Amalfikust Positano

Amalfikust roadtrip

De Amalfikust is een van de mooiste kustlijnen ter wereld en ligt vlakbij Napels. Ben je in Napels en heb je de tijd? Dan raden we je aan om een dagje (of meerdere dagen) naar de Amalfikust te gaan. Lees snel verder voor details over onze Amalfikust roadtrip van afgelopen woensdag.

De Amalfikust of costiera amalfitana ligt op maar 70 km vanaf Napels. De beroemde slingerweg langs de Amalfikust, de SS163 is 50 km lang. Je kunt dus prima een dagje naar de Amalfikust vanuit Napels. Begin je roadtrip in Vietri Sul mare en ga dan richting Positano. Dit is het meest rustig, maar houd er rekening mee dat het in de zomermaanden heel erg druk is. Je kunt in deze maanden beter een vespa huren en langs de kust rijden of de ferry nemen vanuit Salerno of Sorrento. Lees in het volgende artikel meer over hoe de Amalfikust te bereiken.

Dorpjes Amalfikust

De bekendste dorpjes langs deze prachtige kustlijn zijn: Positano, Praiano, Amalfi, Minori, Maiori, Cetara en Vietri Sul Mare. Deze dorpjes zijn het bezoeken allemaal waard en vergeet ook zeker niet naar Ravello te gaan. Ravello ligt niet aan de kustlijn maar in de bergen bij de Amalfikust.

Positano Amalfikust

Een dag naar de Amalfikust

Het is 8:20 en we worden door een vriend opgehaald van huis. We rijden via de snelweg naar Vietri Sul Mare om vervolgens meteen door te rijden naar Fiorde di Furore. Furore is een kleine gemeente aan de Amalfikust. Wij gaan er naartoe omdat je hier een prachtige strandje in een baai (fjord) hebt. Even lekker zwemmen in de zee. Het is lastig om hier ergens je auto kwijt te kunnen langs de weg. Wij hadden geluk en hoefden maar een klein stukje te lopen. Je loopt een lange trap naar beneden en komt vervolgens op een kiezelstrand uit. Een heerlijke, relatief rustige plek om te genieten van het weer met mooi uitzicht op het water en de brug die over de baai heen loopt.

Fiorde di furore

Positano

Het is 12:30 uur en we hebben onwijs veel honger gekregen en besluiten richting Positano te rijden. We gaan hier aan het strand lunchen. We komen rond 13:00 uur in Positano aan. Positano is een prachtig kleurrijk dorpje dat tegen de kliffen gebouwd is, met een redelijk groot strand. In Positano heb je een klein gratis stukje strand. Voor het andere deel zul je helaas wel moeten betalen. Wil je lekker en relatief goedkoop eten? Dan is Ristorante La pergola een aanrader aan het strand. Wil je eten met een prachtig uitzicht? Dan raden we je aan om boven naar Ristorante Don Giovanni te gaan. Wij kozen dit keer voor een lunch bij La Pergola aan het strand bij Marina Grande.

Na de lunch nemen we nog wat foto’s van het schilderachtige Positano en lopen we door het dorpje. Daarna stappen we in de auto richting Amalfi met een kleine tussenstop bij een onwijs leuk kraampje langs de weg. Een kraampje vol met citroenen, tomaten en andere groenten. En vooral een fotogeniek kraampje. 

Amalfikust roadtrip

Het dorpje Amalfi

Om 15:30 arriveren we in Amalfi en lopen we meteen naar de piazza voor de duomo di Amalfi de schitterende kathedraal van Amalfi. Deze kerk uit de 9de eeuw domineert hier het plein. Wij komen echter nog om een andere reden in Amalfi. Namelijk voor het beroemde gebakje delizia al limone. Een gebakje met citroen en crème. Je kunt Amalfi eigenlijk niet verlaten zonder dit geproefd te hebben. Naast de kathedraal zit Pasticceria Andrea Pansa, hier eet je de allerlekkerste delizia al limone.

Amalfi delizia di limone

Ravello

Er rest ons nog één stop: Ravello. Rond 17:00 uur komen we aan in Ravello, een plaatsje boven in de bergen aan de Amalfikust. In Ravello is het rustig en een paar graden koeler. We parkeren de auto en lopen naar Piazza Duomo, het plein voor de Duomo di Ravello. Wij vinden dit een van de mooiste pleintje langs de Amalfikust. Maar we komen vooral voor Villa Rufolo en Villa Cimbrone. 

Villa Rufolo dateert uit de 13de eeuw maar is in de 19de eeuw helemaal verbouwd. Het is een prachtige villa qua architectuur en de bloementuin die uit de 19de eeuw dateert is ontzettend mooi. Vanuit de tuin heb je een adembenemend uitzicht op de Amalfikust. Het gebouw zelf is kloosterachtig en draagt de naam van de familie Rufolo.

Villa Rufolo Ravello uitzicht

Villa Cimbrone

Nog net iets mooier dan Villa Rufolo is Villa Cimbrone, vandaag de dag een prachtig hotel. Je kunt de (botanische) tuinen bezoeken en dit moet je zeker doen. La Terrazza dell’Infinito, het terras van de oneindigheid is echt adembenemend. De naam zegt het al: je kunt hier oneindig ver kijken. Daarnaast staan er prachtige beelden op de reling. Er wordt zelfs gezegd dat dit het allermooiste uitzicht ter wereld is… De tuin zelf laat ook niets te wensen over. Gazons wisselen perken met bloemen en planten af.

Villa Cimbrone

Na een aantal uur rond gestruind te hebben in de prachtige villa’s en genoten te hebben van het spectaculaire uitzicht, moeten we helaas weer naar huis. Om 19:20 vertrekken we naar Napels via de SP1. Een weg die over de bergen naar de andere kant van de vallei loopt. Met een prachtige zonsondergang en uitzicht op de Vesuvius sluiten we de heerlijke dag af.

Wij hadden zoals je leest een hele volle dag en eigen vervoer. Wil je de Amalfikust relaxter ervaren? Huur dan een scooter/vespa en ga meerdere dagen op pad. Via ons kun je een vespa huren en met de vespa kun je natuurlijk overal langs de weg stoppen om foto’s te maken of te genieten. Want het uitzicht is op vele plekken fantastisch! Wil je liever rond gereden worden? Check dan onze dag excursie Amalfikust. Je bezoekt dan Positano, Amalfi en Ravello ook op één dag met Engelssprekende chauffeur. Daarnaast wordt je opgehaald en terug gebracht naar de accommodatie in Napels. Super fijn en makkelijk.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels. Klik hier voor de populairste Nederlandstalige tours in Napels!

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.