Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Napels strand: de leukste stranden in Napels en omgeving

Napels is een stad aan de Middellandse Zee en heeft een ontzettende mooie baai. Ook vind je er het eiland Capri, Sorrento en de Amalifkust in de buurt. Veel plekken waar je kunt genieten van zon, zee en natuurlijk strand. Maar waar moet je zijn als je strand in Napels zoekt? Of strand in de omgeving van Napels. Wij als lokale experts geven je een aantal tips. Lees snel verder. Wij doen ook Nederlandstalige tours in Napels, waar je nog veel meer tips krijgt voor je tijd in Napels.

Stranden in Napels stad

We zullen direct eerlijk zijn. Direct in de stad vind je in Napels niet enorm veel stranden. Niet zoals in Barcelona bijvoorbeeld. Maar op loopafstand of met een kort taxiritje vind je wel een aantal leuke stranden. Niet alle Napels stranden zijn gratis dus soms zul je moeten betalen voor toegang of voor een ligbedje.

Spiaggia Colonna Spezzata en Mappatella Beach

Het dichtst bij de stad vind je twee gratis strandjes, die direct aan de boulevard liggen. De eerste kom je tegen op de Via Partenope en heet Spiaggia Colonna Spezzata. Vernoemd naar de gebroken kolom die je boven de boulevard uit ziet steken. Dit strandje is piepklein, daarom zonnen veel lokale mensen hier op de rotsen. Als je verder loopt, langs het stadspark dan kom je Mappatella Beach tegen. Een strook strand direct aan de boulevard. Bij beide stranden vind je boven kleine kioskjes die eten en drinken verkopen.

Stranden in Napels wijk Posillipo

Aan de baai van Napels vind je de wijk Posillipo. Deze chique buurt heeft uitzicht op de baai en de Vesuvius. En de stranden die je er vindt dus ook. Als je van de boulevard of het centrum komt ga je richting Via Posillipo. Aan deze hoofdweg vind je drie opties voor een dagje strand. Ze liggen een aardig stuk lopen van de boulevard.

Bagno Elena

Bagno Elena is het eerste strand dat je tegenkomt aan de Via Posillipo. Dit is een betaald strand dat ook een zonnedek heeft. Je betaalt voor een plek met een ligbedje (vanaf €10). Kinderen tot 11 jaar zijn gratis. Je kunt hier ook eten bestellen. Meer info vind je op de site van Bagno Elena.

Bagno Sirena en Spiagga delle Monache

Iets verder aan de Via Posillipo, vind je aan de overkant van de straat de ingang naar twee andere stranden. Eigenlijk is dit één strand in Napels, maar ze zijn opgedeeld in een betaald strand en een gratis strand. Als je de trappen af bent gedaald kun je een ligbed huren (vanaf €10) of op het terras plaatsnemen van Bagno Sirena. Zij verkopen uiteraard ook eten en drinken. Als je liever op het gratis gedeelte wil vertoeven, loop dan langs de bedjes tot je mensen op handdoeken ziet liggen. De klein inham die je voor je ziet is Spiagga delle Monache, een gratis strandje.

Rooftop met jacuzzi

Wil je genieten van het heerlijke weer, maar lig je liever niet in het zand? Dan hebben wij de ideale oplossing voor je. Een zonnedek met jacuzzi’s bovenop een b&b hotel in de buurt van het station. Alleen via ons kun je deze rooftop met jacuzzi reserveren (klik).

Marechiaro

Dieper in de wijk Posillipo vind je een misschien nog wel mooier stuk kust. Marechiaro is van oorsprong een klein dorpje, dat nu onderdeel uitmaakt van Napels. Hier vind je heel veel plekken waar je kunt genieten van helderblauwe zee, uitzicht op o.a. Capri en mooie rotsen en kliffen. Je vindt hier vooral rotsen en soms kleine stukjes met zand. Een populaire gratis locatie is Lido Marechiaro, waar je komt door onder de steiger door het water te waden. Bereid je voor op spektakel, want van het oude gebouw ernaast springen jongeren de zee in.

Bacoli

Ben je bereid om een rit te maken voor een mooi strand in de buurt van Napels? Ga dan naar het plaatsje Bacoli, westelijk van de stad. Hier vind je lange stukken strand met adembenemende uitzichten, onder andere op de eilanden Procida en Ischia. Je vindt hier weinig gratis strand en vooral strandtenten die bedjes verhuren. Bijvoorbeeld Lido Virgilio of Turistico Beach Park. Het is onmogelijk om hier met het openbaar vervoer te arriveren. Je zult dus een taxi moeten nemen of een Vespa moeten huren.

Stranden bij Sorrento en de Amalfikust

Ben je op zoek naar stranden richting Sorrento en de Amalfikust? Check dan onze volgende blogs: Zwemmen in Sorrento en De prachtige stranden van de Amalfikust. Ook hier kun je met een via ons gehuurde Vespa naar toe.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels. Klik hier voor de populairste Nederlandstalige tours in Napels!

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels. 

Nederlandse tours in Napels