Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Napels klimaat: hoe is het weer in Napels?

Napels wordt ook wel la città del sole (de stad van de zon) genoemd. Het klopt dat we hier in Napels veel zon en dus goed weer hebben. Maar toch is het niet altijd zonnig en hebben we ook maanden met minder goed weer. Ben je nieuwsgierig naar de weersverwachting in Napels in een bepaald seizoen of een bepaalde maand? Of wil je weten wat voor klimaat Napels heeft? Wil je weten wat de beste periode qua weer is om Napels te bezoeken? Lees dan snel verder.

Klimaat in Napels

Napels is de grootste stad in de mezzogiorno, het zuiden van Italië. Het heeft een mediterraans klimaat met warme, zonnige zomers en milde winters met regen. Het aantal zonnige dagen is het hele jaar door hoog. Zelfs in de winter zijn er veel zonnige dagen, waarop het soms zelfs al als lente voelt voor veel Nederlanders en Belgen. Een aangenaam klimaat dus in Napels.

Weersverwachting Napels voor de komende 14 dagen

Ben je in de komende 14 dagen in Napels? Wij hebben de actuele weersverwachting niet voor je, maar hieronder kun je onze adviezen per seizoen wel vinden. Voor de temperatuur en neerslagkans kun je hier de weersverwachting voor Napels in de komende 14 dagen vinden.

Napels weer in het voorjaar (maart, april, mei)

In het voorjaar arriveert het mooie weer in Napels vaak al vroeg. De regenbuien van de winter beginnen al minder te worden en er zijn veel zonnige dagen. In maart is de temperatuur gemiddeld 15°C, maar in april stijgt de temperatuur al richting 20°C. In mei ligt de gemiddelde temperatuur boven de 20°C en nemen sommige mensen al hun eerste duik in de zee en hebben we ook dagen van boven de 25°C. Wil je Napels tijdens Pasen of de meivakantie bezoeken? Hou er dan rekening mee dat je ook een jas meeneemt, voor in de avond of op dagen dat er een bui kan vallen.

Zomer in Napels (juni, juli, augustus)

In de maand juni is de zomer gearriveerd in Napels en kun je al heerlijk zwemmen in de zee of in het zwembad. De dagen zijn in deze maand ook het langst en de gemiddelde temperatuur ligt rond de 30°C. In juli is het nog net iets warmer en is de kans op regen bijna nihil. Het is de maand van het jaar met de meeste zon. Doordat Napels aan de zee ligt is het ondanks de hoge temperatuur toch nog aangenaam, door de wind van de kust. Augustus is de traditionele vakantiemaand in Italië en veel Napolitanen zoeken de eilanden en de kust op om te genieten van het warme weer: temperaturen boven de 34°C en volop zon. De maximale temperatuur in de zomer is in Napels ongeveer 38°C. 

Lees meer over zwemmen in Napels.

Najaar in Napels (september, oktober, november)

Ook in het najaar is het meestal goed vertoeven in Napels. September is een warme maand met nog steeds zomers weer en temperaturen boven de 24°C. Ook kun je in deze maand vaak nog zwemmen in de zee. Het is de beste maand om Napels te bezoeken als de zomer in Nederland of België erg tegen viel. In de maanden erna start de herfst, maar de temperatuur is in oktober vaak nog aangenaam (iets kouder, rond de 18/22°C graden) en er zijn nog veel zonnige dagen. De neerslagkans neemt wel toe, de maand november is namelijk de maand met gemiddeld de meeste neerslag. 

Winter in Napels (december, januari, februari)

Wil je Napels in de wintermaanden bezoeken? Je hebt ook in die maanden kans op heerlijk zonnige dagen. In december stijgt de temperatuur soms naar de 16°C en met de volle zon. Maar koelt het in de avond/nacht wel flink af. Houdt er in de winter wel rekening mee dat de kans op regen nog steeds hoog is. Januari is de koudste maand van het jaar met gemiddeld 10/13°C , vriezen doet het in Napels praktisch nooit. De koude wind zorgt er wel voor dat je ook op zonnige dagen een dikke jas aan moet. In februari stijgt de temperatuur al een klein beetje, maar houd ook hier rekening met frisse dagen en kans op regen. Al met al heeft Napels een prima klimaat en temperatuur.

Wat doen in Napels als het regent?

Als je toch een regenachtige dag hebt tijdens je verblijf hier in Napels, dan zijn er gelukkig nog genoeg leuke dingen om te doen. Wij schreven een blog met tips: wat kun je doen als het regent in Napels? Onze tours gaan ook met regenachtig weer meestal door.

Nederlandstalige gids in Napels

Ben je op zoek naar Nederlandstalige tours en activiteiten in Napels? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Wij zijn twee Nederlanders in Napels en kennen de stad als geen ander. Op deze pagina vind je een overzicht van al onze tours. Ga met ons mee en voel je een echte local in Napels.

Handig om te weten

Op zoek naar meer handige informatie om te weten naast het weer? Check dan deze website. Hier worden allerlei handige tips gegeven, kun je de Nationale feestdagen terugvinden , de alarmnummers maar ook meer informatie over de bezienswaardigheden van de stad.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels