Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels

Voetbalreis Napoli

Ben je op zoek naar een voetbalreis Napoli? Lees dan snel verder! “Van de 7 dagen in de week, praat men in Napels 8 dagen over voetbal”. Deze uitspraak van een vriend van ons beschrijft perfect hoe belangrijk voetbal is in Napels. En voetbal in Napels betekent Napoli. Overal in de stad zie je dat er hier maar 1 club is. En dat de beste voetballer aller tijden hier ooit speelde.

Napoli sjaals en vlaggen in steeg in Napels
Voetbalcultuur in Napels

Voetbalstad Napels

Napels is de perfecte stad voor een voetbalreis. De stad ademt voetbal. Het bezoeken van een wedstrijd van SSC Napoli in het Diego Armando Maradona stadion. Maar vooral voetbalcultuur snuiven in de stad. Lees snel verder wat voetbalstad Napels jou te bieden heeft. Wil je dat wij jouw Napoli voetbalreis organiseren? Neem dan direct contact met ons op.

SSC Napoli

Napels enige professionele voetbalclub is SSC Napoli. Opgericht in 1926. Het jaartal dat je ontelbaar vaak ziet als tatoeage in Napels. Na een faillissement in 2004 degradeerde de club naar de Serie C. Napoli maakte een herstart met een nieuwe eigenaar: filmproducent Aurelio De Laurentiis. Inmiddels heeft de club haar oorspronkelijke naam terug. SSC Napoli dus. Met stadion Diego Armando Maradona stadion als haar thuisbasis. En bijna 20 jaar na het faillissement werd Napoli op 4 mei 2023 eindelijk weer kampioen van Italië.

Stadion Diego Armando Maradona in Napels

In de wijk Fuorigrotta vind je het stadion dat vernoemd naar Diego Maradona. Het stadion ligt op ongeveer 20 minuten van het centrum. Je kunt er komen met de taxi, scooter of trein. Neem lijn 2 vanaf station Piazza Cavour, Montesanto of centraal station Garibaldi. Vanaf halte Campi Flegrei loop je in 5 minuten naar het stadion. Je kunt het stadion alleen bezoeken op wedstrijddagen. Er zijn geen rondleidingen en het stadion heeft geen museum.

San Paolo Stadion in Napels

Wedstrijd Napoli bezoeken

Ben je op zoek naar kaarten voor Napoli wedstrijden? Houd er rekening mee dat er vanaf dit seizoen (2023/2024) een clubcard verplichting is. En je zonder Fidelity Card geen kaarten kunt kopen. De kaartverkoop van SSC Napoli gaat sinds dit seizoen ook anders dan voorheen: elke keer gaan er kaarten in de verkoop voor de twee komende thuiswedstrijden.

Onze Napoli wedstrijd kaarten service is helaas voor dit seizoen niet beschikbaar. Je kunt via Ticketone, het officiële verkoopkanaal van SSC Napoli zelf tickets proberen te kopen.

Maradona muurschildering en bedevaartsoord

In de Quartieri Spagnoli vind je de beroemde muurschildering van Diego Maradona. In 1990 werd deze metershoge afbeelding van Maradona geschilderd door kunstenaar Mario Filardi. Nadat een collecte in de buurt gehouden was door Antonio Bostik (lees hier ons interview met Bostik), van de Teste Matte ultras. Het was een eerbetoon aan de man die Napoli voor de tweede keer kampioen had gemaakt. In 2016 was de muurschildering bijna volledig uitgewist. Een nieuwe collecte zorgde ervoor dat Maradona’s afbeelding weer in ere hersteld kon worden. Kunstenaar Salvatore Iodice zette Maradona met nieuwe verf op de muur. Vervolgens werd het gezicht van Maradona opnieuw geschilderd in 2017 door Argentijnse kunstenaar Francisco Bosoletti.

Maradona muurschildering met groep tijdens voetbalreis in Napels
Maradona muurschildering in 2019

Sinds het overlijden van Maradona in 2020 is het plein met zijn muurschildering uitgegroeid tot een waar bedevaartsoord. Compleet met een altaar waar bekendheden als Jose Mourinho en internationale voetballers al hun respect betuigd hebben.

Iris bij de muurschildering van Maradona met altaar in 2022

Maradona Tour

De grote muurschildering in Quartieri Spagnoli is niet het enige eerbetoon aan Maradona in de stad. Het is de makkelijkste plek om de verering van Diego te zien. Vooral voor toeristen die niet per sé iets met voetbal hebben. Overal in het centrum is zijn afbeelding te vinden, maar niet altijd op de meest duidelijke plekken. Wil je niets missen en meer horen over de band die Napels met Diego Maradona heeft? Ga met ons mee tijdens de Maradona Tour door Napels. Je ziet hier ook het beroemde Maradona altaar met een haarlok van Diego, maar ook herinneringen op de muren uit de jaren ’80 die veel mensen niet zien.

Muurschildering Dries Mertens

De Belgische voetballer Dries Mertens is extreem populair in Napels. Hij heeft na meer dan acht jaar in Napels meer wedstrijden dan Diego Maradona gespeeld. Maar ook heeft hij meer doelpunten dan Maradona gemaakt voor Napoli. Toen hij topscorer aller tijden werd kreeg ook hij een muurschildering. In de Quartieri Spagnoli vind je naast de muurschildering van Maradona ook een eerbetoon aan Dries. De handtekening zette hij zelf, toen hij onverwachts op bezoek kwam. De muurschildering staat op de muur van de bar van Bostik. Tijdens onze Quartieri Spagnoli Tour nemen wij je er mee naar toe.

Dries Mertens muurschildering met handtekening in Napels
Dries Mertens muurschildering in Quartieri Spagnoli, Napels

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels