spaccanapoli vanaf boven

Napels bezoeken in een dag

Om te beginnen: het is heel erg jammer dat je maar een dag in Napels te besteden hebt. Dit kan natuurlijk komen doordat je vanuit Rome, Sorrento of de Amalfikust komt om Napels te bezoeken. Wees niet getreurd, je kunt voldoende zien in een dag. En zo heb je altijd een goede reden om nog eens terug te komen naar Napels!

Vind je het lastig om te kiezen wat je tijdens je dagtrip naar Napels moet zien of doen? Wij hebben een lijst gemaakt van dingen om te doen in Napels.

Wat te doen in Napels?

Wat je absoluut niet mag missen als je maar een dag in Napels hebt:

 1. Lunch of dineer bij een pizzeria en bestel de klassieker, een pizza margherita
 2. Breng een bezoek aan het mooiste plein van Napels, Pizza del Plebiscito. Met de San Francesco di Paola basiliek uit 1846 aan de ene kant en aan de andere kant Palazzo Reale. Een van de koninklijke paleizen van Napels.
 3. Neem de funicolare van Augusteo of Montesanto naar Castel Sant’Elmo en geniet van het fantastische 360 graden uitzicht over de stad. 
 4. Wandel langs de boulevard van Napels met uitzicht op onder andere de Vesuvius, Castel dell’Ovo, Capri en de luxe wijk Posillipo. 
 5. Bestel een ‘caffè’ in een echte koffiebar. Drink deze koffie ook op zijn Napolitaans, staand aan de bar tussen de locals. Bestel ook direct een sfogliatella, een gebakje gevuld met ricottaroom.
 6. Dwaal door de smalle straatjes en steegjes van Quartieri Spagnoli. Een wijk waar vroeger de Spaanse troepen met hun families woonden. Tegenwoordig is het een erg gezellige wijk waar je het echte Napolitaanse leven ervaart. 
 7. Laat je verwonderen in het historische centrum van de stad. Wist je dat het historische centrum van Napels UNESCO werelderfgoed is? 
 8. Bezoek de Duomo di Napoli, de kathedraal van Napels en ontdek wat het wonder van San Gennaro is. 
 9. Struin over de Pignasecca markt, de oudste markt van Napels. Het leuke aan deze markt is dat je er vaak weinig toeristen tegen komt.
 10. Ben je meer nieuwsgierig naar de schatten van Pompeii? Dan is het archeologische museum ook nog een absolute aanrader.
 11. Boek een tour met een Nederlandstalige local, met ons dus en ontdek Napels in een razend snel tempo.
Kerk op piazza del plebiscito
Piazza del Plebiscito
wijk quartieri spagnoli napels
Quartieri Spagnoli
san gennaro napels
San Gennaro
spaccanapoli een straat in napels
Spaccanapoli

Wil je Napels bezoeken en zelf niet continu aan het zoeken zijn naar deze dingen? Boek dan een fiets tour in Napels of wandel tour met ons! Wij nemen je heel graag mee langs de highlights van de stad. Zo ga je met een voldaan en enthousiast gevoel weer terug naar huis!

Waardeer dit artikel

Waardeer je de gratis informatie die wij je geven op onze site? Of wil je ons simpelweg steunen? Doe dan hier je donatie:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.