Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels

Sorrento: eten en drinken

Sorrento staat bekend om de heerlijke limoncello die er gemaakt wordt. Maar welke aanraders en tips zijn er nog meer op het gebied van eten en drinken? Dat vertellen we je in dit artikel over Sorrento. Ideaal voor jouw dagtrip vanuit Napels of je vakantie in de buurt van de Amalfikust.

Restaurant tips

Sorrento zit uiteraard vol met restaurants. Maar dat maakt het soms juist moeilijker om een goede keuze te maken. Je wilt natuurlijk niet ergens belanden waar je later spijt van hebt. Lees snel verder waar je volgens ons in Sorrento moet eten en drinken.

pasta sorrentina in de haven van sorrento

Da Emilia

In de oude vissershaven Marina Grande vind je dit familie restaurantje. In deze haven speelde actrice Sofia Loren in de jaren ‘50 een visverkoopster, wat je niet kunt missen door de vele foto’s. Kom op tijd zodat je een plekje kunt bemachtigen op het terras aan het water. En vraag wat de vangst van de dag is of bestel de spaghetti of gnocchi alle vongole. 

Soul & Fish

Ook dit restaurant vind je in de Marina Grande. Hier vind je veel moderne, maar ook klassieke visgerechten op het menu. Met mooi weer kun je er ook op het buitenterras eten. Wil je voor of na de lunch ook genieten van de zon? Dan kun je een ligbedje aan hun strandje huren. 

O’Parrucchiano La Favorita

Dit oude restaurant vind je direct aan de winkelstraat Corso Italia. Bij binnenkomst verbaas je je over de grootte van deze plek, waar regelmatig bruiloften en andere evenementen gehouden worden. Achterin is nog een heel rustig deel van de grote, giardino romantico, tuin te vinden waar geen tafeltjes staan en je een mooie wandeling kunt maken tussen de citroenbomen en bloemenperkjes. 

Il Buco

Heb je iets te vieren? Of houd je gewoon van heel erg goed eten? Ga dan naar Il Buco. Één van de drie restaurants in Sorrento met een Michelin ster. Verborgen achter het Piazza Sant’Antonio in het centrum van Sorrento. Gegarandeerd succes. 

Chantecler’s Trattoria

Deze oude, karakteristieke trattoria vind je verborgen in een achterafstraatje in het centrum. Je vindt hier typisch Sorrentijnse/Napolitaanse gerechten op het menu voor een heel goede prijs. Gezellig voor in de avond, maar zeker ook in de middag.

Gelato: Italiaans ijs in Sorrento

Voor een heerlijk Italiaans ijsje ben je ook in Sorrento op de juiste plek. Je kunt bijvoorbeeld naar de beroemde Gelateria Primavera gaan, waar ze al heel lang heerlijk ijs serveren. Maar als je van een modernere ijssalon houdt dan kun je naar Amorino gaan, waar je biologisch ijs en macarons met ijs kunt krijgen.

Limoncello

Uiteraard kun je in elke bar en ieder restaurant limoncello bestellen. Het gele goud van Sorrento. Maar als je iets meer verdieping wilt, ga dan naar I Giardini di Cataldo. Op deze plek vind je een terras en binnentuin waar je limoncello kunt proeven, maar het ook zelf kunt leren maken. Het is een kindvriendelijke plek, want je kunt er ook ijs en andere niet-alcoholische drankjes krijgen. Wil je een geweldige limoncello spritz cocktail? Ga dan naar A’Marenna in het centrum.

Nog meer Sorrento inspiratie

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor je vakantie naar Sorrento? Lees dan ook onze volgende blogs: Zwemmen in Sorrento en Sorrento: bezienswaardigheden en tips.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels