Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Locals aan het woord: Ciro Poppella

In onze wijk Rione Sanita zijn er uiteraard veel mensen die wij kennen. En sommigen daarvan kun jij ook tegen komen wanneer je in Napels bent! Bijvoorbeeld tijdens onze Rione Sanita Tour. Of als je alleen in onze wijk ronddwaalt. Een persoon die je dan waarschijnlijk tegen zult komen is Ciro Poppella. Hij is de uitvinder van de fiocco di neve, een soesje dat inmiddels in heel Italië beroemd is. Wij dronken een kopje koffie met Ciro in de zon en stelden hem een paar vragen. Hier is weer een nieuwe ‘Locals aan het woord’! Dit interview is in 2020 gemaakt.

Naam: Ciro Poppella
Website: pasticceriapoppella.com
Favoriete plek in de stad: de volksbuurten van Napels

Wie ben je en wat doe je in Napels?
Ik ben Ciro Poppella. Ik ben een banketbakker uit de mooiste buurt van Napels, Sanità. Hier heb ik mijn banketbakkerij waar veel mensen van hier uit de buurt werken. En we hebben inmiddels drie verkooppunten in de stad [Sanità, Piazza Cavour en Via Santa Brigida].

De banketbakkerij in Rione Sanita
De banketbakkerij van Ciro Poppella in Rione Sanita

Waarom moeten mensen deze buurt bezoeken als ze in Napels zijn?
Mensen die naar Napels komen moeten als je het mij vraagt heel Napels bezoeken. Maar onze wijk is een heel culturele plek. Je vindt hier veel lekker eten zoals de goede pizzeria’s en andere eettentjes die we hier hebben. En natuurlijk de fiocco di neve van ons. Maar daarnaast zijn er in Sanità ook de catacomben, het cimitero delle fontanelle en mooie kerken. En de mensen die laten zien hoe mooi deze buurt is, zoals padre Antonio Loffredo, Gaetano Balestra en de andere jongeren van La Paranza.

Ciro Poppella
Ciro samen met zijn beroemde fiocchi di neve op de foto

Wat maakt Napels uniek volgens jou?
In Italië is Napels een unieke plek als je het mij vraagt. Kijk naar vandaag. De zon schijnt en het lijkt alsof er [in tijden van COVID-19] niets aan de hand is. We hebben hier de zee, mensen met een groot hart en enorme gastvrijheid. Er zijn zoveel dingen die Napels zo mooi maken vind ik. Ik kan wel zeggen dat Napels de mooiste stad op aarde is, maar dat zeggen alle andere mensen die jullie spreken vast ook haha.

Wat is je favoriete plek in de stad?
Mijn favoriete plekken zijn de volksbuurten, zoals Quartieri Spagnoli, Forcella en Sanità. Omdat je op die plekken de ziel van de stad het beste voelt. Natuurlijk is de boulevard ook mooi, maar om een foto te maken en basta. De mooiste plekken om te bezoeken hier in Napels zijn de buurten met hun bewoners.

Iris, joel en Ciro samen op de foto
Samen met Ciro op de foto

Hoe ken je ons?
Dat jullie hier naar Napels zijn gekomen vind ik gewaagd, want Napels is niet makkelijk. Jullie hebben veel toeristen naar Sanità gebracht en zo hebben we elkaar eigenlijk leren kennen. Het is jullie gelukt om hier positieve dingen te doen en jullie houden van deze stad zoals een Napolitaan ervan houdt.

Wil je de fiocco di neve van Ciro Poppella proeven tijdens je bezoek aan Napels? Kom dan naar Rione Sanita of bezoek een van zijn andere filialen.

de fiocco di neve
De beroemde fiocco di neve in klassieke, choclade en pistache smaak.Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels