Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Het Pad van de Goden

Het Pad van de Goden (Il Sentiero degli Dei) is een beroemde wandeling aan de Amalfikust bij Napels. Een wandeling met adembenemende uitzichten. Het is een wandelroute die je eigenlijk niet mag missen tijdens je bezoek aan de Amalfikust. Deze wandeling heet natuurlijk niet voor niets het Pad van de Goden.. Je zult je ogen uit kijken tijdens je wandeling over dit pad.

Positano, aan het eind van het pad van de goden
Positano, aan het eind van de wandeling

Het Pad van de Goden lopen

Duur van de wandeling

Het lopen van het Pad van de Goden duurt ongeveer drie uur. De afstand die je aflegt is bijna 10 kilometer.

Bereikbaarheid en startpunt

Het startpunt van het Pad van de Goden is Piazza Paolo Capasso in het plaatsje Bomerano. Je kunt op verschillende plekken in Bomerano de auto parkeren. Maar je kunt hier ook met de bus komen. Vanaf het plein in Bomerano volg je eenvoudig de bordjes met ‘Sentiero Degli Dei’.

Verschillende routes

De wandeling die je in Bomerano start ‘eindigt’ in Nocelle. Vanaf hier heb je meerdere opties om de wandeling voort te zetten tot helemaal beneden in Positano. Wil je niet verder? Dan kun je vanaf hier de bus pakken naar Positano. Je kunt nog iets verder doorlopen naar Montepertuso en vanaf daar naar Positano te lopen. Of je kunt er voor kiezen om bijna tweeduizend traptreden naar beneden te nemen. Je komt dan in het dorpje Arienzo uit en kunt hier dan meteen een duik in de zee nemen. Of de bus pakken vanaf de SS163!  Wij kozen voor de laatste optie, om terug te keren naar de auto.

Het Pad van de Goden
Het Pad van de Goden

Wat zie je tijdens het lopen van Het Pad van de Goden?

Het Pad van de Goden is een relatief makkelijke wandeling. Je loopt over goed onderhouden paden, maar zult af en toe wel moeten klimmen op rotsen. Onderweg loop je langs afgronden en door bos met aangename schaduw. Verder kom je heel veel mooie uitzichtpunten tegen. Met helder weer zie je bijvoorbeeld het eiland Capri goed liggen. En ook zie je de eilandjes Li Galli en Positano in de verte. Dit zijn de absolute parels, maar ook de rotspartijen en het oneindige zeezicht zijn prachtig. Onderweg zul je hoogstwaarschijnlijk ook geitjes tegenkomen of boeren op hun ezels. Verder zie je wijnranken, citroenbomen, olijfbomen, vijgenbomen en grotten.

Joël & Iris van Ontdek Napels
Joël & Iris van Ontdek Napels

Pauze in Nocelle

Als je bijna klaar bent met de wandeling kun je even op adem komen in het dorpje Nocelle. Hier op het pleintje staat een kraampje waar ze verkoelende granita verkopen: schaafijs met verse citroen uit de regio. Vanaf het pleintje heb je nog steeds een mooi uitzicht en zie je in de verte Positano liggen. Vul hier ook nog even je flesje water bij de kraan en je bent klaar voor het laatste deel van de wandeling. 

De Piazza in Nocelle
Het pleintje in Nocelle
Granita in Nocelle
Granita in Nocelle

Wil je liever een andere wandeling doen langs mooie watervallen? Check dan de pagina wandeling door de Valle delle ferriere

Praktische informatie

  • Begin je wandeling vanaf het dorpje Bomerano volg dan de bordjes ‘Sentiero degli Dei’.
  • Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Een panino met prosciutto en fior di latte kaas bijvoorbeeld (het gebied staat bekend om de fior di latte).
  • Draag wandelschoenen of andere zeer comfortabele schoenen met een goed profiel.
  • Zorg dat je in goede conditie verkeerd.
  • Neem de SITA bus terug of een taxi (tip: deel de taxi met andere wandelaars).

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels