Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels

Capri: alles over het eiland bij Napels

Het eiland Capri, gelegen in de golf van Napels is een prachtig eiland. Misschien wel het bekendste eiland van Italië na Sicilië en Sardinië. Het is het jetset eiland dat je vanaf de boulevard van Napels heel goed ziet liggen. Capri is het populairste eiland om te bezoeken vanuit Napels, daarna volgen de eilanden Procida en Ischia. Het eiland was tijdens de Romeinse tijd al een populair eiland voor mensen om te relaxen. Een bezoekje aan Capri kan dus eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie of stedentrip naar Napels. Wil je meer lezen over Procida & Ischia klik dan hier.

Capri: alles over het eiland bij Napels
Uitzicht vanaf La Piazzetta op Capri en de Vesuvius

Bereikbaarheid Capri

Vanuit Napels kun je de ferry nemen naar Capri. Vanaf de haven Molo Beverello of Porta di Massa. Je kunt een snelle boot nemen, de aliscafo. Of de wat langzamere boot, de traghetto. Met beide boten ben je in ongeveer een uur tijd op het eiland. Een ticket voor de boot kun je hier kopen. Een retourtje Capri kost gemiddeld €35 per persoon. De prijs is afhankelijk van het seizoen en het type boot dat je neemt. Wij vinden de traghetto het leukste omdat deze boot een open dek heeft waar je op kunt zitten. Bij de aliscafo kun je helaas alleen binnen zitten.

Aankomst Capri

Je komt aan in de haven Marina Grande. Vanaf hier heb je de keuze om naar het dorpje Capri of naar het dorpje Anacapri te gaan. Of om een boottocht te boeken of natuurlijk iets anders te gaan doen. Als je als eerste naar het dorpje Capri gaat kun je daar via een mooi wandelpad komen. Dit is een wandelpad omhoog, volg hiervoor de bordjes Capri centro. Of je kunt de funicolare nemen, het kabeltreintje. Kies je ervoor om eerst naar een andere plek te gaan? Dan kun je de bus of een cabrio taxi nemen. 

Boottocht Capri

Als je graag een boottocht doet, raden wij je aan om bij Banana Sport zelf een bootje te huren. Je hoeft hier geen vaarbewijs voor te hebben, een rijbewijs is voldoende. Bij de verhuurder krijg je een korte uitleg over de boot en daarna mag je gaan varen. Je huurt al een boot voor €90 (exclusief benzine) voor 2 uur. Zo vaar je veel relaxter om het eiland heen en zit je niet met tientallen andere toeristen op een rondvaartboot. Als je voor een hele dag de boot wilt huren kan dit ook en bedragen de kosten €250 (exclusief benzine). Reserveren is noodzakelijk.

De blauwe grotten en Faraglioni

Als je naar Capri gaat mag je deze twee bezienswaardigheden niet overslaan. Met de boot vaar je naar de blauwe grotten (Grotta Azzurra) en de faraglioni (i faraglioni di Capri). De blauwe grot kleurt helderblauw door de reflectie van de zon op het water. Je kunt deze grot in varen met een klein roeibootje. Let op: je kunt hier helaas niet zelfstandig naar binnen varen. 

Faraglioni

De Faraglioni zijn drie rotsen in zee voor het eiland Capri. Je herkent ze vast wel van foto’s van Capri. De rotsen hebben ieder hun eigen naam: Faraglione di terra, Faraglione di Mezza en Faraglione di Fuori (hier wonen de beroemde blauwe hagedissen). Vanaf veel plekken op het eiland heb je een prachtig uitzicht op de Faraglioni. Wij raden je aan om naar het uitzichtpunt Belvedere di Tragara te lopen. Dit is heel dichtbij het dorpje Capri. Wil je naar het uitzichtpunt Giardini di Augusto? Dan kan dat ook, maar dat is minimaal 35 minuten lopen. Of vaar er zelf naar toe met je gehuurde bootje..

Faraglioni
Belvedere di Tragara

Naar het strand op Capri

Wil je even relaxen op het strand? Capri heeft meerdere strandjes en plekken waar je kunt zwemmen. Zo kun je bij aankomst als je meteen naar rechts gaat bij de haven, liggen op een gratis strand (Spiaggia di Cala Grande en Spiaggia Marina Grande Capri). Dit strand is ideaal als je met kinderen bent. La Fontelina is ook een leuke plek, hier lig je op een bedje tussen de rotsen en duik je zo het water in. De mooiste plek is volgens velen Bagni Tiberio. Een kiezelstrand met ligbedjes en een rustige mooie blauwe zee.

Uitzichtpunten Capri 

La Piazzetta is het meest bekende uitzichtpunt op Capri. Je komt hier uit als je vanuit Marina Grande naar boven loopt of de funicolare neemt. Je hebt hier een prachtig uitzicht op monte solaro, het dorpje zelf, de kust van Napels en de Vesuvius. Tip: drink een cappuccino of Aperol Spritz bij de bar naast het uitzichtpunt.


Maar je hebt ook het uitzichtpunt Belvedere di Tragara. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Faraglioni en de zee. Ook zie je hier een deel van het dorpje Capri en Marina Piccola. Dit is een van onze favoriete uitzichtpunten. Tip: koop een ijskoude granita bij de kiosk waar je langs loopt. Een granita is een fruitdrank met geschaafd ijs, een beetje te vergelijken met een slush.

Wil je iets verder lopen? Dan is het wandelpad naar uitzichtpunt Pizzolungo zeker de moeite waard. Je hebt prachtige panorama uitzichtpunten en het wandelpad zelf is erg mooi. Het is wel een pittige wandeling in de zomer (door de hitte), want je komt ook wat trappen tegen. 

Of bezoek Monte Solaro, in deze blog lees je meer over Monte Solaro.

La Piazzetta Capri
Uitzicht vanaf La Piazzetta

Winkelen op Capri

Houd er rekening mee dat alles op Capri wat prijziger is. Winkelen op Capri is wellicht ook in een andere prijsklasse dan je gewend bent. Je hebt prachtige winkels van onder andere Chanel, Gucci, Louis Vuitton en Salvatore Ferragamo. Je vindt deze winkels aan de Via Camerelle & Via Federico Serena. 

Winkelen op Via Camerelle
Winkelen op Capri

Eten op Capri

Je kunt bijvoorbeeld bij Da Gemma eten, je zit hier heel mooi en het eten is er goed. De prijs/kwaliteit verhouding is prima (voor Capri). Wil je voor of na het eten zwemmen? Dan kun je bij het restaurant een ligbedje huren om te zwemmen. Dit restaurant is ook ideaal als je met de ferry terug naar Napels of Sorrento moet. Het restaurantje zit namelijk praktisch naast de haven bij Marina Grande.

Een andere favoriet is Ristorante La Camerelle, je kunt hier heel leuk zitten. Dit restaurant zit bij de winkelstraat Via Camerelle en vanaf het uitzichtpunt Belvedere di Tragara loopt je hier langs. De prijs/kwaliteit verhouding is hier ook goed.

Restaurant Lo Smeraldo
Restaurant Lo Smeraldo

Anacapri

Anacapri is een rustiger en zeer kleurrijk dorpje. Een erg mooi dorpje om doorheen te lopen. Anacapri is veel minder populair dan Capri en dat merk je zeker. Ga je naar het dorpje Anacapri? Dan kun je vanaf hier gemakkelijk naar de blauwe grotten, maar nog veel leuker… je kunt hier een stoeltjeslift nemen naar het hoogste punt van het eiland: Monte Solaro. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht. Je kunt alles in de omgeving zien, Sorrento, Napels, Procida, Ischia, de Amalfikust en natuurlijk de Vesuvius. Monte Solaro heeft een hoogte van 589 meter en is gevormd door kalksteen, waar Capri ook grotendeels uit bestaat.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels