Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Praktische tips voor een bezoek aan Napels met kinderen

Ben je van plan om met (kleine) kinderen naar Napels te komen? In deze blog lees je alles waar je rekening mee moet houden tijdens je vakantie in Napels met kinderen. Van eetgelegenheden tot vervoer en meer. Sinds wij zelf ouders zijn geworden zijn we ons veel bewuster van de uitdagingen die je hebt als je met jonge kinderen een stad bezoekt.

Lees snel verder voor onze praktische tips in Napels met kinderen. Ben je benieuwd wat je allemaal in Napels met kinderen kunt doen? Lees dan deze blog over Napels met kinderen.

Eten met kinderen in Napels

In tegenstelling tot veel eetgelegenheden in Nederland en België, zijn kinderen in Napels overal welkom. Familie is enorm belangrijk en doordat kinderen hier vaak later naar bed gaan, zijn restaurants het gewend dat ook jonge kinderen bij het diner aanwezig zijn. Het personeel reageert vaak extra leuk op jonge kinderen en kijk er niet van op als ze veel grapjes maken. In vrijwel alle restaurants en pizzeria’s hebben ze een kinderstoel, super handig. Vraag om een seggiolone als er geen Engels gesproken wordt.

Eten in een restaurants of pizzeria

De etenstijden in Napels verschillen van die in Nederland, lunch kan tussen 12:00 en 16:00 uur en diner kan helaas vaak niet voor 19:00. Wil je dus uit eten met de kinderen, dan kan dit pas vanaf 19:00 uur. Is dit te laat? Boek dan een accommodatie waar jullie een keukentje hebben zodat je zelf kunt koken. Er zijn ook plekken te vinden waar je de hele dag door eten af kunt halen, maar dit zijn vaak street food tentjes die je veel vindt aan de Via Toledo en in het historisch centrum.

Napels met kinderen

Vervoer met kinderen in Napels

Openbaar vervoer en taxi 

Het openbaar vervoer in Napels werkt goed en het netwerk is heel eenvoudig. De metro komt gemiddeld elke 10 minuten. Maar let op: niet overal is een lift. En heb je soms een klein trapje die je moet nemen. De lokale bewoners zijn vaak heel behulpzaam en vinden het niet erg om je even te helpen met het tillen van de kinderwagen. Ga je met lijn 1 dan heb je bijna geen lift problemen. Ga je met lijn 2 (de trein) dan kun je hier wel problemen ervaren.

Een andere optie is de taxi. Heb je dus geen zin in gedoe, neem dan de taxi. Je kunt de chauffeur vragen langzamer te rijden. Door de hobbelige wegen van de stad rijden de taxi’s over het algemeen al niet heel erg hard. Je hebt bij de pleinen en bekende monumenten in de stad taxistandplaatsen maar je kunt ook een taxi bellen. Een kinderzitje is niet beschikbaar, mensen hier nemen de kinderen in hun armen mee.

Kinderwagens in Napels

Napels is een oude stad en dat zorgt ervoor dat er niet overal een trottoir of wandelpad te vinden is. Met een kinderwagen door het historisch centrum is soms een uitdaging door de kinderkopjes stenen die je in dit deel vindt. Kom je toch met je kinderwagen? Dan kun je over de Via Toledo heel goed wandelen. En ook aan de boulevard en in de wijken Vomero en Chiaia. Vermijd de Quartieri Spagnoli, want deze wijk ligt op een heuvel en heeft niet hele goede straten. Heb je geen kinderwagen mee maar wil je er toch één gebruiken? Dan kun je bijvoorbeeld hier een kinderwagen huren. 

Tips Napels met kinderen

Nog meer praktische tips en advisen

Waar verblijven in Napels met kleine kinderen?

Je hebt heel veel accommodaties in Napels en waarschijnlijk zie je door de bomen het bos niet meer. Als je met kleine kinderen bent dan willen ze waarschijnlijk af en toe ook lekker rond kunnen rennen. Verblijf daarom in de buurt van een park of een plein. Zo heb je ook het minst last van scooters en auto’s, die hier niet mogen komen. Houd er verder rekening mee dat je in veel delen van de stad weinig open ruimtes vind en de stad uit veel smalle en ook drukke straten bestaat. 

Baby verschonen 

Helaas vind je in Napels geen baby changing stations. Doordat Napels een heel volgebouwde stad is, is ruimte hier enorm beperkt. Veel eetgelegenheden hebben dus een klein toilet, waar vaak geen ruimte is voor een verschoonplek voor baby’s. Maar ook op ruimere plekken in de stad vind je weinig plekken om je kind te verschonen. Houd hier dus rekening mee door een goed verschoonkussen mee te nemen. En bereid je er op voor dat je soms buiten je kind moet verschonen. Natuurlijk kun je in een restaurant altijd vragen of er een plek is waar het mogelijk is om met meer privacy je kind een schone luier te geven.

Gepersonaliseerd advies

Vind je het lastig om je vakantie met je kleine kind of kinderen te plannen? Check dan onze Reisplanning service voor jullie vakantie in Napels. We helpen je dan een goede accommodatie te vinden en helpen je ook bij het maken van een programma dat leuk is met kinderen.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels