Voetbalreis Napoli

Ben je op zoek naar een voetbalreis Napoli? Lees dan snel verder!
“Van de 7 dagen in de week, praat men in Napels 8 dagen over voetbal”. Een vriend van ons vat treffend samen hoe erg voetbal leeft in Napels. En voetbal in Napels betekent Napoli. Overal in de stad word je herinnert aan het feit dat hier maar 1 club is. En dat de beste voetballer aller tijden Diego Maradona hier ooit speelde.

Napoli sjaals en vlaggen in steeg in Napels
Voetbalcultuur in Napels

Voetbalstad Napels

Napels is de perfecte stad om een voetbalreis naar toe te maken. De stad ademt voetbal. Het bezoeken van een wedstrijd van SSC Napoli in het San Paolo stadion, voetbalcultuur snuiven in de stad. Lees snel verder over alles wat voetbalstad Napels jou te bieden heeft. Wil je dat wij jouw Napoli voetbalreis organiseren? Neem dan direct contact met ons op.

SSC Napoli

Napels enige professionele voetbalclub is SSC Napoli. Opgericht in 1926. Het jaartal dat je ontelbaar vaak ziet als tatoeage in Napels. Na een faillissement in 2004 degradeerde de club naar de Serie C. De club maakte een herstart met een nieuwe eigenaar: de excentrieke (en in Napels weinig geliefde) filmproducent Aurelio De Laurentiis. Inmiddels heeft de club haar oorspronkelijke naam terug. SSC Napoli dus. Met stadion San Paolo als haar thuisbasis. En met nieuwe helden na de gloriejaren met Maradona, zoals Dries Mertens en Lorenzo Insigne.

Stadion San Paolo in Napels

In de wijk Fuorigrotta vind je het stadion dat voor eeuwig in één adem genoemd wordt het Maradona: het Stadio San Paolo. Het stadion ligt op ongeveer 20 minuten van het centrum. Je kunt er komen met de taxi, scooter of de trein. Neem lijn 2 vanaf station Piazza Cavour, Montesanto of centraal station Garibaldi. Vanaf halte Campi Flegrei loop je in 5 minuten naar het stadion. Je kunt stadion San Paolo alleen bezoeken op wedstrijddagen. Er zijn geen rondleidingen en het stadion heeft geen museum.

San Paolo Stadion in Napels

Wedstrijd Napoli bezoeken

Wil je een wedstrijd van Napoli bijwonen of bezoeken? Wij regelen ook kaartjes/tickets voor een Napoli voetbalwedstrijd. Deze staan altijd jouw naam en worden door ons persoonlijk aan je bezorgd. In Italië staan kaarten voor voetbalwedstrijden altijd op naam. Pas dus op bij de aankoop van kaarten via ticket sites als Viagogo, waar dit vaak niet het geval is. Lees meer over het kopen van kaarten voor Napoli voetbalwedstrijden via ons.

Maradona muurschildering

In de Quartieri Spagnoli, een wijk in het centrum van de stad, vind je de beroemde muurschildering van Diego Maradona. In 1990 werd deze metershoge murales van Maradona geschilderd door lokale kunstenaar Mario Filardi. Nadat een collecte in de buurt door Antonio (beter bekend als Bostik) in de buurt voor voldoende geld had gezorgd. Het was een eerbetoon aan de speler die Napoli voor de tweede keer kampioen van Italië had gemaakt. In 2016 was de muurschildering bijna volledig uitgewist. Een nieuwe collecte zorgde ervoor dat Maradona’s beeltenis weer in ere hersteld kon worden. Kunstenaar Salvatore Iodice uit Quartieri Spagnoli zette Maradona met nieuwe verf op de muur. Vervolgens werd het gezicht van Maradona opnieuw geschilderd in 2017 door Argentijnse kunstenaar Francisco Bosoletti.

Maradona muurschildering met groep tijdens voetbalreis in Napels

Maradona Tour

De grote muurschildering in Quartieri Spagnoli is niet het enige eerbetoon aan Maradona in de stad. Overal in het centrum is zijn beeltenis te vinden, maar niet altijd op de meest duidelijke plekken. Wil je niets missen en meer horen over de band die Napels met Diego Maradona heeft? Ga met ons mee tijdens de Maradona Tour door Napels. Je ziet hier ook het beroemde Maradona altaar met een haarlok van Diego.

Muurschildering Dries Mertens

De Belgische voetballer Dries Mertens is extreem populair in Napels. Hij heeft na meer dan 7 jaar in Napels meer wedstrijden dan Diego Maradona gespeeld. Maar ook heeft hij meer doelpunten dan Maradona gemaakt voor Napoli. Toen hij topscorer aller tijden werd (en bijtekende bij Napoli) kreeg ook hij een muurschildering. in de Quartieri Spagnoli vind je tussen de muurschilderingen van Marek Hamsik en Diego Maradona ook een eerbetoon aan Dries. De handtekening naast zijn beeltenis zette hij zelf, toen hij onverwachts op bezoek kwam. De muurschildering staat op de muur van de bar van Bostik. Tijdens onze Quartieri Spagnoli Tour nemen wij je er mee naar toe.

Dries Mertens muurschildering met handtekening in Napels
Dries Mertens muurschildering in Quartieri Spagnoli, Napels

Waardeer dit artikel

Waardeer je de gratis informatie die wij je geven op onze site? Of wil je ons simpelweg steunen? Doe dan hier je donatie:

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.