Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Stadio Diego Armando Maradona in Napels

Het stadion van SSC Napoli heet sinds december 2020 Stadio Diego Armando Maradona. In sommige landen duurt dit jaren, maar niet in Napels. Binnen twee weken na de dood van Maradona werd de naam van Stadio San Paolo naar hem vernoemd. Lees in deze blog alles over dit voetbalstadion in Napels. In 2024 is het nog steeds niet mogelijk om het stadion te bezoeken, tenzij je een wedstrijd van Napels bezoekt.

Het stadion van Napoli

Het stadion van Napoli werd in 1959 geopend en kreeg de naam Stadio del Sole. Maar na vier jaar werd het vernoemd naar San Paolo. Met een capaciteit van ruim 87.000 zitplaatsen was het één van de grootste stadions van Italië. Samen met de stadions in Milaan en Rome. In de gloriedagen met Maradona was het Napoli stadion elke wedstrijd uitverkocht. Rondom het veld lag een grote sintelbaan. En achter het doel was de uitgang van de spelerstunnel. Waarschijnlijk heb je deze onbewust al eens gezien. Op die beroemde foto van Maradona als hij voor het eerst het stadion betreedt.

Maradona betreedt het San Paolo stadion voor het eerst op 5 juli 1984

Modernisering van het Napoli stadion

Het Stadio Diego Armando Maradona ziet er dertig jaar na Diego’s vertrek iets anders uit. Want aan de buitenkant zijn weinig vernieuwingen doorgevoerd. Hierdoor is de karakteristieke uitstraling van het oude stadion er nog steeds. Vergelijkbaar met de dagen van Maradona in de jaren tachtig. Op de elektronische poortjes en hekken na. Aan de binnenkant is in de afgelopen jaren wel meer gemoderniseerd. De sintelbaan is vernieuwd en heeft inmiddels de kleur van de club. Hetzelfde geldt voor de stoeltjes. En natuurlijk hebben de kleedkamers een upgrade gekregen. De spelerstunnel waar Maradona ooit uit kwam is helaas dicht. 

Of je nu een voetbalromanticus bent of van moderne stadions houdt. Het Stadio Diego Armando Maradona is een absolute must om te zien als je in Napels bent.

Stadio Diego Armando Maradona in de week van het overlijden van Napels grote held

Het Diego Armando Maradona stadion bezoeken

Wil je het Stadio Diego Armando Maradona bezoeken? Houd er dan rekening mee dat het stadion alleen open is op wedstrijddagen. Ook is er geen museum of rondleiding in het stadion, al wordt er in 2024 wel over gesproken om dit te veranderen. Wil je toch een Napoli tour doen? Check dan onze Maradona Tour.

Tickets voor wedstrijden van SSC Napoli

Ben je op zoek naar tickets voor een voetbalwedstrijd van SSC Napoli? Lees alles over de ticketverkoop voor SSC Napoli op deze pagina.

Locatie en bereikbaarheid Stadio Armanda Maradona

Het stadion van Napoli is makkelijk te bereiken vanuit de stad. Het adres is Piazzale Vincenzo Tecchio in Napels.

Met het openbaar vervoer:

  • Neem Linea 2 richting Pozzuoli vanaf station Garibaldi, Piazza Cavour, Montesanto of Piazza Amedeo. Stap uit bij station Campi Flegrei.
  • Een andere optie is Ferrovia Cumana EAV. Neem deze richting Torre Gaveta vanaf station Montesanto. Stap uit bij station Mostra.

Met eigen vervoer

Parkeer je auto of scooter in een parkeergarage. Er zijn er heel veel in de buurt, maar kom wel op tijd.

Eten en drinken in de buurt van het stadion

In Napels gaan de supporters al vroeg richting in het stadion. Voor een belangrijke wedstrijd is het niet gek om het stadion twee uur van tevoren al bijna vol te zien. Buiten het stadion staan kramen met snacks, bier en broodjes. Verder vind je in de blokken rondom het stadion enorm veel eetgelegenheden. Zoals snackbars en pizzeria’s. In het stadion zelf worden geen broodjes en dergelijke verkocht. Daarom is het toegestaan om je eigen broodjes mee te nemen. Kijk dus niet gek op als er tijdens de rust om je heen opeens door iedereen eten tevoorschijn getoverd wordt.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels