Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels

Ischia, het groene eiland

Ischia is één van de drie eilanden in de golf van Napels. Als je het ons vraagt is Ischia het mooiste eiland om te bezoeken als je de tijd hebt. Ischia is relatief groot (46 vierkante kilometer) en je hebt een aantal dagen nodig om het eiland echt te ontdekken. In tegenstelling tot Capri en Procida. Die zijn prima voor één dag. Wij laten je in deze blog kennis maken met een aantal groene plekken op Ischia, het groene eiland . 

Het groene eiland

Het eiland Ischia wordt ook wel Isola Verde genoemd: het Groene Eiland. Dit komt door de flora en fauna op het eiland. Het is onder andere daarom al jaren een populaire vakantiebestemming. En niet alleen voor buitenlanders. Ook Napolitanen brengen hun zomervakantie graag op Ischia door. Lees hier 10 tips voor het eiland Ischia.

Sant'Angelo Ischia
Sant’Angelo Ischia

Vulkanisch eiland Ischia

Ischia is een vulkanisch eiland. Het is onderdeel van een complex systeem van breuken tussen de vulkaan Vesuvius en het vulkanische gebied Campi Flegrei. 

Monte Epomeo

Op het eiland vind je de berg Monte Epomeo. Dit is het hoogste punt van het eiland met een hoogte van 789 meter. Deze berg kun je ook beklimmen. Als je Monte Epomeo beklimt kun je het beste beginnen bij ‘Miscillo Sapori’ en daar omhoog lopen. Op de top wordt je beloond met een waanzinnig uitzicht. Over het eiland en de omgeving. Boven op de berg is het traditie om konijn te eten. Dit kun je doen bij trattoria La Grotta da Fiore. Het is een delicatesse van het eiland Ischia. Verder zijn er tientallen andere wandelingen die je kunt maken op de groene berg. Is wandelen niet jouw ding? Dan zijn er ook wijngaarden op Ischia waar je een bezoek aan kunt brengen.

Iris en Joel bovenop Monte Epomeo
Iris en Joel bovenop Monte Epomeo

De termen van Ischia

Ischia is erg beroemd om haar thermale bronnen. Door de vulkanische oorsprong van het eiland vind je er ruim 100 warmwaterbronnen. De perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte. Enom heerlijk te genieten. Er zijn meerdere spa’s, kuuroorden en baden die je kunt bezoeken. Maar dit zijn de drie beste spa’s:
Poseidon
Negombo
Castiglioni
We raden je aan om minimaal 1 dag in de spa door te brengen. De termen staan ook bekend om hun heilzame werking. 

Wil je gratis genieten van een thermaal bad? Dan kun je een bezoekje brengen aan La Baia di Sorgeto. Dit is een baai met heerlijk warm zeewater. Pas wel op, want op sommige plekken is de zee namelijk kokend heet. Je komt hier door een lange trap van meer dan 300 treden af te dalen. De plek is ook erg populair onder de lokale mensen. 

La Baia di Sorgeto
La Baia di Sorgeto

Giardini La Mortella 

La Mortella is een prachtige subtropische tuin. Het is één van de beroemdste botanische tuinen ter wereld. Waan je even in een paradijs vol met palmbomen, citrusbomen en mooie bloemen en planten. Verder vind je er fonteinen, tempels en watervalletjes. De tuin is aangelegd in 1959. En is vormgegeven door de Argentijnse Susana Walton en landschapsarchitect Russell Page. Een bezoekje aan de tuin zal je versteld doen staan. Het is het groenste plekje van het eiland. 

 La Mortella Tuin op Ischia
La Mortella Tuin op Ischia

Naar het strand

Ischia heeft ontelbare plekken waar je naar het strand kunt gaan en waar je kunt zwemmen in de zee. Maar Maronti heeft een heerlijk zandstrand met ligbedden, restaurantjes en barretjes. Ook kun je op de volgende plekken fijn zwemmen: Spiaggia della Chiaia, Spiaggia arenile di San Francesco of bij Bagno Teresa in Citara. Bij deze stranden kun je ook genieten van de ondergaande zon. Een beter einde aan je stranddag bestaat er niet toch?

Waar wacht je nog op ontdek Ischia, het groene eiland.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels