Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Amalfikust bezoeken vanuit Napels

Dichtbij Napels vind je de betoverende Amalfikust. Een plek waar menig toerist graag naar toe wil. Deze kustlijn wordt gezien als een van de mooiste ter wereld! Langs de hele kustlijn van de Amalfi zie je kleurrijke huizen tegen de kliffen gebouwd. Je hebt er prachtige uitzichten over zee. Positano en Amalfi zijn de populairste plaatsen aan de Amalfikust. Maar hoe moet je de Amalfikust bezoeken vanuit Napels?

Vanuit Napels ben je het snelst in Positano, het begin van de Amalfikust. De Amalfikust loop van Positano tot aan Vietri Sul Mare. Je kunt de Strada Statale 163 volgen, ook wel de SS163 genoemd. Dit is de weg met duizend bochten die langs de kust slingert en je naar de mooiste plekken brengt.

Nederlandstalige gids in Napels

Ben je op zoek naar Nederlandstalige tours en activiteiten in Napels? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Wij zijn twee Nederlanders in Napels en kennen de stad als geen ander. Op deze pagina vind je een overzicht van al onze tours. Ga met ons mee en voel je een echte local in Napels.

Naar de Amalfikust met de auto vanuit Napels

De Amalfikust bezoeken vanuit Napels met de auto? Met de auto ben je in ongeveer 1,5 uur in Positano, mits het verkeer mee zit. We raden je niet aan om met je eigen auto langs de Amalfikust te rijden. De kans is zeer klein dat je de auto ergens kunt parkeren omdat de dorpjes klein zijn en er dus weinig parkeer mogelijkheden zijn. En als je al een plekje vindt betaal je de hoofdprijs voor een plekje. Als je bij een parking een plekje vind, kijk dan niet gek op als je de sleutels van je auto in moet leveren. Deze hebben ze nodig om je auto af en toe te verplaatsen.
Heb je geen keus en wil je met je eigen auto? Volg dan de A3 en de SS145, die vervolgens overgaat in de SS163 langs de kust.
Tip: zorg voor een lege blaas en voldoende geduld, je kunt lang in de file staan in de maanden mei t/m september.

Met de Vespa naar de Amalfikust

Heel veel leuker en gemakkelijker reis je met de Vespa naar de Amalfikust vanuit Napels. De weg er naar toe is al erg mooi en je hebt minder gedoe met het verkeer. Met de Vespa kun je namelijk om de auto’s heen slalommen (ervaring vereist!). Daarnaast kun je stoppen waar je wilt om mooie foto’s te maken, een hapje te eten of een caffè te drinken.
Wij bieden vespa huur vanuit Napels aan. Klik hier om een vespa te huren via ons. Dan reserveren wij de Vespa gratis voor je! Zeker de moeite waard.

Bekijk hieronder ons filmpje van een bezoek van ons aan de Amalfikust met de Vespa.

Met het openbaar vervoer de Amalfikust bezoeken vanuit Napels

Een stukje meer gedoe, maar met het openbaar vervoer kun je ook naar de Amalfikust. Neem de Circumvesuviana trein naar Sorrento vanaf Napoli Centrale. Je bent dan met 1:10 uur in Sorrento. Vanaf daar rijden er dagelijks meerdere bussen naar Positano en Amalfi. De busmaatschappij Sita Sud is de maatschappij die je zoekt. Wil je naar een van de andere plaatsjes van de Amalfikust? Dan zul je over moeten stappen.

Je kunt ook de trein nemen naar Salerno vanaf Napoli Centrale. Dan ben je er in ongeveer een uur. Als je meerdere dorpjes van de Amalfikust wilt bezoeken kun je het beste een 24-uurs buskaartje kopen. Vraag om een ‘Costiera Sita‘ ticket. Dit ticket kost €10,- en kun je alleen bij een kiosk of tabakswinkel kopen.

Met de ferry boot naar de Amalfikust

Geen zin om met de bus te reizen? Dan heb je ook nog de mogelijkheid om vanaf het Sorrento, Salerno of Napels de ferry boot naar Positano of Amalfi te nemen. De ferry boot doet er ongeveer 40 minuten over vanaf Sorrento en vaart alleen tussen april en oktober. Vanaf Napels naar Amalfi met de ferry duurt ongeveer 2 uur. Deze ferry vaart tussen mei en eind oktober. Check deze website voor meer informatie.

Je kunt vanaf Napels ook met de ferry boot naar Sorrento, deze vertrekt vanaf Molo Beverello en brengt je in 40 minuten naar Sorrento.
Tussen de dorpjes bij de Amalfikust kun je met een watertaxi/ferry reizen. Superleuk om te doen, want de Amalfikust is vanaf het water prachtig!
Precies hetzelfde kun je ook doen vanuit Salerno. Neem dan wel eerst de trein vanaf Napels naar Salerno en loop vervolgens naar de de haven Porto Turistico Molo Masuccio en bij Molo Manfredi. Hier vertrekken de ferries naar Positano en Amalfi.

Prive excursie vanuit Napels naar de Amalfikust

Kies je liever voor gemak? Boek dan via ons een privé excursie naar de Amalfikust vanuit Napels. Je wordt opgehaald bij je hotel of b&b door een Engels sprekende chauffeur. Vervolgens rijden jullie naar Positano en Amalfi (of naar andere prachtige dorpjes aan de Amalfikust) en via Ravello weer terug naar Napels. Zo hoef jij je nergens druk om te maken en zorgt de chauffeur dat jullie de mooiste plekjes van de Amalfikust zien. Onderweg is er ook voldoende tijd om even lekker te lunchen, een koffietje te drinken en te struinen door de dorpjes. Lees snel meer over de excursie Amalfikust.

Zelf met de boot naar de Amalfikust

Vanaf Napels ben je met de sneltrein in 30 minuten in Salerno. En als jij het aan durft kun je hier zelf een bootje huren om langs de Amalfikust te varen. In de haven van Salerno kun je al vanaf €130 (excl. benzine) per dag een boot huren. Een vaarbewijs is niet verplicht voor de motorboten tot en met 40 PK. Helaas kun je niet in alle havens aanmeren dus is het vooral genieten vanaf het water. Wat wij zelf wel eens doen, is een bootje huren en het anker voor een van de kustplaatsjes uitgooien. Je kunt dan even naar de kant zwemmen om wat te eten en drinken (vergeet geen geld in je zwembroek te stoppen). Vanaf het water is de Amalfikust prachtig en veel leuker om te ontdekken!


Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels