Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

De drie mooiste uitzichtpunten van Napels

Napels staat bekend als een drukke stad met veel bedrijvigheid, verkeer en geluid. Ben je in Napels en wil de stad ook eens in alle rust bewonderen? Dat kan heel goed van boven. In Napels vind je waanzinnig mooie plekken waar je de stad aan je voeten kunt zien liggen, Lees verder om de drie mooiste uitzichtpunten van Napels te ontdekken.

Het beroemde uitzicht vanaf Castel Sant’Elmo

Vanuit beneden in de stad kun je op sommige plekken een groot geel kasteel zien liggen op een heuvel. Dit kasteel is Castel Sant’Elmo, een middeleeuws verdedigingsfort dat het hoogste punt van het centrum is. Vanaf de muren heb je een adembenemend uitzicht op Napels en de volledige omgeving. Je ziet de stad gedetailleerd met haar bekende kerken, spaccanapoli, de eilanden, de Vesuvius en ook de Campi Flegrei. Het is uniek dat je de Campi Flegrei hier kunt zien vanuit Napels, omdat dit gebied vaak geblokkeerd wordt door andere heuvels. Als je het ons vraagt is Castel Sant’Elmo een must see als je in Napels bent. Je komt hier heel gemakkelijk met de funicolare vanaf Montesanto station of vanaf staion Augusteo aan de Via Toledo. 

Het beroemde uitzicht vanaf Castel Sant’Elmo
uitzicht vanaf Castel Sant’Elmo

Het nieuwe uitzichtpunt vanaf Monte Echia

Sinds het voorjaar van 2024 is Napels een uitzichtpunt rijker. Hoewel, dit is een van de oudste heuvels van de stad, de Pizzofalcone heuvel of Monte Echia. Hier kon je altijd al naartoe wandelen, maar sinds kort is er na een verbouwing een echt panoramisch uitzichtpunt van gemaakt. Op de hoek van de Via Santa Lucia en de Via Chiatamone vind je een lift die je er naar toe brengt. Vanaf dit uitzichtpunt zie je een deel van de stad met Castel Sant’Elmo, de Vesuvius, de kust van Sorrento en ook Capri en de Posillipo heuvel. 

Het leuke aan dit uitzicht is dat het om de hoek van de boulevard en het Castel dell’Ovo ligt. Een ideale plek om te combineren met een wandeling over de boulevard of een diner aan zee.

uitzichtpunt vanaf Monte Echia
uitzicht vanaf Monte Echia

Het uitzichtpunt Sant’Antonio in Posillipo

Je moet wat moeite doen om dit uitzichtpunt te bereiken, maar het uitzichtpunt van Sant’Antonio is het alles waard. Het uitzichtpunt vind je aan de andere kant van de boulevard, op de Posillipo heuvel in de gelijknamige chique wijk. Heb je een Vespa gehuurd of ben je met de auto? Dan rijd je hier gemakkelijk naartoe. Lopend is het wat afgelegen en moet je na het nemen van de funicolare Mergellina nog een kwartiertje lopen. Vanaf het pleintje van het Belvedere di Sant’Antonio a Posillipo zie je de wijken Mergellina, Chiaia, Posillipo en Vomero voor je liggen. Maar ook heb je goed zicht op de baai van Napels met de Vesuvius voor je. Er worden hier vaak trouwfoto’s gemaakt dus kijk er niet van op als je opeens naast een bruidspaar staat.

uitzichtpunt Sant'Antonio in Posillipo
uitzicht Sant'Antonio in Posillipo

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels