Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels

De leukste markten van Napels

Vind jij het ook altijd zo leuk om naar marktjes te gaan tijdens je vakantie of stedentrip? Dan hebben wij goed nieuws. Wij hebben de leukste markten van Napels voor je op een rijtje gezet, zo heb jij altijd wat te doen in Napels.

Naast mooie bezienswaardigheden in Napels zoals de Galleria Umberto, Piazza del Plebiscito en Castel dell’Ovo is een markt bezoeken ook een echte bezienswaardigheid. Snuif de Napolitaanse cultuur en gezelligheid op.

de leukste markten van napels

Mercato Borgo dei Vergini

Een bezoek aan de wijk Rione Sanita is sowieso een goed idee tijdens je weekendje weg in Napels. De markt mercato Borgo dei Vergini is een levendige kleine markt die al sinds 1500 op dezelfde plek in de wijk gehouden wordt. Een markt met groente, fruit, vis en kleding. Je kunt bij La Bottega Del Vino een lekker wijntje bestellen om de markt vanaf het terras te bewonderen. Vergeet ook niet om Palazzo dello Spagnolo even in te lopen.

Ga mee op een Nederlandstalige tour door Rione Sanita met ons!

Borgo dei Vergini markt in Rione Sanita

Mercato Pignasecca

De oudste markt van Napels is de Pignasecca markt. Ooit begon deze markt als een echte vismarkt maar naast de vele visboeren kun je vandaag de dag van alles op deze markt vinden. De markt loopt vanaf Piazza Carita naar de Funicolare van Montesanto. Dus deze markt is heel goed te combineren met andere bezienswaardigheden in het centrum van Napels.

Mercato di Sant’Anna

Vernoemt naar de moeder van de heilige maagd Maria, Sant Anna. Deze markt begint bij Piazza di S. Anna a Capuana en loopt door verschillende straatjes. Het is een grote, levendige en echt lokale markt. Op deze markt zul je weinig toeristen tegenkomen en veel illegale sigaretten handelaren. In de zomer spannen ze doeken over de straten zodat het niet te heet wordt tijdens het winkelen. Wil je graag in je B&B koken? Dan is dit de plek waar je boodschappen moet doen.

Mercato di Sant’Anna

Mercato di Porta Nolana

Een markt van een heel ander kaliber maar erg leuk om te bezoeken is de Mercato di Porta Nolana. Je vindt deze markt vlakbij het centraal station. Op deze markt kun je veel namaak schoenen, tassen en zonnebrillen kopen. Daarnaast is er veel groente, fruit en vis te koop. Let wel goed op je spullen rondom en op de markt. Maar absoluut een hele leuke lokale markt om over heen te lopen.

markt in napels
Mercato di Porta Nolana
de leukste markten van Napels, Porta Nolana
Porta Nolana

Mercato di Posillipo 

Een markt iets verder verwijderd van het stadscentrum van Napels is de markt in de wijk Posillipo. Dit is de wijk waar je tegenaan kijkt als je op de boulevard staat (rechts). De markt vindt plaats voor Parco Virgiliano (een park). Op deze markt vind je vooral kleding en met name veel vintage kleding en accessoires. Het is niet de goedkoopste markt omdat deze markt gehouden wordt in het rijkere gedeelte van de stad waar mensen dus meer te besteden hebben. 

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels