Kamperen bij Napels: Santa Fortunata camping village

Veel mensen komen naar Napels om te genieten van de levendigheid en drukte van de stad. Maar de regio Campanië in het zuiden van Italië heeft veel meer te bieden dan alleen maar de stad Napels die je met ons kan ontdekken. Bijvoorbeeld het schiereiland Sorrento, dat op nog geen 50 kilometer van Napels ligt. En in Sorrento vind je een fantastische plek voor degenen die liever kamperen  in de natuur dan overnachten in de stad. Lees snel verder om alles te weten te komen over Camping Village Santa Fortunata, kamperen bij Napels.

camping met uitzicht op de baai van napels

Over Santa Fortunata

Santa Fortunata vind je op een paar minuten van het centrum van het plaatsje Sorrento. Het wordt omringd door natuur en kijkt uit over de beeldschone baai van Sorrento. Op het terrein van 60 hectare vind je enorm veel groen en kun je zelfs afdalen naar een eigen strand. Verder heb je er een buitenzwembad, een restaurant en pizzeria, een bar en een supermarktje. Qua verblijf zijn er verschillende opties. Lees snel verder om te ontdekken welke.

zwembad op camping in sorrento italie

Verblijven op camping Santa Fortunata

Je vindt op Camping Village Santa Fortunata natuurlijk kampeerplaatsen voor een tent, caravan of camper. Maar als je met het vliegtuig richting Sorrento komt om te kamperen bij Napels, dan kun je hier ook terecht. Er zijn namelijk ook bungalows in het Village gedeelte. En zelfs luxe tenten in het Glamping gedeelte. Lees snel meer over de verschillende opties voor je verblijf.

Kamperen

In het Camping deel van Santa Fortunata kun je terecht met een tent, caravan en ook met een camper. Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten plekken: de standaardplaats, de Super Platz (ruimer) en de Top Platz (panoramisch uitzicht). Uiteraard zijn er voor alle plekken sanitaire voorzieningen in de buurt en alle andere voorzieningen die je mag verwachten op een moderne camping. Houd er rekening mee dat vooral de betere plekken populair zijn en je het beste vroeg kunt boeken.

Bungalows

Vlieg je naar Napels, maar wil je toch in Sorrento verblijven in de natuur? Dan kun je bij Santa Fortunata kiezen voor het Village deel. Hier vind je verschillende soorten houten bungalows die geschikt zijn voor 2 tot 4 personen. Zoek je iets heel eenvoudigs? Dan kun je terecht in de Mini Home, waar je alleen of met maximaal 3 personen in dezelfde slaapruimte kunt verblijven.Voor alle accommodaties in dit gedeelte heb je een eigen badkamer en hoef je dus niet van de gemeenschappelijke sanitaire ruimtes gebruik te maken.

bungalow op camping in sorrento

Glamping

We schreven hier al eerder over de Glamping van Santa Fortunata. Deze nieuwe vakantietrend heeft ook een apart deel van het terrein gekregen. Hier kun je verblijven in een Rider Tent, die ideaal is voor backpackers die in de natuur willen verblijven. Deze verhoogde houten tenten hebben een slaapgedeelte dat je met een trap bereikt en een zitgedeelte eronder. En er is nog een extra optie in het Glamping deel: ​​in de romantische Tende Dodôme heb je een transparant dak waardoor je vanuit je bed naar de sterren kunt staren.

Ben je benieuwd wat Santa Fortunata nog meer te bieden heeft? Neem dan een kijkje op de website van Santa Fortunata, die ook beschikbaar is in het Engels, met een boekingssysteem in het Nederlands. Hier vind je meer tips en informatie over Sorrento.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.