Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Sorrento: bezienswaardigheden en tips

Tegenover Napels, aan de andere kant van de baai ligt Sorrento. Sorrento is een perfecte uitvalsbasis als je Napels wilt bezoeken, maar niet in de stad wilt zitten en je vakantie dichtbij de Amalfikust wil spenderen. Je kunt namelijk vanuit Sorrento veel dag excursies en uitstappen plannen. Maar ook Sorrento zelf is de moeite waard om te bezoeken. Wij geven je alle bezienswaardigheden en tips voor Sorrento.

Sorrento bezienswaardigheid
I Giardini di Cataldo

Limoncello proeverij

In de buurt van Sorrento en in Sorrento zelf groeien enorme citroenen. En deze citroenen zijn perfect om limoncello van te maken. Het zal je dan ook niet verbazen dat je overal citroenplantages vind. Vind je limoncello lekker en wil je er meer over leren? Bezoek dan I Giardini di Cataldo. Je kunt hier de citroengaarde bezoeken, een limoncello proeverij doen, een workshop volgen of gewoon lekker een limoncello drinken. Meer tips voor eten en drinken in Sorrento vind je hier.

Zwemmen of naar het strand in Sorrento

Wil je een dagje relaxen aan zee? Dat kan in Sorrento ook heel goed natuurlijk. Sorrento is een schiereiland en dus omgeven door zee. Waar je precies moet zijn dat lees je in ons blog zwemmen in Sorrento.

Vallone dei Mulini / de molen

Op nog geen honderd meter vanaf het centrale plein piazza Tasso, vind je de Vallone dei Mulini. Een piepkleine vallei vol groen met midden in de vallei de resten van een oude molen. De molen kun je helaas niet bezoeken, maar het zicht van bovenaf is al erg bijzonder.

Sorrento bezienswaardigheden en tips
Vallone dei Mulini

Chiostro di San Francesco

Naast de kerk Chiesa di San Francesco vind je het Chiostro di San Francesco. Een oud klooster waar je nu gewoon naar binnen kunt lopen. Binnen in de kloostertuin ervaar je een oase van rust. De tuin is prachtig, vol met planten en bomen. Het is ook een plek waar je mooie foto’s kunt maken.

Chiostro di San Francesco Sorrento
Chiostro di San Francesco

Villa Comunale

Villa Comunale is het stadspark van Sorrento. Een klein park met een waanzinnig panorama terras. Ga hier net voor de zonsondergang naar toe. Strijk neer op het terras of bemachtig een plekje aan de reling om te genieten van een spectaculaire zonsondergang. Vanaf hier zie je heel de golf van Napels, de Vesuvius en de eilanden Procida en Ischia. Vanaf het park kun je ook naar beneden naar de haven lopen. Of je neemt de lift naar beneden.

Zonsondergang bij Villa Comunale
Zonsondergang bij Villa Comunale

Marina Grande

De meest mensen blijven hangen in de Marina Piccola (kleine haven)  in Sorrento, maar de Marina Grande is heel veel leuker om te bezoeken. Hier vind je meer terug van de kleine vissersplaats die Sorrento ooit was. Er zitten hier een aantal erg lekkere restaurants, zoals Da Emilia, Soul & Fish en Zi’Ntonio Mare. Een lekker drankje drink je direct aan het water ee bij Nonna Emilia. 

Marina Grande
Marina Grande

Kajakken, suppen en boottochten

Ben je het luieren of wandelen in het centrum zat? Ga dan naar Sorrento Sup in Marina Grande. Je kunt hier zelfstandig een sup huren of een tour doen. Ook kun je hier terecht voor een kajak. Wil je een boot tour doen of een bootje huren? Dan hebben wij goede ervaringen met Ulisse Charter.

Sorrento en omgeving

In de directe omgeving van Sorrento vind je nog heel veel meer moois. Lees snel verder voor inspiratie voor dagtrips vanuit Sorrento.

Capri bezoeken

Vanuit Napels ben je in een uurtje op het eiland Capri. Maar vanaf Sorrento is het maar 20 minuten met de boot. Het eiland ligt namelijk direct naast het Sorrentijnse schiereiland. Capri is een heel mooi groen eiland. Leuk voor een dagje maar ook voor een aantal dagen. Er is namelijk genoeg te doen en te beleven op het eiland. Houd er wel rekening mee dat Capri een duurdere plek is dan Sorrento. Veel internationale bekendheden kiezen dit eiland voor hun vakantie. Lees hier al onze tips voor Capri (en de andere eilanden). 

Monte Faito beklimmen

De mooiste wandeling die wij gedaan hebben afgelopen jaren is de wandeling op Monte Faito. Monte Faito is een van de bergen van het gebied Monti Lattari, vlakbij Sorrento. Je komt gemakkelijk in dit gebied door de funivia bij Castellammare di Stabia te nemen. Deze kabeltrein is al een leuke ervaring op zichzelf. Lees hier alles over onze wandeling op Monte Faito.

Napels bezoeken

Vanuit Sorrento ben je ook zo in Napels. Je kunt met de trein in 1:10 uur in Napels zijn en met de auto is het ook een uur rijden. Napels is de hoofdstad van de regio en zeker een bezoek waard. Wij (twee Nederlandse locals in Napels) bieden allerlei leuke stadswandelingen, tours en activiteiten in Napels aan. Zo maken wij van jouw dagtrip naar Napels een groot succes. En geven we je meteen tips voor de rest van de dag, zodat je zoveel mogelijk uit je bezoek haalt.

UitzichtOntdekNapels
Napels

Amalfikust bezoeken

De Amalfikust ligt op 35 minuten rijden vanaf Sorrento. Je gaat naar de andere kant van het Sorrentijnse schiereiland. Van de baai van Napels naar de baai van Salerno. Daar is de Amalfikust onderdeel van. De plaats die het dichtst bij Sorrento ligt is Positano. Goed voor een daguitstap dus. Vanaf Sorrento rijden er dagelijks meerdere bussen richting de Amalfikust. Neem de Sita Sud Bus en koop een kaartje voor €12 (costierasita). Dit kaartje is 24 uur onbeperkt geldig vanaf het moment dat je het stempelt.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels. Klik hier voor de populairste Nederlandstalige tours in Napels!

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels. 

Nederlandse tours in Napels