Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Stedentrip naar Napels

Napels is de perfecte bestemming als je graag op stedentrip, citytrip of vakantie wilt. Waarom? Omdat het een stad is die met niets te vergelijken is. Een stad gelegen aan de kust, met een warm klimaat, talrijke bezienswaardigheden en een plek waar altijd leven is. De afgelopen jaren is Napels enorm aan het groeien op toeristisch vlak, met een record aantal bezoekers in 2023. Steeds meer Nederlanders en Belgen kiezen Napels als bestemming voor een citytrip. Een stedentrip naar Napels kan dus niet meer ontbreken op je bestemmingen verlanglijstje. Zeker omdat je je na een vlucht van slechts 2 uur, in een compleet andere wereld waant.

Bezienswaardigheden Napels 2024

Absolute bezienswaardigheden in Napels zijn: het Castel Sant’Elmo, de Vesuvius, Galleria Umberto I, Piazza del Plebiscito, de golf van Napels. De archeologische parken Pompeii en Herculaneum en.. de straat! Als je Napels wilt beleven moet je vooral ronddwalen door de smalle vicoli (steegjes). Het leven vindt namelijk echt op straat plaats en af en toe lijkt het net alsof je in een theater bent. De Napolitanen genieten van het leven en dat zie je terug op straat. Lees op deze website meer over wat te doen in Napels.

de was in napels

Activiteiten Napels

Wij bieden verschillende activiteiten in Napels aan die jou deze stad echt laten beleven. Nederlandstalige rondleidingen en wandeltours in verschillende wijken, een workshop pizza bakken, excursies naar Pompeii, Vesuvius en de Amalfikust. En nog veel meer. Bekijk hier al onze activiteiten in Napels.

Nederlandse rondleidingen Napels

Er zijn veel rondleidingen in Napels te boeken via verschillende aanbieders. Maar wij zijn één van de weinigen die rondleidingen in het Nederlands organiseren. Voor musea en andere monumenten waar je naar binnen gaat organiseren wij geen tours. Wil je een rondleiding in een museum dan raden wij je aan om naar de Catacomben van San Gennaro te gaan of naar ondergronds Napels (La Neapolis Sotterrata). De rondleidingen hier zijn erg goed en in verstaanbaar Engels.

Reisgids Napels

Wil je niet alleen een standaard reisgids over Napels, maar ook een heel fijn boek om te lezen als voorbereiding naar Napels? Dan is het boek Mijn Napels van Saskia Balmaekers perfect voor jou. Saskia heeft al jaren een van de meest succesvolle blogs in Nederland over Italië. Haar boek staat vol met alle mooie verhalen die over Napels te vertellen zijn.

Lees hier meer over Napels

de zee tijdens een stedentrip napels

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels