Met de funicolare in Napels

Ben je op zoek naar informatie over de funicolare in Napels? Lees dan snel verder voor praktische info en uitleg van deze kabeltram in Napels stad. De funicolare in Napels is een kabeltram die je hier al sinds de 19de eeuw vindt. In 1880 ging de eerste kabeltram de vulkaan Vesuvius op. In 2024 vind je deze funicolare niet meer, maar er zijn wel verschillende funicolare stations en lijnen in Napels stad.

Napels funicolare stations en lijnen

De funicolare verbindt ‘Napels boven’ en ‘Napels beneden’ met elkaar. Er zijn 4 verschillende funicolare lijnen. Op de weg omhoog zijn er ook tussenstops, waar je halverwege de heuvel uit kunt stappen. Hieronder vind je een overzicht van alle funicolare stations en lijnen.

funicolare kabeltram in napels

Funicolare Centrale (Augusteo)

Dit is de drukste kabeltram lijn van de stad, vanwege de gunstige ligging beneden in de stad. Het centrale funicolare station heet Augusteo. Je vindt dit station aan de grote winkelstraat Via Toledo, tegenover de Galleria Umberto I. Als je van boven in de stad komt, neem je deze lijn om snel hier te komen: de haven, Piazza Plebiscito en de boulevard. En natuurlijk de Via Toledo. De eindhalte van de funicolare centrale is Piazza Fuga, in het stadsdeel Vomero. Vanaf hier ben je in een paar minuten lopen bij Castel Sant’Elmo en het uitzichtpunt San Martino.

Locatie: Funicolare Centrale: Augusteo

Tijden: 07:00 tot 22:00

Frequentie: elke 10 minuten

Meer info over de Funicolare Centrale (ANM site)

funicolare station Augusteo aan de Via Toledo
Funicolare Centrale station Augusteo

Funicolare Montesanto

Station Montesanto is vernoemd naar de buurt die je tussen Piazza Dante en Quartieri Spagnoli vindt. Vanaf dit station gaan er treinen de stad uit, maar je hebt er dus ook een funicolare lijn. De eindhalte is Morghen in Vomero. Ook vanaf hier ben je in een paar minuten lopen bij Castel Sant’Elmo en het uitzichtpunt San Martino. Montesanto station is het funicolare station dat het dichtst bij het historisch centrum ligt. Ook ligt het tegen de Pignasecca markt en de Quartieri Spagnoli aan.

Locatie: Funicolare Montesanto

Tijden: 07:00 tot 22:00

Frequentie: elke 10 minuten

Meer info over de Funicolare Centrale (ANM site)

Funicolare Chiaia

Station Margherita vind je in de chique wijk Chiaia, naast Piazza Amedeo en vlakbij de boulevard. Deze funicolare lijn wordt vooral gebruikt door mensen uit Vomero die naar Chiaia willen en vice versa. Verblijf je in Chiaia? Dan is deze lijn of de funicolare centrale de makkelijkste manier om naar boven te gaan in de stad. De eindhalte van de funicolare Chiaia is station Cimarosa, naast het park Villa Floridiana. 

Locatie: Funicolare Chiaia: Parco Margherita

Tijden: 07:00 tot 22:00

Frequentie: elke 10 minuten

Meer info over de Funicolare Centrale (ANM site)

Funicolare Mergellina

Deze funicolare lijn is voor de bewoners van stadsdeel Posillipo. Of voor jou als je naar het uitzichtpunt Belvedere di Sant’Antonio wilt. Station Mergellina vind je aan het einde van de boulevard van Napels.

Locatie: Funicolare Mergellina

Tijden: 07:00 tot 22:00

Frequentie: elke 10 minuten

Meer info over de Funicolare Centrale (ANM site)

Tickets voor de funicolare

Tickets voor de funicolare in Napels kun je op de stations zelf kopen of in een tabakswinkel. De prijs voor een enkele rit is €1,30. Wil je meer informatie? Lees dan Openbaar vervoer in Napels met ook informatie over de metro, trein en bus in Napels.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels. Klik hier voor de populairste Nederlandstalige tours in Napels!

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.