Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels

Vegan eten in Napels in 2024

Veel mensen vragen zich af of je in Napels wel vegan (veganistisch) kunt eten. En dat kan gelukkig goed, we hebben een lijstje gemaakt van een aantal restaurants en eettentjes waar je terecht kunt als je vegan eet. Lees snel verder voor de opties voor vegan eten in Napels in 2024.

Tijdens onze Nederlandstalige tours geven we naast tips waar je lekker eet ook veel tips voor de rest van je verblijf. Zo heb jij een onvergetelijk weekend weg of vakantie hier in de stad. Vind hier een overzicht van al onze Nederlandstalige tours en activiteiten in Napels

Vegan en vegetarische keuken

vegan restaurant Napels
Vitto Pitagorico

Vitto Pitagorico

Vitto Pitagorico is één van de bekendste restaurants in deze categorie. Ze hebben veel heel goede recensies en zitten recht tegenover het MANN, het archeologische museum van Napels. Het restaurant is sfeervol ingericht en je kunt hier ook buiten zitten in de zuilengang van de Galleria Principe di Napoli. Heel geschikt om te lunchen na een bezoek aan het museum of na de Nederlandstalige fietstour die hier ook eindigt. Op het menu vind je vegan, vegetarisch, glutenvrij en rauw voedsel. Ze hebben dus een uitgebreide kaart vol lekkers.

Adres:  Piazza Museo, 15, Via Enrico Pessina, 55, Napoli

Cavoli Nostri

Cavoli Nostri vind je om de hoek van de boulevard van Napels. Het is een leuk restaurantje waar ze gebruik maken van verse biologische producten. Cavoli Nostri heeft vegan en biologische wijnen op het menu staan en vegan toetjes, zoals tiramisu en cheesecake. Vier keer per jaar verandert het menu, omdat ze de cyclus van de natuur willen volgen en alleen seizoensgebonden gerechten maken.

Adres:  Via Palepoli, 32, Napoli

Officina Vegana

Officina Vegana vind je in het historisch centrum van Napels. Het is een lunchtent waar ze elke dag een ander dagmenu hebben. Gerechten die je er kunt vinden zijn tofuburger, verschillende salades, seitan van de grill, groentes en meer. Geschikt dus voor vegetariërs en plant-based eters.

Adres: Via Sedile di Porto, 71, Napoli

Cavoli Nostri vegan restaurant
Cavoli Nostri

Green M’ama

Green M’ama opende haar deuren in 2023 om de hoek van de Via Toledo en Piazza Municipio. Je vindt hier een uitgebreide menukaart met vegan gerechten, van buns en bowls tot tiramisù.

Adres: Via S. Giacomo, 27, Napoli

‘O Grin

‘O Grin is een veganistisch eettentje met biologische en plantaardige producten op het menu. Je kunt er zitten, maar het is meer een take-away zaak. Je vindt ze in het historisch centrum van Napels. Lage prijzen en volle borden en ook hier vind je een menu dat varieert per dag. Op hun Facebook-pagina publiceren ze dagelijks wat er op het menu staat. 

Adres: Via Mezzocannone 83, Napoli 

Tip: aan de Via Mezzocannone in het historisch centrum vind je meerdere opties voor vegan en vegetarisch eten. Vaak zijn deze alleen voor lunch geopend, omdat de universiteit in deze straat zit.

OVEN Forno Vegetariano

OVEN vind je tegenover het conservatorium van Napels en om de hoek van Piazza Bellini. Tijdens onze Nederlandstalige rondleidingen komen we hier vaak langs. Het is een gezellig take away-tentje met veel smaakvolle opties op het menu. Check de website om een goed overzicht te krijgen. OVEN is de perfecte keuze voor een snelle goedkope lunch. 

Adres: Via S. Pietro a Maiella, 10, Napoli

Etto

Etto vind je tegen Piazza Bellini aan, een leuk plein waar je drankjes kunt doen. Bij Etto kun je kiezen uit een uitgebreid menu van bowls, salades en lekkere toetjes. Het restaurant is niet volledig vegan of vegetarisch, maar heeft zeker een aantal lekkere opties op de kaart staan. Daarnaast is het een modern en gezellig eettentje waar je terecht kunt voor lunch en diner.
Adres: Via Santa Maria di Costantinopoli, 102, Napoli

Restaurant vegetarisch Napels
Etto

Vegan Pizza

Als je in Napels bent, heb je geluk met de pizza. Volgens het traditionele Napolitaanse recept kun je als je vegan bent ook gewoon pizza eten. De bodem van de pizza wordt namelijk gemaakt zonder ei, boter en zuivel. Bestel bijvoorbeeld een Pizza Ortolana Rossa, dit is een pizza met tomatensaus en groente. Of een Pizza Marinara dit is een pizza met alleen tomatensaus, oregano en knoflook.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels