Napels met kinderen

Napels, die drukke fantastische stad in het zuiden van Italië. De stad met een berucht imago. Is Napels wel een geschikte bestemming om met kinderen naartoe te gaan? Wat kun je doen in Napels met kinderen? Nou, genoeg!
Napels bezoeken met kinderen kan zeker, mits je kinderen gewend zijn aan een stad en het leuk vinden om te ontdekken. In Napels zijn meer dan genoeg dingen te doen die leuk zijn voor de kinderen. Hierbij een rijtje met een aantal opties.

Wat kun je doen in Napels met kinderen?

Bezoek één van de drie grote kastelen van de stad: Castel Sant’Elmo, Castel dell’Ovo of Castel Nuovo. Alle drie onwijs leuk om te bezoeken met kinderen, maar natuurlijk ook voor de ouders. Leer je kinderen meteen meer over de geschiedenis van Napels op een leuke manier.

Bezoek Napoli Sotterranea of de Galleria Borbonica, het ondergrondse Napels. Dwaal door de ondergrondse gangen van de stad. Galleria Borbonica biedt ook actieve tours, die lekker uitdagend zijn voor de kids.

Bezoek en beklim de Vesuvius. Wie wil er nu niet bovenop de bekendste vulkaan van Europa staan?! Ook fijn dat je kinderen vast en zeker moe zullen worden van de klim omhoog. Het bereiken van de krater duurt ongeveer 20/30 minuten te voet, via een stijl zandpad.

Ga naar Piazza del Plebiscito, het imposante grote plein in het centrum van Napels. Ooit bedacht Koning Margeritha hier een challenge voor gevangenen: ga in het midden van de poort van het paleis staan en steek geblinddoekt het plein over richting de kerk. Je moet tussen de twee ruiterstandbeelden uitkomen. Lukt het je? Dan was je vroeger een vrij man. Lukt het je niet? Dan ging je weer terug de gevangenis in. Dit werd vroeger dus gedaan met gevangenen om ze gratie te verlenen. 

Challenge piazza del plebiscito

Eet een lekkere pizza (met je handen) bij een van deze overheerlijke pizzeria’s. Of boek een pizza workshop Napels via ons, waarbij je de echte Napolitaanse pizza leert maken door een echte pizzaiolo (pizzabakker).

Bezoek een van de parken. Bijvoorbeeld: Villa Floridiana (het park op de Vomero heuvel), Villa Comunale (het park aan de boulevard) of Bosco di Capodimonte (het park bij het Capodimonte paleis). Hier kunnen de kids even uitrazen en rondrennen. Of leuk voor een picknick?

Ga zwemmen met de kids in de zee. Je kunt aan de boulevard vanaf verschillende plekken het water in via de rotsen. Soms wat klimmen en klauteren. Het makkelijkste is het bij Via Nazario Sauro. Maar je kunt ook naar Bagno Elena gaan, een echt strand met bedjes, parasols en een bar voor eten/drinken.

Boulevard van Napels

Boek een tour met een Nederlandstalige local (met ons dus)! Wil je dat we speciaal iets voor de kinderen bedenken? Dat is voor ons geen probleem. We kunnen de tour zo insteken dat het ook voor de kleintjes leuk is.

Galleria Umberto Napels met kinderen


Waardeer dit artikel

Waardeer je de gratis informatie die wij je geven op onze site? Of wil je ons simpelweg steunen? Doe dan hier je donatie:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.