Kajakken in Napels

Je bent in Napels en wilt iets sportiefs doen… ga dan kajakken in Napels! Je kunt op verschillende plekken een kajak huren, maar in deze blog delen we één van onze favoriete plekken. Bewonder de mooie stad Napels en haar kustlijn vanuit een ander perspectief, vanaf het water.

Kajakken in de golf van Napels

Napels is de perfecte stad om vanaf het water te ontdekken. Voorbij de boulevard van Napels vind je Posillipo, een deel van de stad dat aan de golf van Napels ligt. In dit gebied vind je strandjes, andere plekken om te zonnen, maar ook verschillende locaties waar je kajaks kunt huren.  Je kunt alleen in een kajak de golf van Napels ontdekken of met een groep mee gaan. 

kajakken in napels

Wat zie je onderweg?

Tijdens het kajakken peddel je langs de Posillipo heuvel met haar oude Romeinse villa’s die vanaf het water goed te zien zijn. Maar je ziet niet alleen de Posillipo heuvel, maar aan de overkant ook de Vesuvius, het Sorrentijnse schiereiland en het eiland Capri. 

Andere bijzondere plekken die je passeert in je kajak zijn bijvoorbeeld Villa Rosebery, een zomerverblijf van de president van de Italiaanse republiek. Of Marechiaro, een vissershaventje dat vooral een hele populaire plek is voor Napolitaanse jongeren om te gaan zwemmen. Vanaf het water zie je de jongeren vanaf het dak van het oude Palazzo degli Spiriti in het water springen. Marechiaro is een leuke plek om even pauze te houden, je kunt je kajak even op de rotsen ‘parkeren’.

Lees hier meer over zwemmen in Napels.

Kajakken golf van Napels

La Gaiola

Als je verder gaat dan Marechiaro bereik je het Parco Sommerso di Gaiola, een beschermd natuurgebied. Je ziet hier twee kleine eilandjes, met bovenop één van de eilandjes een villa. Deze villa is onbewoond tegenwoordig, waarschijnlijk omdat het sinds de vorige eeuw bekend staat als een plek die ongeluk brengt. Vele oud-bewoners van de villa zijn volgens de overlevering op rare wijze overleden. Het gebied rondom Gaiola is onder water ook prachtig. Neem dus je snorkelspullen mee om ook de wereld onder het wateroppervlak te ontdekken. 

Je kan hier om de hoek ook weer even bij de rotsen op een mooie plek aanmeren. Niet bij de villa’s zelf, omdat dit een beschermd natuurgebied is. Daar heb je meteen mooi uitzicht op de eilanden Procida, Ischia en het schiereiland Nisida. 

Hoe bereik je de kajak verhuur in Napels?

Je kunt vanaf Piazza Vittoria bij de boulevard bus nummer 140 nemen of een taxi vanuit de stad. Huur je kajak bijvoorbeeld bij Nautica Cafarelli aan de Via Ferdinando Russo 15. Waar wij zelf goede ervaringen mee hebben.

Wat zijn de kosten 

De kosten  voor een halve dag zijn €20 voor een 2 persoons kajak of €10 voor een eenpersoons kajak. Je kunt op deze locatie ook een boot of sup huren. Reserveren is niet noodzakelijk bij Nautica Cafarelli, maar je kunt ze altijd even bellen: +393511644894.

Waardeer dit artikel

Waardeer je de gratis informatie die wij je geven op onze site? Of wil je ons simpelweg steunen? Doe dan hier je donatie:

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.