Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Tips voor een onvergetelijk bezoek aan Procida

Procida is misschien wel het leukste eilandje van Italië. Als je het ons vraagt natuurlijk. Het prachtige eiland ligt naast Napels. Net als Capri en Ischia, maar het is minder bekend. De pastelkleurige huisjes zorgen voor een schilderachtig beeld. Dwaal door de smalle straatjes van het eiland. En laat je verrassen door adembenemende uitzichten. Ervaar het relaxte eiland leven hier, ver van de drukte van Napels. Je bent met de ferry vanuit Napels in een uur op Procida. Lees snel verder voor tips voor een bezoek aan het eiland.

Over het eiland Procida

Procida is het kleinste eiland in de golf van Napels. Capri en vooral Ischia zijn veel groter. Het eiland heeft een oppervlakte van 3,75 vierkante kilometer. Er wonen ongeveer 11.000 mensen. En het is onderdeel van de eilanden van de Campi Flegrei. Het eiland is ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Het is als het ware uitgespuugd door de zee.

Ga je liever naar Capri? Lees dan Capri: alles over het eiland bij Napels.

Marina Corricella Procida

Procida als vakantiebestemming

Op het eiland vind je geen grote hotels of veel winkels. Je vindt er vooral het eenvoudige eilandleven. Het is een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie. Procida heeft mooie strandjes waar je heerlijk tot rust kan komen. De dorpjes aan zee zijn daarnaast een fijne plek om te eten. Procida is ook perfect voor een dagtrip vanuit Napels.

Culturele hoofdstad van Italië

Procida was in 2022 culturele hoofdstad van Italië. Het is hierdoor bekender dan voorheen. Wat er ook voor gezorgd heeft dat Procida veel meer bezoekers mag ontvangen dan de voorgaande jaren. Afgelopen zomer was het er erg druk.

Het eiland

Tips voor je bezoek aan Procida

Hieronder volgen een aantal tips om jouw verblijf aan Procida een succes te maken. Wil je meteen een ticket boeken voor de boot? Dat kan. Je kunt via de website van Caremar tickets kopen. De ferries vertrekken vanaf de havens Molo Beverello en Porta di Massa.

Lingua di Procida

Bij aankomst in de haven Marina Grande loop je naar links. Daar vind je Pasticceria Roma. Hier eet je een van de lekkerste gebakjes van het eiland: de lingua di Procida. Dit is een bladerdeeg gebakje gevuld met citroencrème, crème of Nutella. Het is onze favoriet. Zijn ze hier op? Niet getreurd. Ook bij andere bakkerijen op het eiland kun je deze delicatesse vinden. Een goed alternatief is Dal Cavaliere aan de overkant. Lees hier alles over de Lingua di Procida.

gebakje Lingua di Procida

Uitzichtpunt

Om naar het mooiste uitzichtpunt van de stad te gaan volg je de Via Vittorio Emanuele. Sla linksaf naar Via Principe Umberto. Loop bij de kerk de heuvel omhoog. Je kunt ook de bordjes Palazzo D’Avalos/Terra Murata volgen. Vanaf dit punt heb je een schitterend uitzicht op het vissersdorpje Marina Corricella. Maar ook op de rest van het eiland. Het eiland Ischia met haar heuvels zie je ook vanaf hier. Je kunt hier de mooiste foto’s schieten. De Terra Murata is met 91 meter het hoogste punt van het eiland.

Uitzichtpunt bij Terra Murata
Uitzichtpunt bij Terra Murata

Marina Corricella haventje

Als je klaar bent met het genieten van het uitzicht loop je via de trappen naar beneden. Richting Marina Corricella. Dit kleine vissersdorpje staat vol met pastelkleurige huisjes. Je kunt hier even lekker afkoelen met een ijsje, granita of een koud drankje. Heb je zin om te lunchen? Dan raden wij je Il Pescatore aan. Een geweldig restaurant met een mooi interieur. Je eet hier een hele goede pasta of natuurlijk verse vis. Bij Il Pescatore zit je rustig en direct aan het water. Meer zin in pizza? Dan is Pizzeria Fuego een aanrader.

Il Pescatore
Lunchen bij Il Pescatore op Procida

Loop na de lunch verder naar Piazza dei Martiri. Daar vind je de kerk Santuario Santa Maria delle Grazie Incoronata. Dit is de mooie kerk met gele koepel, boven het dorpje.

Stranden op Procida

Er zijn genoeg opties om een duik te nemen in de zee op Procida. Moet je bijna terug met de ferry naar Napels? Dan zijn de stranden Spiagga Lingua en Spiagga di Silurenza top. Ben je een aantal dagen op het eiland? Dan zijn de stranden bij Lungomare di Cristoforo Colombo fijn. Je hebt hier verschillende strandtentjes, maar ook gratis stranden.

Fietsen op Procida

Procida kun je perfect ontdekken op de fiets, e-bike of scooter. In de haven kun je direct terecht bij verschillende verhuurders. E-movete verhuurt verschillende soorten e-bikes. Voor €25 heb je de hele dag een e-bike. Bij General Rental kun je vooral scooters huren. Je huurt hier al voor €35 een scooter.  

Films met Procida in de hoofdrol

Wil je alvast wegdromen naar Procida? Dan kun je de volgende films bekijken: Il Postino en The Talented Mr. Ripley. Procida speelt namelijk een hoofdrol in de films. Het decor is het eiland zelf! Of de Netflix serie Generazione 56k. Procida is echt een eiland om verliefd op te worden!

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels. Klik hier voor de populairste Nederlandstalige tours in Napels!

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels. 

Nederlandse tours in Napels