Napels met regen: wat kun je doen?

Je hebt zo naar je weekendje of week Napels uitgekeken en verlangd naar het mooie weer en nu regent het! Ontzettend balen natuurlijk, het liefst zouden wij ook elke dag Napels met zon hebben in plaats van Napels met regen. Maar de weersverwachting voor Napels blijft altijd lastig te voorspellen door de zee, de bergen en de vulkaan Vesuvius. Dus hier wat binnen activiteiten voor Napels met regen.

Napels bij regen

Napels blijft een fantastische stad waar je zelfs bij regen je goed kunt vermaken. Om het jou gemakkelijker te maken hebben wij hebben een aantal tips voor je om een regenachtige dag in Napels te overleven (met binnen activiteiten).

Ten eerste, zorg dat je een paraplu paraat hebt. Als het regent in Napels, regent het vaak ook keihard! Gelukkig kun je overal op straat een paraplu bemachtigen, we raden je wel aan om wat over de prijs te onderhandelen. De paraplu verkopers gooien er graag wat euro’s bovenop.

napels met regen en parapluverkopers op straat

Bezoek een Museum

Archeologische Museum van Napels
Het archeologische museum is een absolute aanrader. Wist je bijvoorbeeld dat in het MANN de beste/mooiste gevonden schatten uit Pompeii en Herculaneum bewaard worden? Daarnaast is dit ook het bekendste museum van de stad. Een top binnen activiteit als je het ons vraagt.

Museo Madre
Museo Madre is ook een groot favoriet van ons, het museum van de hedendaagse kunst. Elke keer weet dit museum ons weer te verrassen, de collectie wisselt vaak dus neem een kijkje op de website om te zien wat er op dit moment te vinden is.

Capodimonte Museum
Bovenop de Capodimonte heuvel vind je een prachtig museum in het voormalige koninklijke paleis. Omringt door een mooi park (niet fijn met regen!). Je kunt uren spenderen in capodimonte museum. Je vindt verschillende collecties onder anderen de Farnese kunstcollectie.
Klaar in het Museum? Ga dan naar de catacomben van San Gennaro!

Palazzo Reale
Je vindt het paleis aan de rand van Piazza del Plebiscito, het grootste plein van Napels. Alleen de grote marmeren trap bij binnenkomst van het paleis is al een bezoekje waard! Daarnaast kun je lekker dwalen door de kamers van het paleis en van kunst genieten.

Benieuwd naar openingstijden van verschillende museums in Napels? Wij schreven speciaal voor jou dit overzicht.

Ga ondergronds

Napoli Sotterranea
Een complete wereld onder de grond, in het historische centrum op Piazza San Gaetano 68 vind je ruim een kilometer aan ondergrondse gangen en ruimtes op een diepte van 40m. Een stad die 2400 jaar oud is en afstamt uit de Grieks/Romeinse tijd.
Elke dag zijn er om 10:00/12:00/14:00/16:00/18:00 Engelstalige tours door de ondergrondse stad. Claustrofobisch? Dan niet doen!

La Neapolis Sotterrata
Wil je naar de echte oude Romeinse stad? Dat moet je een bezoek brengen aan La Neapolis Sotterrata. Onder het San Lorenzo Maggiore complex vindt je deze verborgen stad. Je ziet hier nog echt de oude Romeinse straten met de winkeltjes die aan deze straten gelegen waren. Zo kun je een bank zien, een wasserette, een trattorria en nog veel meer. Nadat je de winkels bekeken hebt kom je in de Romeinse ‘foodhallen’ terecht het macellum. Voor €9,- ben je binnen en kun je op eigen gelegenheid la neapolis sotterrata bezoeken of samen met gids tegen een meerprijs.

Galleria Borbonica
Ondergrondse gangen nog niet zat maar wel toe aan iets actiefs? Dan is de Galleria Borbonica heel leuk. Je kunt hier klimmen en klauteren door de ondergrondse tunnels. Je moet hiervoor wel reserveren, dit kan via de website.

Catacomben van San Gennaro
De meest besproken persoon van de stad, San Gennaro. De beschermheilige van Napels, je kunt zijn grafkelder bezoeken waar niet alleen hij gelegen heeft, maar ook nog vele andere heiligen begraven liggen.  Een absolute DO in Napels.
En met je ticket van de Catacomben van San Gennaro kun je gratis de Catacomben van San Gaudiso in onze wijk Rione Sanità bezoeken! De tweede grootste catacomben van Napels.

Top binnen activiteiten volgens ons: De Catacomben van San Gennaro en Napoli Sotterranea.

Ontdek de kunst metrostations van Napels
Napels heeft één metrolijn die je zeker moet zien als je van hedendaagse kunst houdt, metrolijn 1 (linea 1). Napels heeft namelijk een mooi netwerk van metrostations want samen een soort museum vormt. Het kost niet veel maar is zeker de moeite waard als je wilt ontsnappen aan de regen in Napels.

regenachtige dag in napels met toeristen met paraplu's

Niet op zoek naar culturele oplossingen voor een dag met regen?

Ga winkelen

Dan kan je in Napels ook goed shoppen, Via Toledo is de hoofdwinkelstraat in Napels, te vergelijken met de Kalverstraat van Amsterdam. Als je wat kleine winkeltjes en boetiekjes zoekt dan is Via Chiaia een echte aanrader en wil je echt geld uitgeven dan moet je naar Via dei Mille (de PC van Napels). 

Ga uitgebreid lunchen

Wat wij zelf graag doen als het regent in Napels is heel uitgebreid lunchen. Dat het eten hier heerlijk is wist je natuurlijk al dus maak hier gebruik van. Begin met een antipasto, gevolgd door een primo piatton (pasta), een secondo piatto (vlees of vis), bestel wat contori (bijgerechtjes), daarna een dolce (toetje) en sluit echt af met een caffe (koffie) of digestivo (likeur). Neem de tijd om lekker te tafelen en echt te genieten van alle smaken (boeiend dat het buiten regent). 

Volg een pizza workshop

Altijd al willen weten waarom de Napolitaanse pizza zo lekker smaakt? Leer het tijdens een regenachtige dag in Napels tijdens de pizza workshop. In twee uur tijd leer je meer over het deeg, de bereidingswijze, het kneden van het deeg, de ingrediënten etc. Zo ben jij in no-time een echte pizzaiolo (Napolitaanse pizzabakker). Na het maken van je eigen pizza kun je deze natuurlijk zelf op eten! Lees hier meer over de pizza workshop.

Boek een wandeltour

Weer of geen weer, wij stappen nog steeds vrolijk door de straten alleen met een paraplu in onze hand. Het maakt voor onze tours niet uit dat het regent, daar kunnen wij als Nederlanders wel tegen. De Napolitanen blijven liever binnen, zonde!  Dus boek een tour met een Nederlandstalige local in Napels (ons dus!)

Zie je wel? Napels is zo erg nog niet met regen!

napels met regen en Vesuvius op de achtergrond

Waardeer dit artikel

Waardeer je de gratis informatie die wij je geven op onze site? Of wil je ons simpelweg steunen? Doe dan hier je donatie:

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.