Amalfikust bezoeken vanuit Napels

Heel dichtbij Napels vind je de betoverende Amalfikust, een plek waar menig toerist graag naar toe wil! Dat snappen wij natuurlijk. De Amalfikust in Italië wordt gezien als een van de mooiste kusten ter wereld! Maar hoe moet je de Amalfikust bezoeken vanuit Napels?

Langs de hele kustlijn van de Amalfi zie je kleurrijke huizen tegen, en op de kliffen gebouwd. Prachtige uitzichten op de zee zijn hier geen uitzondering. De Amalfikust is geen goedkoop stukje in Zuid-Italië, maar zeker een bezoekje waard. Positano en Amalfi zijn de mooiste en populairste plaatsen van de Amalfikust.

Vanuit Napels ben je het snelst in Positano, het begin van de Amalfikust (vanuit Napels gezien). De Amalfikust loop van Positano tot aan Vietri Sul Mare. Je kunt de Strada Statale 163 volgen, ook wel de SS163 genoemd. Dit is de weg met duizend bochten die langs de (Amalfi) kust slingert en je naar de mooiste plekken brengt.

Kliffen langs de Amalfikust bij Napels

Naar de Amalfikust met de auto

De Amalfikust bezoeken vanuit Napels met de auto? Met de auto ben je in ongeveer 1,5 uur in Positano, mits het verkeer mee zit. We raden je niet aan om met je eigen auto langs de Amalfikust te rijden. De kans is zeer klein dat je de auto ergens kunt parkeren omdat de dorpjes klein zijn. En als je al een plekje vindt betaal je de hoofdprijs voor een plekje. Als je bij een parking een plekje vind, kijk dan niet gek op als je de sleutels van je auto in moet leveren. Deze hebben ze nodig om ‘Tetris te spelen’ met je auto om zo nog meer plekjes te creëren voor anderen in de garage.
Heb je geen keus en wil je met je eigen auto? Volg dan de A3 en de SS145, die vervolgens overgaat in de SS163 langs de kust.
Tip: zorg voor een lege blaas en voldoende geduld, je kunt lang in de file staan.

Met de Vespa naar de Amalfikust

Heel veel leuker en gemakkelijker reis je met de Vespa naar de Amalfikust vanuit Napels. De weg er naar toe is al erg mooi en je hebt minder gedoe met het verkeer. Met de Vespa kun je namelijk om de auto’s heen slalommen (ervaring vereist!). Daarnaast kun je stoppen waar je wilt om mooie foto’s te maken, een hapje te eten of een caffè te drinken.
Wij bieden Vespa Tours langs de Amalfikust aan, maar je kunt natuurlijk ook zelf een Vespa huren. Neem contact met ons op, dan reserveren wij de Vespa gratis voor je! Zeker de moeite waard.

Bekijk hieronder ons filmpje van een bezoek van ons aan de Amalfikust met de Vespa.

Met het openbaar vervoer de Amalfikust bezoeken vanuit Napels

Een stukje meer gedoe, maar met het openbaar vervoer kun je ook naar de Amalfikust. Neem de trein (Circumvesuviana) naar Sorrento vanaf Napoli Centrale (Garibaldi). Je bent dan met 1:10 uur in Sorrento. Vanaf Sorrento rijden er dagelijks meerdere bussen naar Positano en Amalfi. De busmaatschappij Sita Sud is de maatschappij die je zoekt.
Wil je naar een van de andere plaatsjes van de Amalfikust? Dan zul je over moeten stappen.

Je kunt ook de trein nemen naar Salerno vanaf Napoli Centrale (Garibaldi) daar ben je in ongeveer een uur. Vanaf de haven in Salerno vertrekken er watertaxi’s en ferries richting de Amalfikust. Onder andere Amalfi en Vietri Sul Mare zijn erg goed te bereiken vanaf Salerno vanuit de haven Porto Turistico Molo Masuccio en bij Molo Manfredi.

Als je meerdere dorpjes van de Amalfikust wilt bezoeken kun je het beste een 24-uurs buskaartje kopen. Vraag om een ‘Costiera Sita‘ ticket. Dit ticket kost €10,- en kun je alleen bij een kiosk of tabaccheria kopen.

Met de ferry boot naar de Amalfikust

Geen zin om met de bus te reizen? Dan heb je ook nog de mogelijkheid om vanaf het Sorrento de ferry boot naar Positano of Amalfi te nemen. De ferry boot doet er ongeveer 40 minuten over vanaf Sorrento en vaart alleen tussen april en oktober. Je hebt vanaf de ferry ook mooi uitzicht op het eiland Capri.

Je kunt vanaf Napels ook met de ferry boot naar Sorrento, deze vertrekt vanaf Molo Beverello en brengt je in 40 minuten naar Sorrento.

Tussen de dorpjes bij de Amalfikust kun je met een watertaxi/ferry reizen. Superleuk om te doen, want de Amalfikust is vanaf het water prachtig!

Precies hetzelfde kun je ook doen vanuit Salerno. Neem dan wel eerst de trein vanaf Napels naar Salerno en loop vervolgens naar de de haven Porto Turistico Molo Masuccio en bij Molo Manfredi. Hier vertrekken de ferries naar de dorpjes Positano en Amalfi.

Zelf met de boot naar de Amalfikust

Vanaf Napels ben je met de sneltrein in 30 minuten in Salerno. En als jij het aan durft kun je hier zelf een bootje huren om langs de Amalfikust te varen. In de haven van Salerno kun je al voor €80 (excl. benzine) per dag een boot huren. Wij hebben een aantal tips voor je. Een vaarbewijs is niet verplicht voor de motorboten tot en met 40 PK. Helaas kun je niet in alle havens aanmeren dus is het vooral genieten vanaf het water. Wat wij zelf wel eens doen, is een bootje huren en het anker voor een van de kustplaatsjes uitgooien. Je kunt dan even naar de kant zwemmen om wat te eten en drinken (vergeet geen geld in je zwembroek te stoppen). Vanaf het water is de Amalfikust prachtig en veel leuker om te ontdekken!

Waardeer dit artikel

Waardeer je de gratis informatie die wij je geven op onze site? Of wil je ons simpelweg steunen? Doe dan hier je donatie:


Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.