Het Pad van de Goden

Het Pad van de Goden ( Il Sentiero degli Dei) is een geweldige wandeling aan de Amalfikust bij Napels. Een wandeling met adembenemende uitzichten en een route die je eigenlijk niet mag missen tijdens je bezoek aan de Amalfikust. De wandeling heet natuurlijk niet voor niets het pad van de goden.. Je zult zeker versteld staan als je dit pad loopt.

Positano, aan het eind van het pad van de goden
Positano, aan het eind van de wandeling

Het Pad van de Goden lopen

De wandeling duurt ongeveer drie uur en heeft een afstand van bijna 10 kilometer. Het startpunt van het Pad van de Goden is Piazza Paolo Capasso in het plaatsje Bomerano. Je kunt op verschillende plekken in Bomerano de auto parkeren. Maar je kunt hier ook met de bus komen. Vanaf het plein in Bomerano volg je eenvoudig de bordjes met ‘Sentiero Degli Dei’. De wandeling ‘eindigt’ in Nocelle. Vanaf hier heb je meerdere opties om de wandeling voort te zetten tot helemaal beneden in Positano. Wil je niet verder? Dan kun je vanaf hier de bus pakken naar Positano. Je kunt nog iets verder doorlopen naar Montepertuso en vanaf daar naar Positano te lopen. Of je kunt er voor kiezen om bijna tweeduizend traptreden naar beneden te nemen. Je komt dan in het dorpje Arienzo uit en kunt hier dan meteen een duik in de zee nemen. Of de bus pakken vanaf de SS163!  Wij kozen voor de laatste optie, om terug te keren naar de auto.

Het Pad van de Goden
Het Pad van de Goden

Wat zie je tijdens het lopen van Het Pad van de Goden?

Het Pad van de Goden is een relatief makkelijke wandeling over goed onderhouden paden, maar je zult af en toe ook moeten klimmen op rotsen. Onderweg loop je langs afgronden en door het bos met aangename schaduw. Verder kom je vooral heel veel mooie uitzichtpunten tegen. Zo zie je met helder weer het eiland Capri goed liggen en I Faraglioni. De eilandjes Li Galli en Positano zie je in de verte schitteren. Dit zijn de absolute parels, maar ook de rotspartijen en het oneindige zeezicht is prachtig om te zien. Onderweg zul je hoogstwaarschijnlijk ook geitjes tegenkomen of boeren op hun ezels. Verder zie je wijnranken, citroenbomen, olijfbomen, vijgenbomen en grotten.

Joël & Iris van Ontdek Napels
Joël & Iris van Ontdek Napels

Pauze in Nocelle

Als je bijna klaar bent met de wandeling kun je even op adem komen in het dorpje Nocelle. Hier op de piazza staat een kraampje waar ze heerlijk verfrissende granita verkopen: schaafijs met verse citroen uit de regio. Vanaf de piazza heb je natuurlijk nog steeds een mooi uitzicht en zie je in de verte Positano liggen. Vul hier ook nog even je flesje water bij de kraan en je bent ready to go voor het laatste deel van de wandeling. 

De Piazza in Nocelle
De Piazza in Nocelle
Granita in Nocelle
Granita in Nocelle

Liever een andere wandeling doen langs heel mooie watervallen? Check dan de pagina wandeling door de Valle delle ferriere

Praktische informatie

  • Begin je wandeling vanaf het dorpje Bomerano volg dan de bordjes ‘Sentiero degli Dei’.
  • Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Een panino met prosciutto en fior di latte kaas bijvoorbeeld (het gebied staat bekend om de fior di latte).
  • Draag wandelschoenen of andere zeer comfortabele schoenen met een goed profiel.
  • Zorg dat je in goede conditie verkeerd.
  • Neem de SITA bus terug of een taxi (tip: deel de taxi met andere wandelaars).

Waardeer dit artikel

Waardeer je de gratis informatie die wij je geven op onze site? Of wil je ons simpelweg steunen? Doe dan hier je donatie:

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.