Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

9x niet-Italiaans eten in Napels

Napels is misschien wel een van de steden in Europa waar je het lekkerst kunt eten. Pizza bakken is er een ambacht, de mozzarella is er goddelijk en zelfs de eenvoudigste pasta smaakt hemels. Dat vinden wij (en ieder ander in Napels die je het vraagt) in ieder geval….

Napels zit vol met trattoria’s, pizzeria’s en andere eetgelegenheden waar je kennis kunt maken met de Napolitaanse keuken. En langs de straat vind je veel voorbeelden van Napolitaans street food. We snappen echter heel goed dat niet iedereen gewend is om iedere dag Italiaans te eten.

Ben je op bezoek in Napels en vraag je je af waar je iets anders dan de Napolitaanse keuken vindt? Vergeet de McDonald’s en de Burger King. Wij hebben een aantal smaakvolle, internationale opties voor je op een rij gezet. Van sushi tot Mexicaans, lees snel verder 9x niet-Italiaans eten in Napels. Buon appetito!

Sushi

Masa Sushi Napoli
Adres: Piazza Municipio 42, 80133 Napels

Op een paar meter van de haven van Napels vind je dit sushi restaurant. De vis is er vers en ze bieden er een all you can eat menu aan, voor zowel lunch als diner. Het is vooral een erg mooie moderne zaak waar jongeren graag komen.

Osaka Sushi

Midden-Oosters

Ristorante Arabo Amir
Adres: Via Santa Chiara 25, 80134 Napels

Naast de kloostertuin van Santa Chiara, midden in het historisch centrum vind je dit bijzondere restaurant. Eenmaal binnen waan je je even buiten Napels vanwege de karakteristieke Midden-Oosterse inrichting. Je vindt er gerechten uit de Palestijnse, maar ook Marokkaanse keuken.

Arabo Amir

Steak

Zio Jack
Adres: Via Palepoli 6, 80132 Napels

Om de hoek van de boulevard van Napels vind je dit steak restaurant. Het restaurant is een populaire plek onder de Napolitaanse jeugd. Wat kun je er verwachten? Regionaal vlees van hoge kwaliteit en de mogelijkheid om je steak volledig te personaliseren (gewicht, kwaliteit, sauzen en meer).

Indiaas

Taj Mahal
Adres: Via S. Giacomo 25, 80133 Napels

Achter de drukke Via Toledo vind je dit authentieke Indiase restaurant. Verwacht geen gelikt interieur, maar wel lekkere typische Indiase gerechten. Ook een heel goede optie als je vegetarisch wilt eten. Het restaurant ligt op een steenworp afstand van de Quartieri Spagnoli. Ideaal ook om te combineren met onze tour door Quartieri Spagnoli.

Taj Mahal

Japans

Ramen Shifu
Adres: Via Giorgio Arcoleo 15/17, 80121 Napels

Terwijl alle andere toeristen in de rij staan bij pizzeria Sorbillo aan de boulevard, loop jij door naar Ramen Shifu. Direct achter de boulevard van Napels vind je dit Japanse restaurant. Je eet er heerlijke ramen. Ook een aanrader voor de lunch, vanwege hun voordelige lunch menu.

Ramen Shifu

Grieks

Ristorante Greco Neapolis
Via Giovanni Paladino 22, 80138 Napels

Napels werd ruim twee eeuwen geleden gesticht door de Grieken gesticht als Neapolis (de nieuwe stad). In het historisch centrum van Napels zie je hier tegenwoordig nog maar weinig van terug. Op de Griekse keuken na. Een van de Griekse adresjes in de oude stad is Ristorante Greco Neapolis. De pita’s zijn er geweldig, maar je kunt er ook andere klassieke Griekse gerechten bestellen.

Greco

Hamburgers

Foria 46 Beer and Burger
Adres: Via Foria 46, 80139 Napels

Net buiten onze wijk Rione Sanita, aan de Via Foria vind je Foria 46 Beer and Burger. Een moderne burgertent waar je behalve lekkere hamburgers ook veel verschillende soorten bieren kunt drinken. In een stad waar men vooral wijn drinkt zijn speciaalbiertjes extra speciaal. Combineer je lunch of diner met een tour door onze wijk, Rione Sanita Tour.

Foria 46 Beer and Burger

Mexicaans

Tacos
Adres: Via Domenico Capitelli 27, 80134 Napels

Spaccanapoli is de lange weg die Napels dwars door midden lijkt te splijten. Je vindt er enorm veel Napolitaans street food, maar ook: Mexicaanse tacos. Je zit hier vooral tussen locals en niet tussen de toeristen, wat zorgt voor een gezellige sfeer. Het bier is er ijskoud en de tacos, burritos en frietjes supervers.

Taco's

Poke bowl

Hawaii Poke Sushi
Via Ponte di Tappia 70, 80134 Napels

Om de hoek van het prachtige metrostation Toledo vind je dit kleine eettentje. Naast heerlijk verse sushi serveren ze hier ook poke bowls. Kies een van de bowls op het menu of stel je eigen bowl samen! Het personeel is er supervriendelijk en je vindt hier vooral locals. Ideaal voor een niet-Italiaanse lunch.

Hawaii Poke Sushi

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels