Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

De eilanden van Napels

Ben je op stedentrip, weekend weg of op vakantie in Napels? En heb je zin om na een aantal dagen in de drukte even bij te komen? Bezoek dan een van de eilanden voor de kust van Napels.

Napels eilanden: Capri, Procida of Ischia?

Vanuit Napels varen er elke dag meerdere ferries van en naar Capri, Procida en Ischia.

Binnen een uur ben je op elk eiland in de golf van Napels. De ferries vertrekken vanaf de haven van Napels, Molo Beverello. Een kaartje kun je gemakkelijk online kopen of bij een van de ticket offices voor Castel Nuovo. Maar welk eiland is het mooist of leukste eiland voor de kust? Je kunt kiezen uit Capri, Procida en Ischia. Wij vertellen je graag wat meer over de eilanden om je keuze hopelijk wat makkelijker te maken.
(Je kunt natuurlijk ook kiezen om een van de stranden rondom Napels te bezoeken).

Het jetset eiland Capri

Capri is een eiland voor kust van Napels met een oppervlakte van 10,36 km². In tegenstelling tot Procida en Ischia is Capri geen vulkanisch eiland. Het eiland is bergachtig, heeft prachtige kliffen en mooie baaien. In de Romeinse tijd was Capri al zeer geliefd onder de Romeinen. Vandaag de dag trekt het nog steeds veel rijken en beroemdheden. Goedkoop overnachten of eten is dan ook lastig op dit mooie eiland. Een dagtrip vanuit Napels naar Capri is een goede optie, als je heel graag even voet wil zetten op dit bijzondere eiland.

Tip: lees het artikel ‘Capri: alles over het eiland bij Napels‘.

uitzicht capri napels
strand capri
baai capri napels

Het kleurrijke eiland Procida

Procida is het meest kleurrijke eiland van de drie. Daarnaast is het ook het kleinste eiland voor de kust van Napels. Het heeft slechts een oppervlakte van 4,1 km². Procida is vele malen rustiger dan het drukke Capri en het grotere Ischia. Dit komt doordat het nog niet zo populair is als vakantiebestemming of als dagtrip vanuit Napels. Op het eiland vind je veel gekleurde huisjes, vooral Marina Corricella is fantastisch om te bezoeken en natuurlijk het uitzichtpunt bij Terra Murata, de oude gevangenis Palazzo D’avalos en de Abbazia di San Michele.

Tip: huur een e-bike of scooter en ga het hele eiland over in twee uur tijd. 

marina corricella napels
procida napels
haven procida

Het groene eiland Ischia

Ischia wordt ook wel Isola Verde genoemd, wat het groene eiland betekent. Het is het grootste eiland voor de kust van Napels met een oppervlakte van 46,3 km². Omdat Ischia een vulkanisch eiland is vind je er veel kuuroorden en thermale bronnen met vulkanische modderbaden. Het eiland is over het algemeen een stuk rustiger dan Procida en Capri, omdat het eiland uit verschillende dropjes bestaat. Ischia is ook zeer geschikt als je het leuk vindt om mooie wandelingen te maken. Een bezoek aan Castello Aragonese is echt een aanrader. Maar ook het dorpje Sant Angelo en het strand bij Maronti. Vlakbij Lacco Ameno vind je de eerste Griekse nederzetting van het eiland. Ga naar Casamicciola voor de natuurlijke bronnen en termen.

Tip: ga hier niet heen in augustus, dan vieren de Napolitanen vakantie op Ischia en is het erg druk!

uitzicht ischia
ischia sant angelo
castello aragonese ischia

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels. Klik hier voor de populairste Nederlandstalige tours in Napels!

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels