Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Waar kan ik zwemmen in Napels?

Je hebt je ticket naar Napels geboekt of bent nog bezig en vraagt je af: “heeft Napels eigenlijk wel een strand?” of “waar kan ik zwemmen in Napels?“. Het antwoord op deze veelgestelde vraag is “ja en nee”. De baai van Napels is beeldschoon, maar als je goed kijkt zie je dat er langs de kant vooral witte rotsen liggen. En als je niet gewend bent om zoals de Napolitanen vanaf deze harde stenen een duik te nemen, is dat best wel een teleurstelling. 

kinderen springen in de zee in napels

Zwemmen in Napels

Gelukkig zijn er in Napels wel mogelijkheden om op een strand of strandbedje te liggen en lekker te zwemmen! We hebben een paar opties voor je op een rij gezet. Zo kun je goed voorbereid naar naar Napels reizen met je zwembroek of bikini in je tas. Lees je mee?

Spiagga Colonna Spezzata

strand boulevard napels
foto: napolitoday.it

Adres: Piazza Vittoria, 80122

Dit piepkleine strandje vind je aan het begin van de boulevard van Napels. Schuin tegenover de wereldberoemde pizzeria Sorbillo onder de gebroken pilaar (colonna spezzata). Loop de stenen trap af en zoek een plekje op het kleine strookje strand of op de rotsen er naast. Je hebt er prachtig uitzicht op Castel dell’Ovo en Capri. Dorst? Boven aan de trap staat in de zomer vaak een kraampje met drinken. En anders moet je even naar de overkant van de straat lopen.

Bagno Elena

bagno elene strand in napels
foto: bagnoelena.it

Adres: Via Posillipo 14, 80123
Site: bagnoelena.it

De wijk Posilippo is een residentiële wijk aan de baai van Napels. Je vindt er meerdere stranden, waaronder Bagno Elena. Ieder strand geeft je prachtig uitzicht op de baai, de kust richting Sorrento en de Vesuvius. Het strand is niet gratis, maar in de toegangsprijs zit een strandbed of stoel inbegrepen. Wel zo relaxed, toch? Je kunt via de website van Bagno Elena van tevoren boeken.

Bagno Sirena en Spiaggia delle Monache

Adres: Via Posillipo, 357, 80123

Aan de andere kant van Palazzo Don’Anna ligt Bagno Sirena, een klein maar fijn strandje. Er zijn hier ligbedjes te huur. Bagno Sirena heeft geen eigen website, maar je kunt wel bellen.

Bagno Sirena

Lido Marechiaro

Adres: Via Calata Ponticello a Marechiaro 33, 80123

Als je Posilippo verder in gaat en afdaalt arriveer je bij Marechiaro. Een rustig, vredig stukje aan de zee met prachtig helderblauw water. Ook heb je hier heel mooi uitzicht op de Vesuvius en het eiland Capri. Lido Marechiaro heeft een grote vlonder met een terras, strandbedjes en parasols. Je kunt er via een houten trap direct de zee in om lekker te zwemmen.

Lido Mappatella

Boulevard met strand Napels
foto: repubblica.it

Adres: Rotonda Diaz, 80122
Prijs: gratis

Volg de boulevard van Napels richting Posilippo. Tegenover het park La Villa Communale vind je na een paar minuten lopen Lido Mappatella. Dit strand ligt samen met Spiaggia Colonna Spezzata het dichtst bij de stad. Vooral locals zijn hier vanaf ‘s ochtends vroeg al te vinden voor een frisse duik. Rond die tijd vind je aan de rechterkant van het strand vaak ook nog een klein vismarktje. Dit is een openbaar strand.

Parco Sommerso di Gaiola

Adres: Discesa Gaiola, 80123
Site: areamarinaprotettagaiola.it

Aan de voet van de Posilippo heuvel vind je een klein natuurreservaat: het eiland Gaiola. Je moet er wat voor over hebben om te genieten van dit prachtige stukje natuur. Een bezoek moet je namelijk van tevoren reserveren en je moet ook een paar honderd meter naar beneden lopen om er te komen. Er mag een beperkt aantal mensen dit natuurreservaat betreden per dag. Alle voorwaarden en instructies hoe je kunt reserveren vind je op de website van Gaiola.

Zwemmen in de stad

zwemmen in de stad
Zwemmen in Napels

Niet aan de zee, maar wel aan het water. Naast het centraal station van Napels vind je een plek waar je kunt afkoelen in het water. Op het dakterras van een klein hotel kun je heerlijk genieten van de zon. Verkoeling vind je in het jacuzzibad (waar je niet in kunt zwemmen, maar wel heerlijk in kunt zitten) en onder de douches. Ondertussen kun je genieten van prachtig uitzicht over de oude stad, lekkere drankjes drinken en eten. De perfecte plek in het centrum om even te ontsnappen aan de drukte.

Een ligbed, drankje, handdoek en gebruik van de jacuzzi voor maar €25 p.p! Boek hier jouw plekje.

Bacoli en Varcaturo

Wat verder weg uit de stad Napels vind je Bacoli en Varcaturo . Hier heb je kilometers echte zandstranden. Vanaf Napels moet je hier met de auto, scooter of taxi naar toe. Met het overbaar voer is het onmogelijk om hier te komen. Je hebt hier prachtige stranden met uitzicht op de eilanden Procida en/of Ischia. Op deze standen kun je overal ook bedjes en parasols huren. Daarnaast zijn er douches, omkleedhokjes en horeca aanwezig. Een heerlijke stand dag ga je hier dus zeker tegemoet.

Zwemmen in Sorrento

Ben je niet in Napels maar in de buurt van Sorrento? Bekijk dan de pagina zwemmen in Sorrento. Hier tippen wij je een aantal van onze favoriete plekjes in en rondom Sorrento.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels