Maradona Tour

maradona-street-art-naples

Hij is overal in Napels. Of het nu de foto achter de kassa van een koffiebar is, de sticker op de afgeragde Vespa, de tattoo op de arm van de taxichauffeur of de naam van de pizzabakker. Overal waar je gaat zie je beeltenissen van de beste voetballer aller tijden: Diego Armando Maradona. Ontdek wat hem zo populair maakt hier tijdens de Maradona Tour Napels!

In de zomer van 1984 tekende Diego Armando Maradona een contract bij SSC Napoli. Op dat moment was Napoli een club in opkomst, maar de enige voetbalclub van Napels had in het verleden vaak tegen degradatie gestreden en weinig prijzen gewonnen.
Dit alles zou echter veranderen toen de Argentijnse ‘Golden Boy’ ging voetballen voor de Parthenopei. In 7 jaar tijd won hij met Napoli twee landstitels (de enige twee tot op heden), 1 UEFA Cup, 1 Italiaanse beker en 1 Italiaanse Supercup. Dit was echter niet het belangrijkste. Maradona gaf de Napolitanen hun lang gewenste wraak op het noorden van Italië. Hij werd God in de stad waar voetbal belangrijker is dan religie.

Wil je Napels leren kennen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Samen met Joël de Maradonatour gedaan. Naast dat je veel kennis opdoet over het Italiaanse voetbal en hoe het daar leeft, krijg je ook veel informatie over de stad zelf. Het geld heeft zich dubbel en dwars uitbetaald. Joël heeft er voor gezorgd dat ik nóg meer van deze stad ben gaan houden.

Gerjan – juli 2020
Maradona tour napels

Maradona Tour Napels

Ontdek de erfenis van Maradona in het centrum van Napels met een wandeltour langs street art van Maradona, historische plekken zoals het altaar met Maradona’s haar en unieke souvenirs van Diego.

Wil je de Maradona Tour Napels combineren met een wedstrijd van Napoli? Wij kunnen ook de kaarten voor een Napoli voetbalwedstrijd regelen. Wil je dat we meer voor je regelen? Check dan de mogelijkheden voor een Napoli voetbalreis.

Wij hebben de Maradona tour met Joël gedaan. Erg leuk en informatief! Je komt op hele bijzondere plekken, waar je zelf niet snel zou komen. En het is daarna volledig helder waarom voetbal bij de Napolitaan in het bloed zit. Én… heel leuk om met kinderen te doen!

Eveline – oktober 2019

Over de Maradona tour in Napels

Taal: Nederlands
Duur: 2 uur
Prijs: € 29,50 groepskorting mogelijk
Start: flexibel
Minimum aantal deelnemers: 2

Aanvragen

Het is geen probleem als je de exacte datum voor de tour nog niet weet.

Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.