Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Parkeren in Napels

Kom je met de auto naar Napels of ga je er een huren? Via internet is niet altijd even goed te vinden waar je nu het beste kunt parkeren. In deze blog lees je alles over parkeren in Napels. Ook geven we je een aantal tips voor goede parkeergarages in Napels.

Auto rijden in Napels

In Napels wordt er anders gereden dan je gewend bent in Nederland of België (of misschien zelfs andere steden in Italië). De straten zijn druk en motorscooters schieten links en rechts langs de auto’s. Ook is een rood stoplicht niet altijd een reden om te wachten. Maar maak je niet druk, het is absoluut geen mission impossible om in Napels auto te rijden.

Veilig parkeren in Napels

Als je eenmaal in Napels bent gearriveerd met de auto, wil je de stad natuurlijk wandelend verder ontdekken. Hoe parkeer je je auto veilig in Napels en waar doe je dit? Het eerste deel van deze vraag is makkelijk. Parkeer je auto altijd in een parkeergarage of op een bewaakte parkeerplaats. Er zijn in de stad veel plekken waar je je auto op straat kunt parkeren, maar dit raden we je af als je met je eigen auto komt of een nette huurauto hebt. Vanwege de smalle straten en het vele inhalen, kan je auto op straat sneller parkeerschade oplopen.

Parkeren op straat

Als je toch op straat wil parkeren, let dan goed op waar je je auto zet. Als er witte strepen langs de vakken staan (komt weinig tot niet voor), dan kun je gratis parkeren. Staan er blauwe strepen? Dan is het betaald parkeren en moet je een parkeerautomaat zoeken in de straat. Gele strepen zijn gereserveerde parkeerplaatsen waar je niet mag parkeren. Houd er daarnaast rekening mee dat er in sommige straten mensen staan die de parkeerplaatsen ‘regelen’ en assisteren bij het parkeren, tegen betaling. Deze personen zijn niet geautoriseerd om dit te doen dus rij liever een blokje om voor een andere plek, als je echt op straat wilt parkeren.

Parkeergarages Napels

Waar vind je een goede parkeergarage in het centrum van Napels? Voor onze tours krijgen we vaak deze vraag. Voordat je verder leest: in Napels is het niet vreemd als je je autosleutels in moet leveren als je geparkeerd hebt in een garage. Je auto wordt soms namelijk verplaatst, om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de parkeerruimte. Houd er ook rekening mee dat je niet altijd met je pinpas of creditcard kunt betalen. We hebben een aantal goede parkeergarages in Napels voor je op een rij gezet.

Parkeergarages voor Napels historisch centrum

Voor het historisch centrum, maar ook onze Rione Sanita Tour of Fiets Tour is Garage Cavour aan Piazza Cavour 34 heel centraal. Dit is naast metrohalte Museo en het archeologisch museum van Napels. Wil je helemaal in het hartje van het historisch centrum parkeren? Kies dan voor Garage Neapolis. Je zit hier op een paar passen van de Via Tribunali. De straat die bekend staat om de vele goede pizzeria’s. Het startpunt van onze Maradona Tour zit hier ook aan het einde van de straat.

parkeergarage cavour in napels centrum
Garage Cavour

Parkeergarages voor Napels centrum, haven en Quartieri Spagnoli

Als je vlakbij de haven of de wijk Quartieri Spagnoli wilt parkeren in het centrum van Napels, kies dan voor Super Garage. Je ziet hier naast metrostation Toledo en Quartieri Spagnoli. En ook zit je vlakbij metrostation Municipio en de haven. Handig als je naar een van de eilanden rondom Napels wilt of onze Quartieri Spagnoli Tour wilt doen. Super Garage heeft ook oplaadpunten voor elektrische auto’.s

Heb je een elektrische auto? Dan heb je hier ook de mogelijkheid om op te laden.

Super Garage

Parkeergarages bij Napels centraal station

Wil je in de buurt van het centraal station parkeren? Kies dan voor Parking Garage Rinaldi. Heel praktisch als je de trein wilt nemen naar plekken buiten Napels. Maar ook als je het historisch centrum wilt bezoeken. Je zit hier verder om de hoek van het zonneterras met jacuzzi ‘zonnen in de stad’. Is de parkeergarage vol als je er arriveert? Geen zorgen, ernaast zijn ook nog andere garages.

Parking Garage Rinaldi

Parkeergarages bij de boulevard van Napels

Voor een wandeling aan de boulevard van Napels parkeer je eenvoudig bij Parking Plebiscito. Vernoemd naar het beroemde plein dat om de hoek ligt. Je zit hier op twee minuten lopen van de boulevard met het Castel dell’Ovo en restaurants met prachtig uitzicht. Ook de wijk Chiaia, waar je fantastisch kunt shoppen is hier niet ver vandaan.

Parkeergarage zonder de stad door te rijden

Kom je van buiten Napels en wil je liever niet met je auto de stad in? Dan vind je aan de kant van Capodimonte, net na de afslag van de snelweg Autorimessa Capodimonte. Je kunt vanaf daar lopend naar het centrum, je bent in 20 minuten bij Piazza Dante. Of je neemt de bus om de hoek.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels