Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels

5 hele toffe barretjes in Napels

Napels zit vol met plekjes waar je lekker een aperitivo kunt doen. Maar zoek jij voor je vakantie of stedentrip ook altijd speciale plekken om een drankje te doen? Dan maken wij het je heel makkelijk! Eerder schreven we al een artikel over uitgaan in Napels. Maar nu hebben we een aantal toffe barretjes in Napels voor je op een rijtje gezet. Die ook heel erg geschikt voor Instagram zijn. Dus houd je van cocktails, prosecco of een goed wijntje? Dan is deze lijst perfect voor jou!

Bar Jolie Napels Champagneria
Jolie Champagneria

Noa Worldwide Tasting

In de wijk Chiaia vind je NOA. Een cocktailbar die sinds 2021 geopend is. De bar heeft een mooi strak interieur, lekkere cocktails op de kaart en een intieme sfeer. De bar bevindt zich midden in de meest luxe winkelstraat van Napels. Naast winkels van Gucci, Prada en Louis Vuitton. Ga je hier iets drinken? Draag dan natuurlijk geen korte spijkerbroek of teenslippers..
Adres: Via Filangieri 16c, Napels

Jolie Champagneria

Net om de hoek van de boulevard van Napels vind je Jolie Champagneria. Een gloednieuwe champagnebar. Je kunt hier binnen en buiten genieten van een glas… champagne. Volgens de eigenaren vind je hier: een luxe ervaring vergezeld door de beste champagne ter wereld. Ideaal te combineren met een romantische wandeling over de mooie boulevard.
Adres: Via Palepoli 14/16/18, Napels

Archivio Storico

Boven in de stad ligt de wijk Vomero. Hier vind je Archivio Storico. Deze bar is een eerbetoon aan het oude, koninklijke Napels. En je waant je hier even als een koningin of koning. Het is een unieke bar, totaal anders dan de meeste barretjes in Napels. Het is er altijd druk en gezellig. Want in deze bar komen vooral Napolitanen. Zin om wat te eten? Dat kan hier ook.
Adres: Via Alessandro Scarlatti 30, Napels

Archivio Storico Bar Napels
Archivio Storico

Cisterna Cafè & Bistrot

Vlakbij Piazza Dante, in het historisch centrum van de stad vind je Cisterna Cafè. Een plek die onder lokale mensen en toeristen populair is. Bij mooi weer kun je op het terras zitten en bij minder mooi weer binnen. Het is een heerlijke plek die smaakvol is ingericht. Je kunt hier terecht voor een aperitivo, diner en lunch. Of gewoon voor een wijntje of koffie.
Adres: Via Cisterna dell’Olio 6A, Napels

L’Antiquario Napoli

Op 100 meter van de boulevard vind je L’Antiquario. Een van de beste cocktailbars van Napels. Deze plek is lastig, maar niet onmogelijk om te vinden. Je moet alleen even op de juiste plek aan bellen om binnen gelaten te worden. In deze zeer stijlvolle en super sfeervolle cocktailbar kun je direct aan de bar zitten of op een van de luxe banken. Je zult hier absoluut een goede ervaring hebben!
Adres: Via Vannella Gaetani 2, Napels

Cocktailbar Napels
L’Antiquario Napoli

Graziani Bistrot

Op Piazza Dante, naast sapjesbar Don Alfredo vind je Graziani Bistrot. Een sfeervolle bistro en wijnbar. De Graziani familie zijn typografen, maar een deel van de oude werkplaats is nu omgebouwd tot een horecagelegenheid. Aan de achterkant vind je nog steeds de werkplaats. Binnen in de bar zie je nog steeds terug waar de familie beroemd mee werd. Overal zie je oude stempels en onderdelen van de oude werkplaats. Het is er nog net zo sfeervol! Buiten kun je op het terras plaatsnemen. En het grote pluspunt is dat je hier ook goed kunt eten! Niet de typische Napolitaanse kaart, maar moderne gerechten.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels. 

Nederlandse tours in Napels