Luxe restaurants in Napels

Napels zit vol met leuke kleine restaurants en pizzeria’s… Slecht eten is in deze stad heel moeilijk. Maar waar moet je heen als je meer exclusief wilt eten? Of de plekken waar je romantisch zit? Wij hebben een aantal van de parels in Napels op een rijtje gezet. Speciaal voor dit soort avonden. Lees snel meer over luxe restaurants in Napels.

Ristorante Cicciotto – Marechiaro

Marechiaro is niet alleen een goede plek om te zwemmen in Napels. Het is ook een plek waar je heerlijk aan zee kunt eten. Onze favoriet hier is Ristorante Cicciotto. Het nieuwe interieur vinden we fantastisch. De net gedekte tafels hebben uitzicht op de golf van Napels. Op de kaart vind je veel gerechten van de zee. De verse vis en kreeft kun je bij de ingang achter het glas zien zwemmen.

Ristorante Cicciotto, Marechiaro, Napels
Restaurant Cicciotto in Marechiaro

Terrazza Calabritto – Chiaia

In de wijk Chiaia vind je vooral barretjes, maar je kunt hier ook goed eten. Bij Terrazza Calabritto aan Piazza Vittoria bijvoorbeeld. Hier zit je op de eerste etage aan een groot raam. De gerechten worden mooi geserveerd en je hebt er uitzicht op Piazza Vittoria. Maar ook op de zee die erachter ligt. Kleed je netjes aan als je hier komt, anders wordt je misschien vreemd aangekeken. Terrazza Calabritto is ook een goede optie met koud of slecht weer.

luxe eten in napels
Interieur van Terrazza Calabritto

Transatlantico – Borgo Marinari

Naast het Castel Dell’Ovo vind je Transatlantico. Een rustige, klassieke plek om te dineren. Je zit aan de kleine jachthaven Borgo Marinari. Buiten aan tafel heb je  uitzicht op de boten of de Vesuvius. Je eet hier vooral visgerechten. De pasta met kreeft is een echte aanrader.

Restaurants Napels
Transatlantico terras

Pino – Chiaia

Pino is een nieuw restaurant met een stijlvolle uitstraling. Het voelt alsof je in een binnentuin zit. De gerechten worden mooi gepresenteerd. En je kunt hier in alle rust eten. Als je klaar met eten bent kun je om de hoek nog lekker drankjes doen. Je zit hier namelijk midden in het uitgaansgebied van de wijk Chiaia. En om de hoek van winkelstraat Via Dei Mille.

Luxe restaurants in Napels
Interieur Pino

Il Comandante – Haven

Op de tiende etage van het moderne Romeo hotel vind je Il Comandante. Een restaurant met een Michelin ster. Chef Salvatore Bianco maakt van ieder gerecht kunst. Je kijkt er uit op de haven van Napels en de Vesuvius. Het keuzemenu van de chef is een aanrader. Dit is echt een luxe restaurant in Napels.

Sterren restaurant napels
Il Comandante

Ben je op zoek naar plekken om te drinken? Lees dan het artikel 5 hele toffe barretjes in Napels.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels. Klik hier voor de populairste Nederlandstalige tours in Napels!

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.