Luxe restaurants in Napels

Napels zit vol met leuke kleine restaurants, trattoria’s en pizzeria’s… Slecht eten is in deze stad heel erg moeilijk. Maar waar moet je heen als je wilt eten in de meer exclusieve restaurants? Of op de plekken wilt zitten waar je romantisch zit wanneer je iets te vieren hebt? Wij hebben een aantal van de exclusieve parels in Napels op een rijtje gezet voor dit soort avonden. Lees snel meer over Luxe restaurants in Napels.

Ristorante Cicciotto – Marechiaro

Marechiaro is niet alleen een fantastische plek om te zwemmen in Napels, maar ook de plek waar je heerlijk aan zee kunt lunchen of dineren. Onze favoriet hier is Ristorante Cicciotto, waar afgelopen jaar het interieur helemaal vernieuwd is en het er nu heel gezellig uit ziet. Er hangt een beachy vibe met nette gedekte tafels en een uitzicht op de golf van Napels. De kaart bestaat voornamelijk uit visgerechten. De verse vis en kreeft kun je bij de ingang nog achter het glas zien zwemmen. Iris at hier haar lekkerste linguine alle vongole veraci.

Ristorante Cicciotto, Marechiaro, Napels
Ristorante Cicciotto – Marechiaro

Terrazza Calabritto – Chiaia

In het modedistrict Chiaia vind je over het algemeen vooral barretjes, maar je kunt hier ook erg goed eten. Bij Terrazza Calabritto aan Piazza Vittoria bijvoorbeeld. Hier zit je binnen op de eerste etage op een soort terras. De gerechten worden mooi geserveerd en je hebt er uitzicht op Piazza Vittoria en de zee die erachter ligt. Kleed je netjes aan als je hier voor het diner komt, anders wordt je misschien met gefronste wenkbrauwen aangekeken. Terrazza Calabritto is ook een goede optie voor wanneer het minder mooi of koud weer is.

luxe eten in napels
Terrazza Calabritto
bron foto: Facebookpagina Terrazza Calabritto

Transatlantico – Borgo Marinari

Naast het Castel Dell’Ovo vind je ristorante Transatlantico. Een rustige, klassieke en gezellige plek om te dineren. Je zit aan de kleine jachthaven Borgo Marinari bij het Castel dell’Ovo. Buiten aan tafel heb je  uitzicht op de boten of de Vesuvius. Je eet ook hier met name visgerechten. De pasta met kreeft is een absolute aanrader.

Restaurants Napels
Transatlantico
bron foto: Facebookpagina Transatlantico

Pino – Chiaia

Pino is een relatief nieuw restaurant met een elegante uitstraling. Je hebt er het gevoel in een binnentuin te zitten. De gerechten worden op prachtige wijze gepresenteerd en je kunt hier in alle rust dineren. Als je klaar met eten bent kun je om de hoek, in de Via Bisignano nog lekker drankjes doen. Je zit hier namelijk midden in het uitgaansgebied van de wijk Chiaia en om de hoek van de winkelstraat Via Dei Mille.

Luxe restaurants in Napels
Pino
bron foto: eigen website van Pino

Il Comandante – Haven

Op de tiende etage van het stijlvolle, moderne Romeo hotel vind je Il Comandante. Een restaurant met een Michelin ster. Chef Salvatore Bianco maakt van ieder gerecht een kunstwerk. Je hebt vanuit het restaurant een spectaculair uitzicht op de haven van Napels en de Vesuvius. Een aanrader is om het keuzemenu van de chef te nemen. Dit is echt een Lux restaurant in Napels.

Sterren restaurant napels
Il Comandante

Ben je op zoek naar cocktail barretjes? Lees dan het artikel 6 hele toffe barretjes in Napels.

Waardeer dit artikel

Waardeer je de gratis informatie die wij je geven op onze site? Of wil je ons simpelweg steunen? Doe dan hier je donatie:

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.