Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

De prachtige stranden van de Amalfikust

De Amalfikust, la costiera amalfitana is misschien wel de bekendste plek van de regio Campanië. Plaatsjes als Positano, Ravello en Amalfi zijn heel populair en worden jaarlijks bezocht door toeristen uit de hele wereld. Om te genieten van het mooie weer, de adembenemende uitzichten, heerlijke zee en de karakteristieke plekken die er te vinden zijn. De stranden van de Amalfikust zijn perfect om jouw zomervakantie 2023 door te brengen.

Om je op weg te helpen voor je vakantie aan de Amalfikust stelden wij deze lijst met de mooiste stranden van de Amalfikust samen. Op sommige stranden waan je je werkelijk in een paradijs op aarde, omringd door de schoonheid van de Amalfikust. 

de baai van erchie
Bron: jammway.it

Bij de Amalfikust vind je de grootste stranden bij Positano, Maiori, Vietri Sul Mare en het plaatsje Amalfi zelf. De stranden liggen tegen het centrum aan, die zelf ook een bezoekje waard zijn trouwens. Er zijn ook vele kleine strandjes aan de kust die niet direct aan een stadje liggen. Sommige stranden zijn zelfs alleen via zee te bereiken. Lees snel verder voor de prachtige stranden van de Amalfikust, die voor jouw zomervakantie perfect zijn. Let op: voor sommige stranden is het noodzakelijk om te reserveren, sommige stranden vragen entreegelden, anderen zijn gratis.

Het strand bij Fiordo di Furore

Het strand bij de kleine gemeente Furore is recentelijk weer geopend nadat het jaren gesloten is geweest. Vlakbij de plaats Praiano vind je dit bijzondere strand. Dit strand is het makkelijkste via de kant van Vietri Sul Mare te bereiken. Elke eerste zondag van juli vindt hier een heel spectaculair evenement plaats. Er wordt dan namelijk van de brug afgesprongen. Deze is meer dan 30(!) meter hoog, dus alleen mensen met enorm veel lef nemen hier aan deel. Het (kiezel)strand is rustig, omdat de baai redelijk gesloten is. Wij vinden dit een erg fijn en mooi strand om naar toe te gaan. Je bereikt het strand door veel trappen naar beneden te nemen. En ook weer terug uiteraard. Zorg dus dat je in goede conditie bent als je dit strand bezoekt.

strand fiordo di furore
Uitzicht vanaf het strand Fiordo di Furore

Het strand bij Atrani en La Marina di Praia

Atrani is een klein dorpje aan de Amalfikust. Het zanderige strand vind je voor het centrale plein van het dropje. Het is een karakteristieke plek omdat het strand omringd wordt door een rotswand. Dit strand is perfect voor kinderen, want ze kunnen hier zwemmen in een rustige zee.
La Marina di Praia is onderdeel van Praiano. Dit is een klein kiezelstrand omringd door bergen. Let op: alleen rond het middaguur heb je hier zon. Vanaf het strand van Praia kun je met een kleine boot naar de beroemde Grotta dell’Africana of je kunt te voet naar Cala di Gavitella. Dit is 413 treden verwijderd van het strand van La Marina di Praia (volg de bordjes).

La baia di Erchie en la spiagga di cauco

Erchie is een klein vissersdorpje tussen Maiori en Cetara. De baai van Erchie heeft een mooie zee en een wit strand. Het is een gratis strand en wordt omgeven door rotswanden en struikgewassen. De zon is er ‘s ochtends en verdwijnt helaas al halverwege de middag. Vlakbij dit strand vind je la spiagga di cauco. Dit strand is gelegen tussen Torre Cerniola en Torre del Tummolo en kun je alleen per boot bereiken. Dit is absoluut een van de mooiste stranden van de Amalfikust.

La spiagga del Duoglio

Ongeveer een kilometer vanaf het strand van Amalfi vandaan vind je la spiaggia del Duoglio. Het is een van de beste stranden langs de Amalfikust maar alleen goed per boot te bereiken vanaf de haven van Amalfi. Tenzij je een lange trap van meer van 400 treden wilt nemen. Afdalen is geen probleem, maar weer omhoog lopen… De trap begin aan de SS163, de hoofdweg van de Amalfikust. Het strand van Duoglio heeft mooi schoon water. Je kunt natuurlijk ook naar het strand bij Marina Grande, het strand bij de haven en direct voor het historisch centrum van Amalfi. Een prima strand waar je betaald of gratis kunt liggen.

strand amalfikust
Gratis strand bij Amalfi

Marina Grande Positano

Positano is een van de mooiste dorpjes van de Amalfikust. Het strand is er daarom erg druk en toeristisch. Maar dat maakt het strand niet minder mooi. Voor de historische kerk van Positano vind je het strand Marina Grande. Je hebt er de hele dag zon en kunt liggen op strandbedjes tegen betaling of op de gratis stukken strand.

de prachtige stranden van de amalfikust
Strand van Positano

La spiaggia di Marina di Cetara

Het strand bij Cetara is een klein strand in dit vissersdorpje. Gelegen tussen de vissershuizen en de oude toren van Cetara. Vanaf de zee kijk je op het dorpje, de toren en de kerk met haar grote majolica koepel. Het is een fijn en mooi strand. De zon staat er tot laat in de middag vol op het strand.

Parkeren langs de Amalfikust

Parkeren bij de amalfikust is vaak een drama en zeker tijdens de zomervakantie. Houd er rekening mee dat je vroeg moet vertrekken als je de auto wilt parkeren om naar het strand te gaan. Op sommige plekken kun je langs de hoofdweg SS163 parkeren. Let op: er worden boetes uitgedeeld als je niet op een juiste plek staat. Wij raden je daarom aan om een Vespa te huren en zo de Amalfikust en haar prachtige stranden te ontdekken.

Meer over de Amalfikust

Lees hier meer over de amalfikust bezoeken vanuit Napels en de Amalfikust roadtrip.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels