Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

5 plekken bij Napels om te ontdekken op de Vespa scooter

Wat is het beste vervoersmiddel in Napels? Een scooter! Tenminste als je het ons vraagt. Onze Vespa scooter brengt ons overal in de stad, maar soms ook er buiten. Als het druk is in het verkeer glip je makkelijk langs stilstaande auto’s. En als je ergens wilt stoppen kun je de Vespa makkelijk parkeren. Ben je benieuwd wat je buiten Napels kunt ontdekken op een Vespa scooter? Wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet, lees snel verder.

1. Campi Flegrei

Achter de Posilippo heuvel in Napels ligt een prachtig gebied verborgen: de Campi Flegrei. Via de boulevard ben je in een paar minuten in Posilippo, de chiqueste wijk van Napels. Volg de hoofdweg langs de kust en voor je het weet ben je in de Campi Flegrei. Onderweg heb je fantastisch uitzicht op de baai van Napels. Je ziet onder andere de eilanden Ischia en Procida liggen. In het havenstadje Pozzuoli kun je overblijfselen uit de Romeinse tijd bewonderen, waaronder een imposant amfitheater. Verder kom je in dit vulkanisch gebied ook hele mooie kratermeren en stranden tegen. Lees hier meer over de Campi Flegrei.

Gebied Campi Flegrei bij Napels
Campi Flegrei bij Napels

2. Vesuvius

De beroemdste vulkaan ter wereld ligt op maar 20 kilometer van Napels. Toch is de Vesuvius soms best lastig te bereiken vanuit de stad. Tenminste, als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Ga je met de Vespa naar de Vesuvius dan kun je in ongeveer een uur bij de krater arriveren. Onderweg heb je uitzicht op de baai van Napels en natuurlijk op de Vesuvius zelf. Lees hier meer over deze bijzondere vulkaan.

Uitzicht op Napels vanaf Vesuvius
Uitzicht op Napels vanaf de Vesuvius

3. Reggia di Caserta

Het Paleis van Caserta is een van de monumenten in de buurt van Napels die veel mensen missen. Dat is niet zo gek, want het ligt ruim dertig kilometer buiten het centrum van de stad. Dit elegante paleis werd in de 18de eeuw gebouwd in opdracht van Koning Karel III van Bourbon. Met de Vespa rijd je via de buitenwijken van Napels in ongeveer anderhalf uur naar het koninklijke paleis in Caserta. De rit er naar toe is niet supermooi, maar het bezoek aan het paleis en de tuinen maakt dit meer dan goed.

het paleis van Caserta
Koninklijk Paleis van Caserta

4. Sorrento

Vanuit Napels zie je niet alleen de Vesuvius, maar ook de prachtige kustlijn die naar Sorrento loopt. Deze kun je met de Vespa eenvoudig volgen vanuit de stad. Via het havengebied verlaat je Napels en passeer je de dorpjes onder aan de Vesuvius zoals Ercolano, Torre del Greco. Voordat je aan de beeldschone kust van het schiereiland Sorrento arriveert, kom je ook nog in de buurt van Pompeii. Wat ook een bezoekje waard is.

5. Amalfikust

Wil je nog verder rijden dan Sorrento op de Vespa? Dan kun je verder afdalen naar de Amalfikust. Volgens ons is de Vespa het perfecte vervoersmiddel voor een bezoek aan dit prachtige gebied, vooral omdat er maar één weg langs de rotswanden van de kust loopt. Met de Vespa kun je eenvoudig parkeren voor fotomomenten of om even lekker te lunchen. Trek een hele dag uit voor een bezoek aan dit gebied op de Vespa. Tips voor de invulling van je dag aan de Amalfikust vind je hier.

Positano Amalfikust
Amalfikust

Reserveer eenvoudig een Vespa scooter via ons

Wij werken samen met een Vespa verhuurder in het centrum, waar wij zorgen dat jouw Vespa klaar staat. Lees hier verder als je wilt dat we een Vespa voor jou reserveren in Napels.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels