5 quotes van Maradona over Napels

Napels is een stad die voetbal eet, drinkt en slaapt. Overal zie je het blauw van Napoli, de enige voetbalclub die de stad heeft. Overal wordt er gesproken over de volgende wedstrijd of over de volgende aankoop van Napoli. En overal zie je Diego Maradona. Nog steeds, na bijna dertig jaar sinds zijn vertrek uit Napels.  

Maradona is god in Napels

Daarom 5 quotes van Maradona over Napels.

maradona schildering

Het begon allemaal in 1984, toen Pluisje verhuisde van FC Barcelona naar het zuiden van Italië. Het waren de glorietijden van clubs uit het noorden van het land zoals Juventus en AC Milan (met van Basten, Rijkaard en Gullit). Zeven magische jaren volgden waarin de Napolitanen leefden voor de zondag. De dag waarop ze Diego Maradona met eigen ogen konden zien spelen in hun San Paolo stadion.

Wil je weten hoe het komt dat Diego onsterfelijk is in Napels? Tijdens onze Maradona Tour in Napels vertellen we je het in geuren en kleuren. We hebben een aantal Maradona quotes over Napels voor je gevonden, die alvast een tip van de sluier oplichten. 

maradona kind napels

Ik wil het idool worden van de arme kinderen in Napels, omdat zij zijn hoe ik was in Buenos Aires

Maradona tijdens zijn presentatie op 5 juli 1984 in een San Paolo stadion met 70.000 toeschouwers
maradona uefa cup napoli

Mijn mooiste prijs? De laatste, omdat dat de meest recente is.

Maradona na het winnen van de UEFA Cup met Napoli in mei 1989
maradona napels san spiga

Wat Napels voor mij betekent? Het is mijn thuis.

Maradona over zijn band met Napels
maradona portret

Ik ben teruggekeerd voor de stad en de supporters.

Maradona keert terug van vakantie voor het seizoen 1989/1990, nadat hij de hele zomer ruzie heeft gehad met de president van Napoli
5 quotes van Maradona over Napels

Iedereen zegt: hij was de beste van Barcelona, hij was de beste van Real Madrid, hij was de beste van Chelsea, hij was de beste… ik ben trots om de beste van Napoli geweest te zijn.

Maradona over het spelen voor Napoli

Waardeer dit artikel

Waardeer je de gratis informatie die wij je geven op onze site? Of wil je ons simpelweg steunen? Doe dan hier je donatie:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.