Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Quartieri Spagnoli Tour

Toeterende scooters, openstaande ramen en deuren. Altaars aan de muren en wapperende was aan de balkons. Welkom in de Quartieri Spagnoli. Naast de drukke winkelstraat Via Toledo vind je deze kleurrijke volksbuurt. In de afgelopen jaren hebben we deze buurt heel populair zien worden onder een groot publiek, onder andere door de beroemde muurschildering van Maradona die je er vindt. Maar de ‘Spaanse kwartieren’ zijn veel meer dan dat…

Quartieri Spagnoli Tour

Quartieri Spagnoli in Napels

Tijdens deze Nederlandstalige stadswandeling met ons nemen we je mee op ontdekking. Door karakteristieke straatjes, langs street art en historische plekken. Je hoort bijzondere verhalen over deze wijk die lange tijd een slechte reputatie had. En nu nog steeds kampt met veel sociale problemen, waar we je ook over vertellen. Je komt op plekken die je zelf niet snel of helemaal niet zou vinden. Daar waar andere toeristen niet komen. En de kans is groot dat je tijdens de tour ook kennis maakt met lokale bewoners die ons kennen.

Ben je nieuwsgierig naar wat je nog meer kunt verwachten tijdens de Quartieri Spagnoli Tour? Lees dan ons blog over Quartieri Spagnoli.

Verblijf in Quartieri Spagnoli

Na de tour heb je voldoende tips voor de rest van je verblijf om de Quartieri Spagnoli nog verder te ontdekken. Ben je op zoek naar b&b in deze buurt? Bekijk dan de pagina verblijf in Napels.

Eten in Quartieri Spagnoli

Het lage deel van de Quartieri Spagnoli zit vol met restaurants, pizzeria’s en bars. Je eet er de typisch Napolitaanse gerechten. Tijdens de tour geven we je de beste tips. Wil je alvast een plekje reserveren in een van onze favoriete tentjes? Dan kunnen wij dat meteen voor je doen.

Ervaringen van onze klanten

Nicole
Via Google Reviews
Lees verder
Bij Iris moet je zijn als je een super leuke, vlotte en persoonlijke tour wilt over Quartieri Spagnioli en als je dingen te weten wilt komen die je niet zou zien als je zelf rond zou wandelen in deze wijk. Enorme aanrader als je Napels bezoekt en wat meer van de stad wilt zien en te weten wilt komen over de stad. Dank je wel voor de leuke middag Iris!
Jeroen
Via Google Reviews
Lees verder
Wij hebben gekozen voor de quartieri spagnoli tour in dit geval met Joël. Je wordt automatisch meegenomen in het enthousiaste verhaal en de liefde voor deze wijk/stad. Een echte aanrader om samen met Joël/Iris een kijkje te nemen in dit bruisende gedeelte.
Cees & Dina
Via Facebook
Lees verder
Afgelopen November hebben we met Joël een ochtend door het Quartiere Spagnoli heen gelopen, dit op eigen verzoek omdat we zoveel mogelijk contact wilden hebben met de sfeer en de bewoners van de stad. De tour met Joël was compact maar boordevol informatie over de levenswijze van de bewoners in deze wijk. Joël vertelde veel over hoe de bewoners hier leven qua wonen, werken, vrije tijd en zeker ook met de beperkingen, risico's en de hoop waar mensen zich hier aan vastklampen op momenten dat het moeilijk is. De koffie in de pure buurtbar was erg leuk, mede ook omdat we middenin een discussie terechtkwamen over de naam van een straat. Al met al vlogen de twee uur voorbij. We hebben ons zeer vermaakt en wij bevelen deze of een andere tour zeker aan wanneer je echt meer wilt weten over de omgeving waar je je op dat moment bevindt. Joël bedankt!
Esther
Via Facebook
Lees verder
positive review Wil je Napels bezoeken dan zeker een tour boeken bij Joël en Iris! Twee hartelijke mensen die je meenemen in de geschiedenis en gebruiken van deze verrassende stad. Joël heeft ons rondgeleid door de wijk Quartieri Spagnoli en we hebben een geheel andere indruk van deze stad gekregen, echte aanrader!
Anouk
Via Facebook
Lees verder
positive review Vandaag hebben wij samen met Joël de Quartieri Spagnoli tour gelopen. Twee uur wandelen vloog voorbij door het enthousiasme en het gevoel waarmee Joël vertelde! Hij vertelde ons de verhalen achter deze wijk en beantwoorde uitgebreid al onze vragen. Hij had zowel met ons als met de bewoners een fijne interactie tijdens de tour. Je kon merken dat hij zich hier echt thuis voelt en dat was fijn. We hebben intens genoten en raden iedereen die het ‘echte’ Napels wilt ontdekken deze tour aan!
Spaanse wijk Napels

Over de Quartieri Spagnoli Napels Tour

Deze Quartieri Spagnoli tour is elke dag van de week beschikbaar, behalve op zondagmiddag. Meer details over de tour vind je hieronder.

Ook last minute te boeken!

Aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Het is geen probleem als je de exacte datum voor de tour nog niet weet.
Algemene Voorwaarden en annulering

Op deze activiteit zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

ontdek napels