Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Veelgestelde vragen

Napels is niet gevaarlijk. Helaas heeft Napels in het verleden veel problemen gehad (en nu nog steeds). En doen series als Gommora niet veel goeds voor het imago van de stad. Natuurlijk gaan we niet beweren dat er niets gebeurd in de stad, maar het is hier zeker niet onveiliger dan Amsterdam of Barcelona. Lees hier meer over het ‘gevaarlijke’ Napels.

Iris zegt hier volmondig ‘ja’ op. Je kunt als vrouw zeker alleen in de stad verblijven. Iris loopt vaak alleen over straat (ook ‘s avonds laat) en voelt zich nooit onveilig. Maak je je toch wat zorgen kies er dan voor om op een centrale locatie in de stad te verblijven of in een betere wijk (Chiaia of Vomero). Je moet er trouwens niet gek van opkijken dat je veel aanspraak hebt en je door iedereen ‘bella’ ’tesoro’ of ‘amore’ genoemd wordt, dit is hier heel normaal. Wil je niet alleen op pad? Boek dan een tour met Nederlandstalige local in Napels.

Dat is heel persoonlijk. Zelf vinden wij de wijken Quartieri Spagnoli en Rione Sanità erg leuk. Maar ook het historische centrum is een fijne locatie. Houd je wat meer van luxe dan raden we de wijken Chiaia, Posilippo of Vomero aan. Vind hier een overzicht van accommodaties die wij aanraden in verschillende delen van de stad.

Natuurlijk is Napels ook geschikt om met kinderen naar toe te gaan. Er zijn diverse parken in en rondom Napels, vele kastelen om te bezoeken en ondergrondse tunnels. Daarnaast is er ook een dierentuin in Napels te vinden. Je kunt markten bezoeken of een workshop pizza bakken in Napels boeken bij ons. Restaurants zijn daarnaast ook kindvriendelijk; men is hier gewend dat families met de kinderen uit eten gaan.
Daarnaast zijn onze tours zeer geschikt voor kinderen, zo bieden we een Nederlandstalige fietstour aan en onze wandeltours kunnen we helemaal afstemmen op jullie wensen, vraag ons naar de mogelijkheden
Napels met een kinderwagen is minder handig, omdat de straten erg slecht toegankelijk zijn, met veel hobbels en soms zelfs gaten.

Jazeker. Napels heeft kleine strandjes waar gezwommen kan worden. In de omgeving van de stad vind je veel meer grotere stranden. Wil je weten waar je naar het strand kan gaan, lees hier meer over zwemmen in Napels.

Deze hartjes zijn van #cuoredinapoli een initiatief van de studenten van de kunstacademie in Napels. Lees in deze blog hun verhaal.

Scampia is de wijk van Le Vele, de flatgebouwen die wereldberoemd werden door de serie Gomorra. Het simpele antwoord op deze vraag is ‘ja’. Voor meer uitleg verwijzen we je naar ons blog over veiligheid in Napels.

Ontdek Napels

Antwoord niet gevonden?
Stuur ons een berichtje!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Vul het formulier hieronder in, je krijgt binnen 24 uur antwoord van ons. Geen antwoord binnen 24 uur? Check dan je Spam / Ongewenste Email map.

ontdek napels
Nederlandse gids in Napels

Over ons

Wij zijn Iris & Joël: Nederlanders die verliefd zijn op Napels! Een aantal jaar geleden verruilden wij Nederland voor het chaotische maar fantastische Napels. Een stad die ongrijpbaar, altijd levendig en uitzonderlijk mooi is. We hebben hier fantastische mensen leren kennen en blijven nieuwe ontdekkingen doen in deze bijzondere stad. Napels verveelt ons nooit!