Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Kajakken in Napels

Je bent in Napels en wilt iets sportiefs doen… ga dan kajakken! Je kunt op verschillende plekken een kajak huren. Maar in deze blog delen we één van onze favoriete plekken. Bewonder de mooie stad en kustlijn van Napels vanaf het water.

Kajakken in de golf van Napels

Napels is de perfecte stad om vanaf het water te ontdekken. Voorbij de boulevard van Napels vind je Posillipo. Dit is een deel van de stad dat aan de golf van Napels ligt. In dit gebied vind je strandjes, andere plekken om te zonnen en verschillende locaties waar je kajaks kunt huren. Je kunt alleen in een kajak de zee op of met een groep mee gaan.

kajakken in napels

Wat zie je onderweg?

Tijdens het kajakken peddel je langs de Posillipo heuvel, langs oude Romeinse villa’s die je vanaf het water goed ziet. Maar je ziet niet alleen de Posillipo heuvel. Aan de overkant zie je de Vesuvius, het Sorrentijnse schiereiland en het eiland Capri. 

Andere bijzondere plekken die je passeert in je kajak zijn bijvoorbeeld Villa Rosebery, het zomerverblijf van de president van de Italiaanse republiek. Maar ook Marechiaro: een vissershaventje dat een populaire plek is voor Napolitaanse jongeren om te zwemmen. Jongeren springen hier van het dak van het oude Palazzo degli Spiriti in het water. Marechiaro is een leuke plek om even pauze te houden. Je kunt je kajak parkeren op de rotsen.

Wil je alleen zwemmen? Lees dan hier meer over zwemmen in Napels.

Kajakken golf van Napels

La Gaiola

Als je verder gaat dan Marechiaro bereik je een beschermd natuurgebied: het Parco Sommerso di Gaiola. Je ziet hier twee kleine eilandjes. Bovenop één van de eilandjes staat een oude villa. Deze villa is onbewoond, omdat het sinds de vorige eeuw bekend staat als een plek die ongeluk brengt. Veel oud-bewoners zijn volgens de Napolitanen op vreemde wijze gestorven. Het gebied rondom Gaiola is ook prachtig onder water. Neem dus je snorkel spullen mee om ook de wereld onder het wateroppervlak te ontdekken. 

Wil je hier aanmeren? Dat kan om de hoek bij de rotsen. Helaas kan het niet bij de villa’s zelf, omdat dit een beschermd natuurgebied is. Op de plek waar het wel mag heb je mooi uitzicht op de eilanden Procida, Ischia en het schiereiland Nisida. 

Hoe bereik je de kajak verhuur in Napels?

Je kunt vanaf de boulevard (Piazza Vittoria) bus nummer 140 nemen of een taxi vanuit de stad. Huur je kajak bijvoorbeeld bij Nautica Cafarelli aan de Via Ferdinando Russo 15. Of bij Kayak Napoli bij Baia delle Rocce Verdi. Hier hebben wij zelf goede ervaringen mee. Laatstgenoemde verhuurder heeft trouwens ook een locatie bij Bagno Sirena.

Prijzen kajak verhuur 2024

Je huurt in 2024 al een kajak vanaf €15 voor een eenpersoons kajak en vanaf €30 voor een tweepersoons kajak. Check de site of social media pagina van de verhuurder voor updates en eventuele afwijkende prijzen.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels