Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Ontdek Napels met Joël en Iris

Je weg vinden in een vreemde stad is niet altijd makkelijk. Vanwege de vreemde taal, maar soms ook door het cultuurverschil. Een lokale gids is dan vaak een goede oplossing. En helemaal als deze gids ook nog eens jouw eigen taal spreekt. In Napels zijn wij deze personen, die je in het Nederlands wegwijs maken in de stad. En je de mooiste plekken laten zien en bijzondere verhalen vertellen. Ontdek Napels met Joël en Iris, twee Nederlandse gidsen in Napels!

In deze blog lees je meer over hoe wij dit doen.

Joël & Iris van Ontdek Napels
Joël & Iris van Ontdek Napels

Van toeristen tot werken in het toerisme

Wij zijn Joël en Iris, twee Nederlanders die wonen in Napels. In 2018 verruilden wij Nederland voor deze geweldige stad in het zuiden van Italië. Nadat ook wij de stad eerst als toeristen bezochten en na vele bezoeken helemaal verliefd waren op Napels. We zijn in het toerisme begonnen met Nederlandstalige fietstours, die hier al georganiseerd werden door een Napolitaan. Zijn klanten waren bijna allemaal Nederlands of Belgisch. Onze passie voor Napels delen met toeristen beviel ons zo goed, dat we al snel besloten ons eigen bedrijf te starten in het toerisme: Ontdek Napels met Joël en Iris! Wat een onverwacht succes werd.

Nederlandstalige tours en nog veel meer

Met Ontdek Napels laten wij zien wat Napels volgens ons zo mooi en bijzonder maakt. Dit doen we onder door Nederlandstalige rondleidingen en tours in de stad te doen. Maar niet alleen dat. Ook bieden we andere activiteiten aan die je meer leren over de cultuur en geschiedenis van de stad. Een aantal voorbeelden? Een pizza workshop, een tour in Pompeii, een wijnproeverij op de Vesuvius en het huren van een Vespa. Ook maken we volledige reisplanningen, verzorgen we bedrijfsuitjes en nog veel meer. En dat hebben inmiddels al vele Nederlanders en Belgen positief ervaren in de afgelopen jaren. Lees hier hun recensies.

Waarom je met ons Napels moet ontdekken

We zeggen wel eens dat Napels soms net een groot dorp is, ook al heeft de stad zelf 1 miljoen inwoners. Het leven speelt zich hier vooral buiten af en wij zijn dan ook altijd in de stad. Dat heeft ervoor gezorgd dat vooral Iris, maar zeker ook Joël een bekende verschijning is in veel delen van het centrum. En dat merk je tijdens onze tours. Je bent dus echt op pad met Nederlandse locals in Napels. Op deze pagina lees je recensies van mensen die met ons Napels ontdekten.

Persoonlijk en laagdrempelig

Onze rondleidingen in Napels starten op een vooraf gecommuniceerd meeting point en duren tussen de 2 en 2,5 uur. Hier ontmoeten we elkaar in een klein groepje, maken we kennis en gaan we vervolgens op pad. Onderweg hoor je natuurlijk over de geschiedenis van de stad, maar onze verhalen gaan veel vaker over lokale cultuur, bijzondere gebeurtenissen en ongewone dingen die je ziet. Naast bekende bezienswaardigheden die we tegenkomen, nemen we je ook mee naar leuke unieke plekjes in de stad die je anders zou missen. En natuurlijk geven we je  veel tips voor dingen die je na de tour kunt doen. Denk daarbij aan: Waar eet je echt lekker? Wat moet je absoluut niet doen en is zonde van de tijd? Is het eilandbezoek dat je gepland had beter op maandag of dinsdag? Je kunt tijdens onze tours veel vragen aan ons stellen die wij met liefde beantwoorden. Ons doel is namelijk dat jij een fantastische tijd in Napels en omgeving hebt. Wil je liever een privé tour boeken dan kan dat natuurlijk ook. Je bent dus altijd op pad met een Nederlandse gidsen in Napels

Iris aan het werk, Nederlandse gids napels
Iris aan het werk

Écht contact met locals

Tijdens onze rondleidingen/tours komen we altijd bekenden tegen op straat. Die ons even groeten, maar vaak ook even stoppen voor een snel praatje. En mensen die met ons op stap zijn op dat moment, worden hier dan vaak direct bij betrokken. Want in Napels is enorm veel vrolijkheid, hartelijkheid en gastvrijheid te vinden. Kijk er dus niet van op als we tijdens een tour koffie aangeboden krijgen van iemand. Of dat je direct een mooi compliment krijgt. Met ons bezichtig je de stad niet, maar voel je dat je er echt onderdeel van bent. En misschien ga jij ook zo houden van Napels als wij doen.

Duurzaam toerisme

Met Ontdek Napels doen wij aan duurzaam toerisme. Duurzaam toerisme is door het UNWTO gedefinieerd als ´toerisme dat volledig rekening houdt met de huidige en toekomstige ecologische, sociale en economische impacts en dat zich richt op de behoeften van bezoekers, de industrie, het milieu en de lokale bevolking´

Wij vinden dit erg belangrijk. De grote cruise schepen en vliegtuigen die dagelijks in Napels arriveren zorgen natuurlijk voor veel geld in de stad, maar hebben ook een grote impact op de stad. Wij vinden het persoonlijk helemaal niet prettig om grote groepen door de stad te zien gaan met een gids met paraplu. En toeristen met oortjes in die geen enkel contact hebben met de mensen en stad om zich heen. Onze tours zijn dus ook absoluut niet zo. Maar in kleine groepjes, persoonlijk en geven geen overlast aan de lokale bevolking. 

Gecertificeerde reisleiders

Wij zijn zijn gecertificeerde reisleiders voor de regio van Napels (Campanië), maar ook voor de rest van Italië. We zijn bevoegd om toeristen rond te leiden in Napels en zijn dus niet ‘locals’ die dit als hobby of zonder vergunning doen.

Ga jij met ons mee?

Als je Napels ook wilt beleven met ons, twee Nederlandse gidsen in Napels, dan kun je kiezen uit de volgende tours. Of als je met je bedrijf naar Napels komt kunnen we een volledig programma voor jullie in elkaar zetten, meer info over zo’n bedrijfsuitje vind je hier.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels