Volkswijk Quartieri Spagnoli

Quartieri Spagnoli is een volkswijk in het centrum van Napels. En misschien wel één van de bekendste wijken van de stad. Een fantastische plek om te bezoeken in Napels. Geloof de oude reisgidsen niet die zeggen dat dit een onveilige buurt is. Dit is een wijk die je moet zien als je in Napels bent. Als je tenminste van een lokale drukke sfeer houdt.

Volkswijk Quartieri Spagnoli

Met Rione Sanità is de Quartieri Spagnoli onze favoriete wijk van de stad. Als we niet in Rione Sanità hadden gewoond, hadden we waarschijnlijk in deze wijk gewoond. Vooral omdat het ook een centrale plek in de stad is. De wijk grenst aan de populaire winkelstraten Via Toledo en Via Chiaia. 

Iris en Joel in Quartieri Spagnoli
Iris en Joel in de wijk Quartieri Spagnoli

De Spaanse wijk

De Quartieri Spagnoli betekent letterlijk Spaanse kwartieren. Het is een wijk die in de 16e eeuw uit de grond gestampt is. Tijdens de Spaanse overheersing in Napels kregen de Spaanse soldaten hier hun woonruimte. De wijk heeft iets weg van een doolhof, omdat het een raster is van smalle straatjes. 18 bij 12 straatjes om precies te zijn. In de wijk wonen nu ongeveer 14.000 mensen. Op een oppervlakte van 80.000 vierkante meter. Het is een grote, dichtbevolkte wijk. 

groenteboer in Quartieri Spagnoli
Groenteboer in de wijk

Lokale ondernemers

De Quartieri Spagnoli is een gezellige volkswijk waar scooters je links en rechts voorbij scheuren. Een wijk met een heel eigen sfeer, waar je het echte Napels leert kennen. De wijk zit vol met lokale ondernemers. Naast de groenteboeren, bakkers en slagers vind je er ook veel trattoria’s en barretjes. Een van de populairste restaurantjes is Trattoria Da Nennella. Bij Da Nennella eet je goed, lekker en goedkoop. En krijg je ook een leuke show van de obers. Of strijk neer op het terras van een van de andere eettentjes om relaxter en uitgebreider te eten. 

Bewoners van de wijk

De Quartieri Spagnoli is net een groot dorp. En dat merk je aan de mensen. Iedereen kent elkaar en mensen zijn super vriendelijk en behulpzaam. Je ziet veel mensen op straat. Maar ook op het balkon of uit het raam van hun benedenwoning hangen mensen om lekker met elkaar te kletsen.Heb je een vraag of weet je de weg niet? Vraag het dan gewoon iemand. De communicatie kan misschien wat stroef verlopen, omdat je de taal niet spreekt. Maar Napolitanen zijn gelukkig goed in het praten in gebaren. De Napolitanen hier zijn trots op hun wijk en delen deze liefde graag.

Iris samen met local Kekkina
Iris samen met local Kekkina

Street art

Als je een fan bent van street art moet je deze wijk ook echt bezoeken. De wijk zit vol met mooie kunstwerken van onder andere Bosoletti, Cyop & Kaf en San Spiga. En je vindt in de wijk de grote muurschildering van Diego Maradona. Een plek die sinds het overlijden van Maradona heel populair is. Quartieri Spagnoli is een hele kleurrijke wijk door de wapperende was, maar ook door de street art.

Godin Iside door Bosoletti
Godin Iside door Bosoletti

Nederlandstalige rondleiding in Quartieri Spagnoli

Ga jij met ons op pad door de Quartieri Spagnoli? Wij kennen de wijk als geen ander. En de mensen kennen ons er ook goed, door rondleidingen die we er doen. Zo zie jij alles en mis je niks. Lees hier meer over onze Quartieri Spagnoli Tour.

Joel tijdens een Quartieri Spagnoli Tour
Joel tijdens een Quartieri Spagnoli Tour

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.