Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Reisafstanden Napels en omgeving

Napels is een stad waar je je dagen lang kunt vermaken. Maar ook in de omgeving van Napels vind je veel interessante en mooie plekken. Zoals bijvoorbeeld Herculaneum, Pompeii, de Amalfikust, Capri en natuurlijk de Vesuvius. Heb je niet een goed beeld van de reisafstanden en hoe je waar komt? Lees dan snel verder, want wij leggen het je uit. Wil je liever dat wij je adviseren? Lees dan hier meer over ons betaald reisadvies.

plattegrond kaart van napels en omgeving

Ga snel naar de reisafstanden van Napels naar:

Van Napels naar Amalfi (de Amalfikust)

De afstand van Napels naar Amalfi, of de Amalfikust is ongeveer 60 kilometer. Dat is qua kilometers vergelijkbaar met Utrecht-Rotterdam of Gent-Brussel. Niet om de hoek van Napels dus, maar ook niet heel ver voor een daguitstap. Als je de Amalfikust wilt bezoeken ben je dus in ieder geval een volledige dag kwijt. De beste en snelste manieren om Positano, Amalfi en de andere mooie dorpjes aan de Amalfikust te bereiken is met de auto of met de motor(scooter). Klik hier om een Vespa scooter te reserveren. Houd er rekening mee dat de wegen binnendoor niet altijd even goed zijn, waardoor je niet erg hard zult rijden. De gemiddelde reistijd naar de Amalfikust is 1.5 tot 2 uur zonder enorme verkeersdrukte. Met de auto ben je sneller bij de Amalfikust dan met de scooter.

De Amalfikust is ook bereikbaar met het openbaar vervoer, maar dit is niet heel makkelijk. Er is namelijk geen directe verbinding. Met de trein kun je vanaf Napels centraal station naar Sorrento of naar Salerno. Vanaf daar neem je vervolgens de Sita bus naar de Amalfikust. De trein naar Sorrento doet er 1:15 uur over en de trein naar Salerno 1:05 uur. De bussen vertrekken ieder half uur vanuit Sorrento en Salerno. Houd er rekening mee dat het altijd erg druk is in de bussen. En dat er in het hoogseizoen soms geen plaats in de bus is. De gemiddelde reistijd met het openbaar vervoer is 2 tot 2.5 uur als alles soepel verloopt.

Privé excursie van Napels naar Amalfikust

Wil je zonder zorgen en stress de Amalfikust bezoeken? Boek dan een privé excursie Amalfikust met Engelstalige chauffeur via ons. Je wordt opgehaald bij je hotel in Napels, de hele dag rond gereden langs de mooiste plekken en daarna weer terug gebracht naar Napels. Super relaxed!

Sorrento vanuit Napels

Ben je van plan om Sorrento te bezoeken vanuit Napels? Dat is een stuk makkelijker dan de Amalfikust. Sorrento ligt op 50 kilometer reisafstand van Napels. Vanaf het centraal station vertrekt er een directe stoptrein naar Sorrento. Deze Circumvesuviana trein brengt je in 1:15 uur van Napels naar Sorrento.

Een andere optie is de ferry boot, die vanaf april tot en met oktober vaker vaart. Deze brengt je in 45 minuten van haven Molo Beverello in Napels naar de haven van Sorrento. Bekijk hier de tijden van de ferry van Napels naar Sorrento.

Natuurlijk kun je ook voor je bezoek aan Sorrento een scooter huren in Napels. Je bent dan ongeveer anderhalf uur onderweg. Maar het is een leuke route om te rijden.

Pompeii vanuit Napels

Om van Napels naar Pompeii te komen moet je ongeveer 30 kilometer reizen. Dit kan met dezelfde trein die je naar Sorrento brengt vanaf centraal station, de Circumvesuviana. Deze stopt voor de ingang na 40 minuten in de trein gezeten te hebben. Maar natuurlijk kom je er ook met de auto of scooter. Als je binnendoor rijdt ben je meer tijd kwijt, vanwege de minder goede wegen. Lees voor meer uitgebreide informatie ons blog Pompeii bezoeken.

Vesuvius vanuit Napels

De vulkaan Vesuvius ligt hemelsbreed maar 15 kilometer van Napels vandaan. Via de autoweg is de afstand ongeveer 25 kilometer vanuit Napels stad. Met het openbaar vervoer is er geen directe verbinding. Lees voor meer uitgebreide informatie ons blog Vesuvius bezoeken vanuit Napels. Je bent vanuit Napels in ongeveer 45 tot 60 minuten bij de krater als je met de auto gaat.

Privé excursie Vesuvius, Pompeii en wijnproeverij

Wil je Vesuvius en Pompeii makkelijk bereiken vanuit Napels? Maar wil je niet zelf rijden of het openbaar vervoer nemen? Kies dan voor een privé excursie met Engelstalige chauffeur. Hier vind je alle informatie over deze excursie.

Capri

Capri is één van de drie eilanden in de baai van Napels. Je kunt hier dus alleen met de ferry boot arriveren. Dit kan vanuit Napels in ongeveer 45 minuten of vanuit Sorrento in ongeveer 25 minuten. Meer informatie over de tijden en tickets voor de boot naar Capri vind je op deze site. Je bent voor een bezoek aan Capri in ieder geval een volledige dag kwijt.

Ischia en Procida

De twee andere eilanden in de baai van Napels zijn Ischia en Procida. Vanuit de haven van Napels ben je in een uur op Procida. Als je blijft zitten op de boot gaat deze door naar Ischia. Je bent dan vanuit Napels iets langer dan een uur onderweg naar Ischia. Ben je op zoek naar inspiratie voor je bezoek aan deze eilanden? Klik hier voor Ischia tips en hier voor Procida tips.

Campi Flegrei

Aan de kant van Napels die uit kijkt op Ischia en Procida ligt een prachtig gebied. Dit vulkanisch gebied dat rijk is aan historie en mooie natuur heet Campi Flegrei. Je vindt hier onder andere de plaatsen Pozzuoli en Bacoli. Pozzuoli ligt op 20 kilometer van het centrum van Napels. Met de trein en met de Vespa ben je in ongeveer een half uur in Pozzuoli. Bij Bacoli vind je mooie stranden, maar hier arriveer je het makkelijkst met een taxi of Vespa. Lees hier meer over Campi Flegrei.

Privé excursie Campi Flegrei

Wil je het hele gebied Campi Flegrei bezoeken? Boek dan een privé excursie Campi Flegrei met Engelstalige chauffeur via ons. Deze brengt je naar de mooiste plekken in dit bijzondere, onontdekte gebied bij Napels.

Openbaar vervoer in Napels

Als je je afvraagt hoe het openbaar vervoer in Napels werkt, lees dan ons blog Openbaar vervoer in Napels.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels