diego maradona stadion in napels

Stadio Diego Armando Maradona in Napels

De thuisbasis van SSC Napoli heet sinds december 2020 officieel Stadio Diego Armando Maradona. In sommige landen duurt het maanden of jaren voordat een voetbalstadion vernoemd wordt naar een clubheld. Maar niet in Napels. Binnen twee weken na de dood van Maradona werd de naam van Stadio San Paolo verandert. Lees in deze blog alles over het Stadio Diego Armando Maradona in Napels.

Het stadion van Napoli

Het stadion van Napels’ voetbalclub SSC Napoli werd in 1959 geopend. Het heette in eerst instantie het Stadio del Sole (stadion van de zon), maar werd in 1963 vernoemd naar San Paolo. Met een capaciteit van ruim 87.000 plaatsen behoorde het tot de grootste stadions van Italie, na het San Siro en Stadio Olimpico. In de gloriedagen met Maradona was het Napoli stadion elke wedstrijd afgeladen. Rondom het veld lag een grote sintelbaan en achter het doel voor de Curva B was de uitgang van de spelerstunnel. Waarschijnlijk heb je deze onbewust al eens gezien, op de iconische foto van Maradona die voor het eerst Stadio San Paolo betreedt.

Maradona betreedt het San Paolo stadion voor het eerst op 5 juli 1984

Modernisering van het Napoli stadion

Het Stadio Diego Armando Maradona ziet er dertig jaar na Diego’s vertrek iets anders uit. Aan de buitenkant zijn weinig vernieuwingen doorgevoerd, waardoor de karakteristieke uitstraling van het oude stadion behouden is. Vergelijkbaar met de dagen van Maradona in de jaren ‘80, op de elektronische poortjes en hekken na. Aan de binnenkant is in de afgelopen drie jaar wel meer gemoderniseerd. De sintelbaan is vernieuwd en heeft inmiddels de kleur van de club. Hetzelfde geldt voor de stoeltjes. En natuurlijk hebben de kleedkamers een upgrade gekregen. De spelerstunnel waar Maradona ooit uit kwam is (helaas) dicht. 

Of je nu een voetbalromanticus bent of van moderne stadions houdt, het Stadio Diego Armando Maradona is een absolute must om te zien als je in Napels bent.

Stadio Diego Armando Maradona in de week van het overlijden van Napels grote held

Het Diego Armando Maradona stadion bezoeken

Wil je het Stadio Diego Armando Maradona bezoeken tijdens je trip naar Napels? Houdt er dan rekening mee dat het alleen geopend is op wedstrijddagen. Er is geen museum en ook zijn er geen rondleidingen of tours in het stadion. Wil je toch een voetbaltour doen? Check dan onze Maradona Tour.

Tickets voor wedstrijden van SSC Napoli

Ben je op zoek naar tickets voor een voetbalwedstrijd van SSC Napoli? Stuur ons een bericht of check onze Napoli voetbalreis pagina. Wij regelen kaarten die op jouw naam staan en bezorgen ze persoonlijk aan je in Napels, of je kunt ze op een afgesproken plek ophalen. 

Locatie en bereikbaarheid

Het stadion van Napoli bevindt zich in de wijk Fuorigrotta en is makkelijk te bereiken. Het adres van Stadio Diego Armando Maradona is Piazzale Vincenzo Tecchio, 80125, Napoli.

Met het openbaar vervoer:

  • Linea 2. Richting Pozzuoli vanaf de stations Piazza Garibaldi (CS), Piazza Cavour, Montesanto of Piazza Amedeo. Uitstappen bij station Campi Flegrei.
  • Ferrovia Cumana EAV. Richting Torre Gaveta vanaf station Montesanto. Uitstappen bij station Mostra.

Tip: station Mostra staat sinds kort vol met muurschilderingen van iconen uit de geschiedenis van SSC Napoli.

Auto of motor/scooter:

Navigeer op het adres van het stadion. Parkeer je voertuig in een van de vele parkeergarages en niet buiten op straat.

Eten en drinken in de buurt van het stadion

In Napels gaan de tifosi al vroeg richting in het stadion. Voor een topwedstrijd is het niet vreemd om het stadion twee uur van tevoren al halfvol te zien. Buiten het stadion staan foodtrucks met snacks en Napolitaanse broodjes. Verder vind je in de blokken rondom het stadion enorm veel eetgelegenheden, waaronder burger bars en pizzeria’s. In het stadion zelf worden geen broodjes en dergelijke verkocht, daarom is het toegestaan om je eigen broodjes mee te nemen. Kijk dus niet gek op als er tijdens de rust om je heen opeens door iedereen eten tevoorschijn getoverd wordt.

Waardeer dit artikel

Waardeer je de gratis informatie die wij je geven op onze site? Of wil je ons simpelweg steunen? Doe dan hier je donatie:

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.