kasteel Ischia

Castello Aragonese op Ischia

Op het eiland Ischia bij Napels vind je een grote vulkanische rots met daarop een kasteel. Het Castello Aragonese. Leer meer over dit bijzondere kasteel in deze blog. Ben je op zoek naar meer tips voor Ischia? Lees dan hier onze blog over Ischia.

De geschiedenis van het kasteel

Castello Aragonese is een van de oudste historische monumenten van Ischia. Het is ongeveer 2500 jaar oud. Hiero, een heerser van Syracuse bouwde het kasteel in 474 voor Christus. Hij noemde het kasteel ‘Castrum Gironis’ vanwege de ronde muren. De huidige naam van het kasteel komt van de koninklijke familie Aragonese.

De familie Aragonese verbouwde en restaureerde het kasteel in de 15de eeuw. Met name om de inwoners te beschermen voor aanvallen van buitenaf. Het was Koning Alfons V van Aragon die de rots met een stenen loopbrug verbond aan het eiland. Dit gebeurde in het jaar 1441.

Later in 1809 bestormden Britse troepen het eiland en verwoestten ze bijna alles.  Het kasteel lag het er een lange tijd verlaten bij. Maar uiteindelijk werd het kasteel in 1912 privé eigendom van advocaat Nicola Ernesto Mattera. Hij ging er wonen en begon aan een lang traject van restauraties van de ruïnes en verwaarloosde ruimtes. Na het overlijden Nicola Mattera gaan zijn kinderen Gabriele en Antonio door. Vol passie wijden zij hun levens aan de restauratie van alle panden en wegen op het rotseiland. Tussen 1965 en 2003 werd het kasteel echt herboren. En kon het ook eindelijk voor een groot deel geopend worden voor het publiek. Waar je vandaag de dag door 25 eeuwen aan geschiedenis heen loopt.

Iris wandelend door Castello Aragonese op Ischia
Iris wandelend door Castello Aragonese op Ischia

Castello Aragonese bezoeken (prijzen 2024)

Je kunt Castello Aragonese op Ischia dagelijks bezoeken van 9 uur ‘s ochtends tot de zon onder gaat. Entree kost €12 voor volwassenen. Kinderen van 0 t/m 9 jaar mogen gratis naar binnen. En kinderen tussen de 10 en 18 jaar betalen €6. Studenten tussen de 19 en 26 jaar betalen €10 entree. Bekijk voor meer informatie de officiële site van Castello Aragonese.

Wat kun je verwachten?

Een prachtig monument waar je een route van 2 km kunt wandelen. Langs kerken, gevangenissen, kloosters, tuinen en uitzichtpunten. Je moet wel veel trappen moeten lopen dus draag goede schoenen. Als je de route helemaal volgt ben je ongeveer 1,5 uur aan het wandelen. Het grootste deel van je bezoek is buiten, maar er zijn een aantal punten waar je ook naar binnen kunt. 

Castello Aragonese
Castello Aragonese

Hoe bereik ik Castello Aragonese?

Het kasteel ligt in de plaats Ischia Ponte. Je kunt vanaf de haven van Ischia naar het kasteel met de bus, taxi of lopend. Neem bus 7 vanaf de haven naar Ischia Ponte. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Als je lopend gaat ben je een half uurtje onderweg. Ischia Ponte is ook een leuke uitvalsbasis als je langer op het eiland wilt verblijven. Kom je vanuit Napels? Dan neem je vanuit de haven eerst de boot naar Ischia Porto.

Op zoek naar meer tips voor het eiland Ischia? Lees dan zeker ook deze blog met tips voor Ischia.

Joel bij de kasteelmuren
Joel bij de kasteelmuur

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels. Klik hier voor de populairste Nederlandstalige tours in Napels!

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.