Fietstour Napels

fietstour in napels met Nederlandstalige gids

Fietstour Napels? Veel mensen denken niet direct aan de fiets als middel om Napels te ontdekken. Het is echter een perfecte manier om de highlights van de stad op een originele manier te zien. En als je met ons meefietst heb je ook nog eens een Nederlandse gids!

Nederlandstalige fietstour in Napels

In samenwerking met onze lokale bike tour partner bieden wij de meest geboekte Nederlandstalige fietstour in Napels aan! Duizenden andere Nederlanders en Belgen gingen je in de afgelopen jaren al voor. Van piepjong tot oud.

Wat kun je verwachten tijdens de fietstour?

In 3 uur tijd krijg je enorm veel van Napels te zien en te weten. En alles in het Nederlands, zodat ook de jongsten alles kunnen volgen. Voor de start van de tour krijg je een fiets met versnellingen aangemeten. Ook is er een flesje water voor je.

Vervolgens word je meegenomen langs de golf van Napels, het historisch centrum, karakteristieke buurten en oude kastelen. Onderweg zul je merken dat fietsen door Napels helemaal niet lastig is! Napels is niet zo vlak als andere Europese steden, dus hou er rekening mee dat je soms flink moet trappen.

Onze fietstour is het hele jaar door te boeken. In groepsverband of privé.

Vorige week met onze vriendengroep een ontzettend leuke fietstoer door Napels gemaakt. Met enthousiaste en informatieve toelichting van Iris daarbij!! We hebben genoten van de kleine straatjes, de bewoners, de prachtige vergezichten, het mooie Napolitaanse leven. Een aanrader!!!

Richard – december 2019

Ben je nieuwsgierig naar nog meer ervaringen van anderen? Scroll snel omlaag (onder het contactformulier) om recensies te lezen over de Nederlandstalige fietstour in Napels!

Fietsen in Napels met Nederlandse gids

Onze Nederlandstalige fiets tour in Napels geeft je de beste combinatie: een lokale fietsgids die in Napels woont (en er niet alleen voor het vakantieseizoen is) en die jouw taal spreekt. Wel zo gemakkelijk als je op vakantie bent, toch? Alle andere deelnemers aan de fiets tour spreken daarnaast ook Nederlands.

De Nederlandstalige fietstour wordt door ons of een van onze Nederlandse collega’s uitgevoerd. Als je via onze site boekt heb je dus gegarandeerd een Nederlandse gids voor je fietstour in Napels!

Wij hebben begin augustus een bike tour gedaan in Napels en wat was dat een meerwaarde voor ons verblijf in Napels… zou iedereen moeten doen! De begeleiding was echt top. Veel uitleg, verhalen, tips, vriendelijk, en de zoete lekkernij tijdens de stop was superlekker!

Kristel – september 2019

Over de Fietstour in Napels

Taal: Nederlands (of Engels op aanvraag)
Duur: circa 3 uur
Prijs: €45 per persoon (+ €15 voor een privé tour)
Start: dagelijks om 10:30 uur (Nederlandstalig) of 14:30 uur (Engelstalig of privé Nederlandstalig)
Meeting point: Galleria Principe di Napoli
Reserveren is verplicht!

Deelname vereist een goede conditie, door deel te nemen aan de fietstour verklaar je in goede gezondheid te zijn.

Aanvragen

Het is geen probleem als je de exacte datum voor de tour nog niet weet.

Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Hoe vonden anderen het om in Napels te fietsen?

Ben je benieuwd naar de ervaringen van mensen die onze fiets tour in Napels al hebben gedaan? Wij hebben een aantal van onze recensies voor je op een rijtje gezet. Zo krijg je een nog betere indruk van wat je kunt verwachten tijdens de fiets tour.

Met z’n vieren, samen met Iris in een middag Napels verkend op de fiets. Zij wist alle bijzondere plekken en liet ons kennis maken met het echte Napels. Ze kan ontzettend leuk vertellen en loodst je perfect door het drukke verkeer.

Els (15 december 2019)

Vandaag fietstour gedaan met Joel. Was super. Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen. Omdat hij er ook woont en veel mensen kent leer je de stad ook op een andere manier kennen. Doen dus!

Robert (10 november 2019)

Vorige week met Iris en een groep op de fiets gestapt. Vond ik wel een dingetje, kijkend naar de hectiek van het verkeer. Maar Iris pakt je op, neemt je mee en binnen de kortste keren weet je niet beter. Gave tocht, veel gezien, veel gehoord en lekker geproefd. Was echt heel leuk om te doen.

Andre (2 oktober 2019)

Smalle straatjes, romantische straatjes, geweldige gebouwen, mooie verhalen, heerlijk eten & mooie wijnen ? Met 9 meiden op meidenweekend naar Napels is echt al een aanrader! Maar je meidenweekend beginnen met een (private) fietsroute van Ontdek Napels is eigenlijk een must! Zo leer je gelijk hoe Napels precies in elkaar zit, wat de gewoontes en gebruiken zijn en waar je lekker kan borrelen.

Melanie (28 september 2019)

Bedankt Joël, voor de leuke fietstocht. Je hebt ons in een halve dag veel van deze prachtige stad laten zien. Ook voor onze kids was het een super toffe ervaring. Veel succes samen met Iris!!

Anne Marie (10 juli 2019)

Veelgestelde vragen over fietsen in Napels

Is het veilig om in Napels te fietsen?

Ja! Het is zeker veilig om in Napels te fietsen. Ondanks dat de stad weinig tot geen fietspaden heeft kun je op een veilige manier op de fiets de stad verkennen. Het verkeer in Napels is op het eerste gezicht chaotisch, druk en misschien een beetje gevaarlijk. Je zult echter al snel merken dat men in Napels heel geduldig is in het verkeer. Agressie in het verkeer is iets dat je daarom ook weinig ziet. Als fietser zul je vaak voorrang krijgen, ook als je het niet hebt.
Tijdens de fiets tour fietst er een gids voorop die het verkeer voor je regelt en je laat zien waar je kunt fietsen. Veel delen van de stad zijn gemixte zones, waar je als fietser de weg deelt met voetgangers. Bij grotere groepen is er tijdens de fiets tour in Napels altijd een tweede gids die achteraan fietst. Deze zorgt ervoor dat de groep niet uiteen valt en dat ook het verkeer voor de achterste fietsers goed geregeld wordt.

Kan ik een fiets huren na de fietstour?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Als je een fiets tour boekt mag je gebruik maken van de fiets tot het einde van de tour. Ben je een fanatieke fietser? Dan kunnen we je enorm aanraden om de actieve fietstour door de Campi Flegrei (net buiten Napels) te boeken. Deze tour wordt uitgevoerd door onze collega van Ride A Bike Naples.

Hoe oud moet ik zijn om deel te nemen aan de fietstour?

Onze Nederlandstalige fietstour in Napels is geschikt voor bijna alle leeftijden. Ook voor de kleinsten is het mogelijk om op een eigen fiets mee te doen. We raden hier echter wel aan om een privé tour te boeken, zodat er extra rekening gehouden kan worden met het tempo van de tour en de verhalen die verteld worden. Voor de oudsten is het ook mogelijk om deel te nemen aan de tour. Houdt er ook hier rekening mee dat het tempo van de groepstour misschien te hoog kan liggen en dat Napels heuvelachtig is. Voor alle deelnemers geldt: deelname vereist een goede conditie, door deel te nemen verklaar je in goede gezondheid te zijn.

Andere vragen?

Stuur ons gerust een berichtje als je meer vragen hebt over de fietstour in Napels!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.