Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

FAQ: Veelgestelde vragen over Napels

Als reisorganisatie en lokale gidsen in Napels krijgen wij ontzettend veel vragen over Napels en omgeving. Het leek ons daarom een goed idee om een FAQ (veelgestelde vragen) over Napels op te stellen. Heb jij een vraag over Napels en staat deze niet in de lijst? Laat het ons weten, want wij helpen je natuurlijk graag. Zo ga je altijd goed voorbereid op reis naar Napels of wordt je verblijf in deze fantastische stad net iets gemakkelijker. Wel zo fijn toch?

Is Napels gevaarlijk?

Napels is niet gevaarlijk. Helaas heeft Napels in het verleden veel problemen gehad (en nu nog steeds). En doen series als Gommora niet veel goeds voor het imago van de stad. Natuurlijk gaan we niet beweren dat er niets gebeurd in de stad, maar het is hier zeker niet onveiliger dan Amsterdam of Barcelona. Lees hier meer over het ‘gevaarlijke’ Napels.

Hoe kom ik vanaf de luchthaven in de stad?

Vanaf de luchthaven zijn er twee opties: je neemt de taxi naar je accommodatie of je neemt de Alibus. De Alibus is een shuttlebus die vanaf het centraal station of de haven van Napels naar de luchthaven rijdt en vice versa. Een ticket kost €5 per persoon (enkele reis). Een taxi kost al snel €25,-. De bus vertrekt ongeveer drie keer per uur en rijdt elke dag van de week.

Hoe bereik ik de Amalfikust vanuit Napels?

Per ferry, trein, bus, auto of Vespa. Vanaf Napels zul je via Sorrento of Salerno moeten gaan. Lees hier meer over de Amalfikust bereiken vanuit Napels. Houdt er rekening mee dat de Amalfikust in de zomermaanden erg druk is.

Werkt het openbaar vervoer eenvoudig? En waar koop ik kaartjes voor het openbaar vervoer?

Ja, het openbaar vervoer werkt heel gemakkelijk. Lijn 1 is de metrolijn die door de stad loopt vanaf centraal station Garibaldi en eindigt buiten de stad in Piscinola. Lijn 2 loopt vanaf het centraal station, langs onze wijk Rione Sanità richting het stadion van Napoli (en verder). Daarnaast kun je ook nog gebruik maken van de Circumvesuviana, de stoptrein richting Sorrento. Of de Cumana, de trein richting de Campi Flegrei en Pozzuoli.
Kaartjes koop je bij het loket op het station, een kaartjesautomaat of de tabaccheria. Je kunt enkeltjes kopen, dagkaarten of meerdaagse kaarten.  Lees meer over het openbaar vervoer in Napels.

Wat zijn leuke buurten om te verblijven?

Dat is heel persoonlijk. Zelf vinden wij de wijken Quartieri Spagnoli en Rione Sanità erg leuk. Maar ook het historische centrum is een fijne locatie. Houd je wat meer van luxe dan raden we de wijken Chiaia, Posilippo of Vomero aan. Vind hier een overzicht van accommodaties die wij aanraden in verschillende delen van de stad.

Is Napels geschikt voor kinderen?

Natuurlijk is Napels ook geschikt om met kinderen naar toe te gaan. Er zijn diverse parken in en rondom Napels, vele kastelen om te bezoeken en ondergrondse tunnels. Daarnaast is er ook een dierentuin in Napels te vinden. Je kunt markten bezoeken of een workshop pizza bakken in Napels boeken bij ons. Restaurants zijn daarnaast ook kindvriendelijk; men is hier gewend dat families met de kinderen uit eten gaan.
Daarnaast zijn onze tours zeer geschikt voor kinderen, zo bieden we een Nederlandstalige fietstour aan en onze wandeltours kunnen we helemaal afstemmen op jullie wensen, vraag ons naar de mogelijkheden
Napels met een kinderwagen is minder handig, omdat de straten erg slecht toegankelijk zijn, met veel hobbels en soms zelfs gaten.

Hoe is het weer in Napels in …?

Het weer in Napels is over het algemeen erg goed. In de zomermaanden juli t/m september hebben we erg warme, zonnige zomerdagen van gemiddeld 34 graden. In de wintermaanden december t/m februari is het gemiddeld 13 graden en laat de zon zich ook vaak zien. Helaas regent het af en toe ook erg hard, geen miezer maar stortregen. November is een minder geschikte maand om Napels te bezoeken, er valt dan veel regen. In maart en april heb je ook kans op buien, maar is er vaak ook veel zon. Wij vinden juni en september de beste maanden om Napels te bezoeken dan is de temperatuur het best, geen extreme hitte en lange zwoele avonden.  Lees meer over het weer in Napels.


Heeft Napels een strand of waar kan ik zwemmen?

Jazeker. Napels heeft kleine strandjes waar gezwommen kan worden. In de omgeving van de stad vind je veel meer grotere stranden. Wil je weten waar je naar het strand kan gaan, lees hier meer over zwemmen in Napels.

Kan ik als vrouw alleen in Napels verblijven?

Iris zegt hier volmondig ‘ja’ op. Je kunt als vrouw zeker alleen in de stad verblijven. Iris loopt vaak alleen over straat (ook ‘s avonds laat) en voelt zich nooit onveilig. Maak je je toch wat zorgen kies er dan voor om op een centrale locatie in de stad te verblijven of in een betere wijk (Chiaia of Vomero). Je moet er trouwens niet gek van opkijken dat je veel aanspraak hebt en je door iedereen ‘bella’ ‘tesoro’ of ‘amore’ genoemd wordt, dit is hier heel normaal. Wil je niet alleen op pad? Boek dan een tour met Nederlandstalige local in Napels.

Waar kan ik uitgaan in Napels?

Bij Piazza Bellini, in de Via Bisignano en op nog veel meer plekken. Lees dit artikel over uitgaan in Napels en mis geen plek om lekker te dansen in de stad. 

Waar eet ik de beste pizza in Napels?

Dat is heel erg afhankelijk van je smaak natuurlijk. Wij schreven een heel artikel voor je met een aantal van de lekkerste adresjes om pizza te eten in Napels.

Hoe kom ik naar de eilanden voor de kust van Napels en waar koop ik tickets voor de ferry?

Je kunt vanaf Molo Beverello (de haven van Napels) zeer gemakkelijk de ferry nemen naar Capri, Procida of Ischia. Dagelijks varen er meerdere ferries naar de eilanden. Daarnaast heb je de keuze tussen de traghetto of de aliscafo. De traghetto is een iets langzamere ferry met de mogelijkheid om buiten op het dek te staan en de aliscafo is de snelle ferry waar je geen mogelijkheid hebt om naar buiten te gaan. Daarnaast kun je ook met de auto/scooter op de traghetto; op de aliscafo kan dit niet. Tickets koop je op de website van Caremar of aan het loket bij de haven zelf. Op de website vind je een overzicht van alle tijden en prijzen.

Wat kan ik doen in Napels als het regent?

Je kunt naar het museum, de catacomben, de bioscoop, het theater, winkelen, naar de ondergrondse gangen, uitgebreid lunchen etc. Lees in dit artikel onze tips voor Napels met regen.

Wat betekenen de geblokte hartjes die ik overal zie?

Deze hartjes zijn van #cuoredinapoli een initiatief van de studenten van de kunstacademie in Napels. Lees in deze blog hun verhaal.

Waar kan ik lasagne eten?

Een vraag die we geregeld krijgen is waar je lasagne kunt eten. Lasagne eet men vooral in het noorden van Italië en weinig tot niet in deze zuid-Italiaanse stad. Daarnaast raden we het je ook niet aan om een lasagne te bestellen als deze al op de menukaart staat, omdat het geen lokale specialiteit is.

Is het verplicht om een helm te dragen in Napels?

Ja. Uiteraard raden we je sterk aan om een helm te dragen als je op een scooter of motor stapt in Napels. We moeten echter toegeven dat er niet altijd en overal even streng op gecontroleerd wordt door de politie.

Kan ik naar Scampia?

Scampia is de wijk van Le Vele, de flatgebouwen die wereldberoemd werden door de serie Gomorra. Het simpele antwoord op deze vraag is ‘ja’. Voor meer uitleg verwijzen we je naar ons blog over veiligheid in Napels.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels