Monte solaro Capri

Monte Solaro op Capri bezoeken

Wist je dat Capri heel mooie uitzichtpunten heeft? Één van de mooiste uitzichtpunten vind je bovenop de berg Monte Solaro. Deze berg heeft een hoogte van 589 meter boven zee. Daarmee is het het hoogste punt van Capri. Met helder weer heb je een fantastisch uitzicht op het eiland zelf. Maar ook op de eilanden Ischia en Procida. Verder zie je Napels, Sorrento en de Amalfikust. Ben je benieuwd hoe je Monte Solaro kunt bezoeken? Lees dan snel verder.

Monte Solaro vanaf zee gezien
Monte Solaro vanaf zee gezien

Hoe bereik je Monte Solaro?

Ben je nog niet op Capri als je dit leest? Lees dan eerst hoe je Capri bereikt. De makkelijkste manier om de top te bereiken is met de stoeltjeslift. Deze heet la seggiovia en vind je in het dorp Anacapri. Deze stoeltjeslift brengt je vanaf Piazza Vittoria in twaalf minuten naar de top. Anacapri bereik je gemakkelijk met de bus vanaf de haven Marina Grande. Vanaf hier loop je de kleine trap op naar de stoeltjeslift. Je kunt de berg ook omhoog lopen, maar dit raden we je niet aan. Naar beneden lopen is wel leuk!

Over Monte Solaro

Monte Solaro wordt door de locals op Capri ook wel ‘Acchiappanuvole’ genoemd. Dit betekent wolkenvanger. De top heeft vaak namelijk een kroon van wolken om zich heen hangen. Dit komt door het temperatuurverschil van het eiland, de zee en de berg. De wolken zie je vooral wanneer de zon op komt en in de avond. En in de herfst zijn de wolken de hele dag meer aanwezig. Let op: met veel bewolking is je uitzicht natuurlijk slecht.

De vallei van Cetrella

Bovenop Monte Solaro vind je naast het prachtige uitzicht ook de vallei van Cetrella. Deze vallei staat vol met struiken waar jeneverbessen aan groeien. Ook zie je Eremo di Santa Maria a Cetrella, een Franciscaanse kapel uit de 14de eeuw. Plus het Castello Barbarossa, een middeleeuwse ruïne. Deze is vernoemd naar de Ottomaanse admiraal Hayreddin Barbarossa.

Uitzicht vanaf Monte Solaro
Uitzicht vanaf Monte Solaro

Openingstijden en prijzen stoeltjeslift Monte Solaro

Openingstijden

De stoeltjeslift is elke dag open vanaf 09:30 uur. En sluit van mei t/m oktober om 17:00 uur. In maart en april
sluiten ze om 16:00 uur. En van november t/m februari sluit de stoeltjeslift om 15:30 uur.
Openingstijden kunnen veranderen. Met slecht weer blijft de lift gesloten. Check deze website voor meer informatie.

Prijzen

Een retour kost €14. Een enkeltje kost €11. Kinderen onder de 7 jaar mogen gratis mee op de schoot van hun ouders. Vanaf 7 jaar mogen kinderen alleen in een stoeltje.

De stoeltjeslift op Capri
De stoeltjeslift op Capri
Bron: lemozionediunviaggio.it

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels. Klik hier voor de populairste Nederlandstalige tours in Napels!

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.