Zwemmen in Sorrento

Sorrento is een Italiaanse badplaats in de buurt van Napels. Het staat bekend als een goede uitvalsbasis om de Amalfikust, Capri en de opgravingen bij Ercolano en Pompeii te bezoeken. Sorrento is een klein dorp waar je vooral komt om te ontspannen, aan zee te liggen en daguitstapjes te maken. Maar wat zijn de beste plekken om te zwemmen in en rondom Sorrento? Wij tippen je aantal van onze favoriete zwemplekken en stranden bij Sorrento.

Lees hier meer over Sorrento: bezienswaardigheden en tips of eten en drinken in Sorrento.

Bagni della Regina Giovanna

Bagni Regina Giovanna

Adres: Traversa Punta Capo, Sorrento 

Bagni Regina Giovanna is onze absolute nummer 1. Niet makkelijk te bereiken, maar het is het helemaal waard. Deze zwemplek ligt op tien minuten rijden vanaf het centrum van Sorrento. Eenmaal aangekomen in de buurt moet je je scooter of auto parkeren en ga je te voet verder. Heen is geen probleem, want je daalt namelijk af. Terug is het een pittige helling. Zeker in de zomer als het warm is. Houd hier dus rekening mee als je geen goede conditie hebt.

Bagni Regina Giovanna is een kleine baai tussen de rotsen. Helder azuurblauw water zorgt ervoor dat je meteen de zee in wil duiken. Het lijkt namelijk een natuurlijk zwembad midden in een oase van groen. Al klimmend bereik je het water. Je kunt rondom ook zwemmen in de kleine omliggende baaitjes of vanaf de rotsen de zee in te duiken. Wil je ook nog wat cultuur opsnuiven? Dan kun je hier ook ruïnes van de Romeinse Villa di Pollio Felice vinden. Een bijzondere plek is het dus zeker.

Romeinse Villa di Pollio Felice

Marameo Beach Club of Peter’s beach

Adres: Spiaggia San Francesco, Via Marina Piccola, Sorrento

Niet de goedkoopste optie, maar wel een gemakkelijke optie. Beneden in de Marina Piccola van Sorrento vind je verschillende pieren in het water, die vol staan met bedjes. Marameo is een fijne plek om een dag te liggen. Je kunt via een trap gemakkelijk in de zee komen om te zwemmen. Er zijn verschillende strandtenten met dezelfde formule, het maakt dus niet echt uit bij welke je ligt. Maar wij waren tevreden over Marameo en Peter’s beach. Er zijn hier ook kleedhokjes, toiletten en een bar. Een fijne plek om te zwemmen in Sorrento.

Marina Piccola Sorrento

Lido Metamare

Adres: Via Antonio Caruso, Meta

Iets verder van het centrum van Sorrento vind je het dorpje Meta. Daar vind je dit echt zandstrand. Dit komt het dichts in de buurt van wat wij in Nederland en België als strand kennen. Het is verzorgd, er is zand en er staan strandbedjes. Er is horeca in de buurt dus je vind er alles om te genieten van een heerlijke dag aan zee. Er zijn hier ook veel plekken beschikbaar en je hebt lang zon.

Praktische informatie stranden Sorrento

Houd er rekening mee dat alle stranden, pieren en andere zwemplekken rondom Sorrento klein zijn. Het is in de zomermaanden erg druk met vakantiegangers, omdat Sorrento een populaire vakantiebestemming is. Je kunt dus het beste vooraf al een bedje reserveren als je weet dat je gaat. Verder betaal je gemiddeld €15 tot €20 per bedje (zonder parasol). Een parasol kost gemiddeld €10 voor een dag. 

prive ‘strand’ camping santa fortunata

Met de Vespa naar Sorrento

Daarnaast is het ook handig om een auto of scooter te huren als je het centrum uit wilt. Wil je vanuit Napels naar Sorrento met de scooter? Als je via ons een Vespa huurt ben je in 2 uur rijden in Sorrento.

Zwemmen in Napels

Ben je niet in Sorrento maar in Napels en ben je op zoek naar stranden in de omgeving van Napels? Dan is het handig om het artikel waar kan ik zwemmen in Napels te lezen. We tippen je hier een aantal stranden en plekken om te zwemmen dichtbij Napels.

Nederlandse gids Napels

Kom je nog naar Napels en ben je op zoek naar een Nederlandstalige gids? Bekijk dan al onze activiteiten in Napels. Wij zijn twee Nederlandse locals en laten je graag zien wat Napels zo mooi en bijzonder maakt. 

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels. 

Nederlandse tours in Napels