Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels

Wandeling door de Valle delle Ferriere

De Amalfikust is niet alleen maar baaitjes en prachtige dorpjes zoals Positano, Ravello en Amalfi. Het heeft ook geweldige wandelpaden landinwaarts. Wij liepen door de Valle delle Ferriere en doen jou graag verslag, zodat jij deze wandeling ook gemakkelijk zelf kunt maken wanneer je hier bent.

Wandeling door de Valle delle Ferriere
Een van de watervallen bij Valle delle Ferriere

Wandelen vanaf of naar Amalfi

De wandeling begint of eindigt (net hoe je de wandeling wil maken) in de hoofdstraat van het dorpje Amalfi. Als je vanaf de zee deze straat blijft volgen naar achteren, dan loop je automatisch de vallei in. Wij kozen er echter voor om naar beneden te lopen in plaats van naar boven. De meest relaxte manier om deze wandeling te maken is door te beginnen in het dorpje Pontone. Dit is vlakbij de dorpjes Scala en Ravello. Hier parkeer je de auto in het dorpje Pontone of je neemt hier de bus naartoe vanuit Amalfi. Vervolgens volg je de bordjes Valle delle Ferriere. Heel gemakkelijk dus.

Het paradijs Valle delle Ferriere
Het paradijs Valle delle Ferriere

De wandeling 

De wandeling is werkelijk waar geweldig! Terwijl je door de vallei loopt, waan je je door de stilte en al het groen even in een paradijs. Je loopt langs het riviertje Canneto waar je verschillende waterbronnen, beekjes en kleine watervallen tegen komt. Maar het draait allemaal om de grote waterval die je zult vinden in het natuurreservaat: de Cascata del Canneto. Om hier te komen volg je eerst de bordjes Amalfi totdat je bordjes ziet naar Riserva N.O. Je loopt dan nog een half uurtje om, maar dit is zeker de moeite waard! Als je het laatste stuk bereikt hebt, zul je begrijpen waarom… een 25 meter hoge waterval. Dit is echter nog niet alles, want naast de cascata vind je nog een kleinere met mos bedekte rots waar water uit stroomt en drupt. Je kunt hier een mooie regenboog door het water zien als de zon er op schijnt. 

Om weer terug op de route te komen volg je de bordjes Amalfi.. Onderweg zul je beloond worden met mooie vergezichten en nog een aantal watervallen. Om vervolgens te eindigen in het dorpje Amalfi.

de Cascata del Canneto, Valle delle ferriere
de Cascata del Canneto

Praktische informatie

  • Begin je wandeling vanaf het dorpje Pontone volg dan de bordjes ‘Valle delle Ferierre’
  • Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Je komt namelijk onderweg pas aan het einde iets tegen waar je iets kunt kopen.
  • Draag wandelschoenen of andere zeer comfortabele schoenen met een goed profiel.
  • Zorg dat je in goede conditie verkeerd.
  • Check de website van Valle delle Ferriere voor ticketprijzen en meer info.

Check ook deze prachtige wandeling bij de amalfikust of wandel het Pad van de Goden.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels