakken van het stadion, waar op de tweede ring de fanatieke aanhang (of ultras) van Napoli staat. Op de plattegrond zie je de Curva B links en de Curva A rechts. Sinds het seizoen 2022/2023 is ook de eerste ring van de Curve voor elke wedstrijd geopend. Als je Napoli al langer volgt dan dit seizoen, dan herinner je je vast de lege tribunes op de televisie in seizoenen dat dit niet het geval was.

Uitvak
Het uitvak, de settore ospiti (in het rood op de plattegrond) bevindt zich naast de Curva A. Vaak wordt alleen de tweede ring deels gevuld. En bij sommige wedstrijden zijn er helemaal geen uitfans aanwezig, bijvoorbeeld tegen AS Roma.

Plattegrond stadion SSC Napoli

Hieronder vind je een plattegrond van het stadion met alle vakken. Lees hier hoe je arriveert bij het Diego Armando Maradona stadion.

 

 

maradona muurschildering tijdens maradona tour in napels

Maradona Tour in Napels

Ben je op zoek naar een goede voorbereiding op je wedstrijdbezoek aan Napoli? Boek dan de Maradona Tour bij ons. Op deze pagina lees je meer over de Maradona Tour, onze populairste tour onder voetballiefhebbers.