Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Napels met regen: wat kun je doen?

Je hebt zo naar je verblijf naar Napels uitgekeken en verlangd naar het mooie weer… En nu regent het! Ontzettend balen natuurlijk. Maar de weersverwachting voor Napels blijft altijd lastig te voorspellen door de zee, de bergen en de vulkaan Vesuvius. In deze blog vind je activiteiten in Napels op dagen dat het regent. Want Napels met regen is nog steeds leuk!

Napels met regen

In Napels kan het soms heel erg hard regenen. Zorg dus org dat je een paraplu hebt. Op regenachtige dagen vind je op straat veel paraplu verkopers. Maar als je een goede paraplu wilt hebben, ga dan naar de Talarico zussen. Je vindt hun winkel met paraplu’s om de hoek van metrostation Toledo. In de Quartieri Spagnoli.

Napels met regen

Bezoek een museum

Archeologisch Museum van Napels

Het archeologisch museum is een absolute aanrader. Wist je dat in het MANN de mooiste schatten uit Pompeii en Herculaneum bewaard worden? Daarnaast is dit ook het bekendste museum van de stad. Een perfecte binnen activiteit als je het ons vraagt. Waar je uren zoet mee bent.

Museo Madre

Museo Madre is ook een favoriet van ons. Een museum met hedendaagse kunst. Elke keer weet dit museum ons weer te verrassen. De collectie wisselt vaak dus neem een kijkje op de website om te zien wat er op dit moment te vinden is. Het museum ligt redelijk dichtbij het archeologische museum dus deze twee musea kun je goed met elkaar combineren.

Capodimonte Museum

Bovenop de Capodimonte heuvel vind je een prachtig museum in het oude koninklijke paleis. Omringd door een mooi park. Je kunt uren spenderen in capodimonte museum. Bewonder de beroemde Farnese kunstcollectie, één van de beroemde schilderijen van Caravaggio of bekijk al het moois van Raffaello. Klaar in het Museum? Ga dan naar de catacomben van San Gennaro!

Palazzo Reale

Je vindt het paleis aan de rand van Piazza del Plebiscito, het grootste plein van Napels. Alleen de grote marmeren trap bij binnenkomst van het paleis is al een bezoekje waard! Daarnaast kun je lekker dwalen door de kamers van het paleis en van kunst genieten.

Benieuwd naar openingstijden van verschillende museums in Napels? Wij schreven speciaal voor jou dit overzicht.

Ga ondergronds

Lees hier uitgebreide informatie over ondergronds Napels in de blog bezoek ondergronds Napels.
Onze aanraders zijn: de catacomben van San Gennaro, de catacomben van San Gaudioso en de Ipogeo dei Cristallini.

Napoli Sotterranea

Napoli Sotteranea is een complete wereld onder de grond, in het historische centrum op Piazza San Gaetano 68 vind je ruim een kilometer aan ondergrondse gangen en ruimtes op een diepte van 40m. Een stad die 2400 jaar oud is en afstamt uit de Grieks/Romeinse tijd.
Elke dag zijn er om 10:00/12:00/14:00/16:00/18:00 Engelstalige tours door de ondergrondse stad. Claustrofobisch? Dan niet doen!

La Neapolis Sotterrata

Wil je naar de echte oude Romeinse stad? Dat moet je een bezoek brengen aan La Neapolis Sotterrata. Onder het San Lorenzo Maggiore complex vindt je deze verborgen stad. Je ziet hier nog echt de oude Romeinse straten met de winkeltjes die aan deze straten gelegen waren. Zo kun je een bank zien, een wasserette, een trattorria en nog veel meer. Nadat je de winkels bekeken hebt kom je in de Romeinse ‘foodhallen’ terecht het macellum. Voor €9,- ben je binnen en kun je op eigen gelegenheid la neapolis sotterrata bezoeken of samen met gids tegen een meerprijs.

Galleria Borbonica

Ondergrondse gangen nog niet zat maar wil je meer zien? Dan zijn de Galleria Borbonica heel leuk. Je loopt hier rond in enorme tunnels die vol staan met in beslag genomen voertuigen zoals auto’s en motoren. Er ligt in één van de tunnels zelfs ook een vlot waarmee je door de tunnel drijft. De Galleria Borbonica zijn alleen geopend op vrijdag t/m zondag. Of voor privé tours door de weeks.

Catacomben van San Gennaro

De meest besproken persoon van de stad is San Gennaro. De beschermheilige van Napels. Je kunt zijn grafkelder bezoeken waar niet alleen hij gelegen heeft, maar ook nog vele andere heiligen begraven liggen. De catacomben van San Gennaro zijn een absolute DO in Napels.
En met je ticket van de Catacomben van San Gennaro kun je gratis de Catacomben van San Gaudiso in onze wijk Rione Sanità bezoeken! De tweede grootste catacomben van Napels.

Ontdek de kunst metrostations van Napels

Napels heeft één metrolijn die je zeker moet zien als je van hedendaagse kunst houdt. Deze metrolijn is Linea 1. Napels heeft namelijk een mooi netwerk van metrostations die er uit zien als musea. Een rit over deze lijn is zeker de moeite waard als je wilt ontsnappen aan de regen in Napels.

regenachtige dag in napels met toeristen met paraplu's

Niet op zoek naar culturele oplossingen voor een dag met regen?

Winkelen

Dan kan je in Napels ook goed shoppen, Via Toledo is de hoofdwinkelstraat in Napels, te vergelijken met de Kalverstraat van Amsterdam. Als je wat kleine winkeltjes en boetiekjes zoekt dan is Via Chiaia een echte aanrader en wil je echt geld uitgeven dan moet je naar Via dei Mille (de PC van Napels).  De Galleria Umberto is een overdekt winkelcentrum waar je ook heerlijk een kopje koffie kunt drinken om bij te komen van al het gewinkel.

Uitgebreid lunchen

Wat wij zelf graag doen als het regent in Napels is heel uitgebreid lunchen. Dat het eten hier heerlijk is wist je natuurlijk al dus maak hier gebruik van. Begin met een antipasto, gevolgd door een primo piatton (pasta), een secondo piatto (vlees of vis), bestel wat contori (bijgerechtjes), daarna een dolce (toetje) en sluit echt af met een caffe (koffie) of digestivo (likeur). Neem de tijd om lekker te tafelen en echt te genieten van alle smaken (boeiend dat het buiten regent). 

Volg een pizza workshop

Altijd al willen weten waarom de Napolitaanse pizza zo lekker smaakt? Leer het tijdens een regenachtige dag in Napels tijdens de pizza workshop. In twee uur tijd leer je meer over het deeg, de bereidingswijze, het kneden van het deeg, de ingrediënten etc. Zo ben jij in no-time een echte pizzaiolo (Napolitaanse pizzabakker). Na het maken van je eigen pizza kun je deze natuurlijk zelf op eten! Lees hier meer over de pizza workshop.

Boek een wandeltour

Weer of geen weer, wij stappen nog steeds vrolijk door de straten alleen met een paraplu in onze hand. Het maakt voor onze tours niet uit dat het regent, daar kunnen wij als Nederlanders wel tegen. De Napolitanen blijven liever binnen, zonde!  Dus boek een tour met een Nederlandstalige local in Napels (ons dus!)

Zie je wel? Napels is zo erg nog niet met regen!

napels met regen en Vesuvius op de achtergrond

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels